free page hit counter
15.4 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σούπερ αφιέρωμα στον 43ο τελικό Κυπέλλου Πειραιά, ΑΟ Καραβάς-Εθνικός Πειραιά

Αύριο Τετάρτη 14 Μαρτίου διεξάγεται ο 43ος Τελικός αγώνας του Κυπέλλου Πειραιά, ενός  πολύ σημαντικού θεσμού για το Πειραϊκό Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο.

Aναφορικά με τα μέτρα τάξης του Τελικού αγώνα Κυπέλλου Γ.  ΓΚΑΜΙΛΗΣ, που ως γνωστόν θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14/3/2018 και ώρα 15.00 στο Γ. Καραϊσκάκης ανάμεσα στα σωματεία Α.Ο.ΚΑΡΑΒΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ, γίνονται γνωστά τα εξής:

 

Οι φίλαθλοι του Εθνικού θα φιλοξενηθούν στη Θύρα 23 (πλευρά ηλεκτρικού), οι φίλαθλοι του ΚΑΡΑΒΑ στη Θύρα 8 (πλευρά «Ελαΐς») και οι ουδέτεροι φίλαθλοι στις Θύρες 28-29-30.

 

Επίσης στις Θύρες 9-10 (πλευρά «Ελαΐς») θα φιλοξενηθούν παιδιά και αθλητές των ακαδημιών των Πειραϊκών σωματείων.

 

Στη Θύρα Vips θα φιλοξενηθούν οι επίσημοι, οι διοικήσεις των φιναλίστ όπως επίσης οι δημοσιογράφοι, ΜΜΕ που θα καλύψουν τον τελικό.

 

Την ημέρα του τελικού θα λειτουργήσουν τα εξής εκδοτήρια:

 

α) έναντι της Θύρας 25 για τις θύρες 23 και 28-29-30

 

β) έναντι της Θύρας 17 για την Θύρα 8.

 

Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 13.30.

 

Η Αστ. Διεύθυνση Πειραιά ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθούν αυστηροί έλεγχοι κατά την είσοδο των φιλάθλων, ενώ απαγορεύεται  η μεταφορά εντός του σταδίου αλλά και η  ρίψη  καπνογόνων, βεγγαλικών, κροτίδων.

 

Απαγορεύεται επίσης η χρήση οινοπνευματωδών ποτών, όπως και η ανάρτηση πανο/πλακάτ με υβριστικό, ρατσιστικό αντεθνικό περιεχόμενο.

 

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ υπενθυμίζει  ότι τα ΜΜΕ που επιθυμούν θα καλύψουν τον τελικό ότι θα πρέπει έγκαιρα να προμηθευθούν τις απαραίτητες διαπιστεύσεις από την γραμματεία της ένωσης.

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Ε.Π.Σ. Πειραιώς ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου 1925 από 6 συλλόγους, μετά την διάσπαση της ΕΠΣ Ελλάδος λόγω της παρατεταμένης αντιπαράθεσης μεταξύ των σωματείων της Αθήνας  και του Πειραιά, με πρώτο πρόεδρο της ένωσης τον Ιωσήφ Τερεζάκη. Τα έξι ιδρυτικά σωματεία ήταν: Ολυμπιακός , Εθνικός, Φαληρική Ένωσις Μ. Αλέξανδρος, Φαληρικός Σύνδεσμος, Ένωσις Φιλάθλων Νεαπόλεως και Γ.Σ. Τιτάν (ο οποίος το 1926 συγχωνεύτηκε με την Ε.Φ. Νεαπόλεως). Μαζί με την Ε.Π.Σ. Αθηνών και την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας ίδρυσαν το 1926 την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ). Τα πρώτα χρόνια της ένωσης χαρακτηρίστηκαν από αναταραχές, ενώ το  1926 η Ε.Π.Σ. Πειραιώς  αριθμούσε συνολικά 14 σωματεία. Η παρουσία των πειραϊκών ομάδων στα πανελλήνια πρωταθλήματα ήταν εξαιρετική, καθώς ο Ολυμπιακός κυριάρχησε κατακτώντας την πλειοψηφία των τίτλων, ενώ ο Εθνικός ανταγωνιζόταν επάξια τις ισχυρές ομάδες των ενώσεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αφού μόνο με ομάδες αυτών των ενώσεων διεξάγονταν τα πανελλήνια πρωταθλήματα και μέχρι την  καθιέρωση των εθνικών κατηγοριών το 1959. Σήμερα η δικαιοδοσία της Ε.Π.Σ. Πειραιώς εκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, δηλαδή: στον δήμο Πειραιώς, στους περιφερειακούς δήμους που είναι ο δήμος Νικαίας/Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Κερατσινίου/Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Μοσχάτου/Ταύρου, Περάματος, Αιγίνης- Αγκιστρίου, Σαλαμίνας και μέρος του δήμου Καλλιθέας.

 

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ

1976-ΣΠΙΘΑ

 

1977- ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ

 

1978 – ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΣ

 

1979 – ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

1980- ΑΕ ΝΕΑΠΟΛΗ

 

1981- ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ

 

1982- ΙΩΝΙΚΟΣ

 

1983-ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ

 

1984 -ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

 

1985- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

 

1986- ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ

 

1987- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

 

1988- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

1989 – ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ

 

1990- ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

 

1991- ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 

1992- ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ

 

1993- ΑΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

 

1994- ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΚΗ

 

1995 -ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

 

1996-ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

 

1997-ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΣ

 

1998- ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ

 

1999- ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ

 

2000- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΠΕΙΡΑΙΑ

 

2001-ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

 

2002- ΕΡΑΣ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π.

 

2003- ΑΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

 

2004- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

2005- ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ

 

2006- ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ

 

2007- ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 

2008- ΑΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

 

2009- ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

 

2010- ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

 

2011- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

 

2012- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

2013- ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

 

2014- ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

2015- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

 

2016- ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

 

2017-ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

 

Τι έγινε στον περσινό τελικό

 

Το «back to back» έκανε η ομάδα του Κερατσινίου στο Κύπελλο της ΕΠΣ Πειραιά! Η ομάδα του Βασίλη Σπάθα επικράτησε με 1-0 του Αετού Κορυδαλλού σε μια επανάληψη του περσινού τελικού ο οποίος τελείωσε και με το ίδιο σκορ!

 

Το Κερατσίνι κατάφερε να προηγηθεί στο 20′ με πέναλτι του Ψυχογιού το οποίο κέρδισε ο ίδιος μετά από μια τρομερή ατομική προσπάθεια. 

 

Στο 59′ της αναμέτρησης δημιουργήθηκε τρομερή ένταση στο ματς μιας και οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια και στο 61′ έμειναν με παίκτη λιγότερο μιας και αποβλήθηκε ο Μπατής από το Κερατσίνι και ο Μουτσάς από τον Αετό Κορυδαλλού.

 

Στα τελευταίο μισάωρο δεν υπήρξε η σπουδαία φάση και το Κερατσίνι του Αντώνη Αραβαντινού (πρόεδρος του συλλόγου) κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το Κύπελλο «Μιλτιάδης Μαρινάκης» της ΕΠΣ Πειραιά και το έκτο στην ιστορία του συλλόγου.

Το πρόγραμμα του τελικού

Ο τελικός κυπέλλου ΕΠΣΠ αποτελεί πολύ σημαντικό θεσμό για το Πειραϊκό Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο.

 

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του 43ου  τελικού κυπέλλου της ΕΠΣΠ και εκτενές αφιέρωμα στους φιναλίστ του:

 

Πρόγραμμα

 

15.00: Είσοδος στον αγωνιστικό των διαιτητών και των ποδοσφαιριστών και των  δύο ομάδων- συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά

 

Παράταξη προ των επισήμων – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

 

15.05: Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Π.Σ.Π.- Προέδρων ομάδων φιναλίστ με διαιτητές, προπονητές    ποδοσφαιριστές  και παράγοντες των δύο σωματείων.

 

15.10: Κατάθεση  στεφάνου στην μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7 από την  Ε.Π.Σ.Π. και τις δύο ομάδες των φιναλίστ.

 

15.15: Έναρξη Τελικού αγώνα Κυπέλλου Πειραιά Α.Ο.ΚΑΡΑΒΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ.

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Μετά το τέλος του αγώνα

 

Απονομή στην φιναλίστ ομάδα Κυπέλλου και μεταλλίων (προπονητή και ποδοσφαιριστών)

 

Απονομή αναμνηστικών στον διαιτητή, στους βοηθούς διαιτητές, στους παρατηρητές και στο γιατρό του αγώνα

 

Απονομή επάθλου στον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή του κυπέλλου

 

Απονομή στην Κυπελλούχο ομάδα, Κυπέλλου και μεταλλίων

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΗΛΙΑΣ ΣΠΑΘΑΣ

 

Α΄ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΩΝΑΣ

 

Β΄ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΑΚΟΣ

 

4ΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΙΛΑΚΟΥΡΗΣ

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΒΟΗΘΟΣ:IOΡΔΑΝΗΣ ΚΑΡΑΚΕΛΕΣ

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΖΗΣ

 

ΙΑΤΡΟΙ ΤΕΛΙΚΟΥ: ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΠΑΛΑΣ

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΛΟΚΑΣ

 

 

ΒΟΗΘΟΙ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΣΕΒΑΣ

Η μεγάλη ιστορία του Εθνικού και το ρόστερ της ομάδας

Ο Εθνικός αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας αναδείξει πλήθος παικτών και προσωπικοτήτων στον αθλητισμό και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

Έχοντας ήδη συμπληρώσει 90 + χρόνια από την ίδρυση του (21 Νοεμβρίου 1923), o Εθνικός Όμιλος Φιλάθλων Πειραιώς Φαλήρου (Ο.Φ.Π.Φ.),  βρίσκεται σε ένα απόλυτα κομβικό σημείο της ιστορίας του. 

 

Μίας ομάδας η οποία έχει γράψει την δική της ξεχωριστή και παράλληλα λαμπρή ιστορία στο χώρο του Ελληνικού αθλητισμού. Το τμήμα ποδοσφαίρου του Εθνικού ιδρύθηκε το 1923 και είναι από τα πρώτα του συλλόγου. Είναι από τις ιστορικότερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ελλάδας, έχοντας συνολικά 36 παρουσίες στην Α΄ Εθνική (οι 31 συνεχόμενες από την περίοδο 1959-60 έως την περίοδο 1989-90) και έχοντας κατακτήσει ένα κύπελλο Ελλάδος.

Ο Εθνικός υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Πειραιώς, στα πρωταθλήματα της οποίας ήταν βασικός πρωταγωνιστής. 

 

Στο διάστημα που συμμετείχε κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Πειραιά, το 1928, 1929 και 1939 

ενώ καταλάμβανε σχεδόν μόνιμα τη δεύτερη θέση τις υπόλοιπες περιόδους, με ελάχιστες εξαιρέσεις. 

Στο πρωτάθλημα Πειραιά του 1929, ο Εθνικός ανακηρύχθηκε συμπρωταθλητής με τον Ολυμπιακό. 

Επίσης στο πρωτάθλημα του 1935 που πρωταγωνιστούσαν ο Εθνικός και ο Ολυμπιακός δεν ολοκληρώθηκε επειδή η ΕΠΣΠ θεώρησε ότι δεν υπάρχει νόημα να συνεχιστεί,θεωρώντας ότι και οι δυο ομάδες θα φτάσουν στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Νότου, ανακηρύσσοντας τους ανεπίσημα αυτήν την φορά, πάλι συμπρωταθλητές.

Ο Εθνικός υπήρξε ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές των πρώτων πανελλήνιων πρωταθλημάτων της ΕΠΟ. 

Στο πρώτο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε την περίοδο 1927-28 συμμετείχε ως πρωταθλητής Πειραιά, χάνοντας τελικά το πρωτάθλημα από τον Άρη. 

Την επόμενη χρονιά (1928-29) κέρδισε πάλι τη συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα όμως η διοργάνωση δεν διεξήχθη. 

Την περίοδο1934-35 αναδείχθηκε πρωταθλητής του νότιου ομίλου, κερδίζοντας τη συμμετοχή του στον τελικό του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Άρη. 

Ο τελικός όμως δεν διεξήχθη με αιτιολογία την καλύτερη προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το 4ο Βαλκανικό Κύπελλο, στερώντας έτσι από τον Εθνικό την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα.

Ο Εθνικός εμφανίστηκε πάλι να πρωταγωνιστεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα μέσα της δεκαετίας του 1950. 

Από τις αρχές της δεκαετίας είχε αναλάβει πρόεδρος του ο μεγαλοβιομήχανος Δημήτρης Καρέλλας, δημιουργώντας μία ισχυρή ομάδα που έφτασε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της περιόδου 1955-56 να τερματίσει στη δεύτερη θέση έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Την επόμενη χρονιά ο Εθνικός ήταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και προπορευόταν στη βαθμολογία τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος. 

Τον Απρίλιο του 1957, ο πρόεδρος της ομάδας προσκάλεσε στον Πειραιά διεθνείς ποδοσφαιριστές της μεγάλης Εθνικής Ουγγαρίας, που είχαν αποφασίσει να καταφύγουν στη δύση έπειτα από τη Σοβιετική εισβολή στη χώρα τους, για διεξαγωγή φιλικών αγώνων. Η πρόθεση του να εντάξει στην ομάδα του Εθνικού κορυφαίους Ούγγρους διεθνείς όπως ο Φέρεντς Πούσκας και ο Σάντορ Κότσις θορύβησε τις μεγάλες ομάδες του κέντρου που ζήτησαν από την ΕΠΟ την τιμωρία του Εθνικού. Ο Εθνικός κατηγορήθηκε τελικά ως «επαγγελματικό σωματείο» και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του πρωταθλήματος με αιτιολογία την «διεξαγωγή φιλικών αγώνων με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της αυτοεξόριστης εθνικής Ουγγαρίας, με συνέπεια ούτε αυτήν την φορά να πάρει τον πολυπόθητο τίτλο.

Σημαντικότερη όμως στιγμή του Εθνικού υπήρξε η κατάκτηση του κυπέλλου, το 1933, παίζοντας στον τελικό με τον Άρη σε δύο αγώνες. Η ομάδα αγωνίστηκε στο γήπεδο του Άρη αποσπώντας την ισοπαλία 2-2 και κερδίζοντας τον μετά στον επαναληπτικό, στο γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης, 2-1. Η ενδεκάδα που κατέκτησε το τρόπαιο ήταν:  Γιάννης Χέλμης, Βαγγέλης Χέλμης, Νίκος Τσιριτάκης, Δημήτρης Ζουρντός, Π.Τσιριτάκης, Δεληγιώργης, Κωνσταντουδάκης, Mπoυρλετίδης, Αλεξόπουλος, Λαπατός, Ζανιώτης. Σκόρερ για την ομάδα του Εθνικού στον επαναληπτικό ήταν ο Ι. Τσιριτάκης στο 54′ και ο Αλεξόπουλος στο 55′.

 

Ο Εθνικός συμμετείχε ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της πρώτης Εθνικής από την ίδρυσή της κατηγορίας έως την περίοδο 1989-90, όταν υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Β΄ Εθνική.

Κορυφαία στιγμή της ομάδας στην Α΄ Εθνική ήταν την σεζόν 1974-75 που τερμάτισε στην τέταρτη θέση, διεκδικώντας την έξοδό της στο κύπελλο UEFA, αλλά ακόμα και τότε ο Εθνικός τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς για ένα αγώνα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, με συνέπεια να χάσει την έξοδο στην Ευρώπη.

 

Φυσικά δικαιώθηκε απο το ιδιο αθλητικό δικαστήριο αλλά ο χρόνος ήδη είχε αντιπαρέλθει….Δύο χρονιές τερμάτισε στην 5η θέση (1963, 1968) και άλλες δύο τερμάτισε στην 6η θέση (1961,1973). 

Την περίοδο 1988-89 κινδύνευσε με υποβιβασμό, όμως παρέμεινε στην πρώτη κατηγορία λόγω της διεξαγωγής αγώνων μπαράζ με σκοπό την αύξηση των ομάδων της Α’ Εθνικής από 16 σε 18. 

Την επόμενη χρονιά όμως τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και δεν απέφυγε τον υποβιβασμό στη Β’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο Εθνικός κατά τη διάρκεια της τριακονταετίας που αγωνιζόταν ανελλιπώς στην Α΄Εθνική ανέδειξε σημαντικούς ποδοσφαιριστές, ενώ ανέδειξε και δύο πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Ρομπέρτο Καλκαντέρα (1975) και τον Θανάση Ιντζόγλου (1977). 

 

Αγωνίστηκε επίσης και τέσσερις φορές στην ημιτελική φάση του κυπέλλου. Τελευταία του παρουσία σε ημιτελική φάση ήταν την περίοδο 1988-89.

Από την δεκαετία του 1990 ο Εθνικός εισήχθη σε μία παρατεταμένη περίοδο κρίσης. 

Αν και πέτυχε την επιστροφή του στην Α΄ Εθνική τρεις φορές δεν κατάφερε να παραμείνει για μεγάλο διάστημα. 

Τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική ήταν την περίοδο 1998-99, που τερμάτισε στην τελευταία θέση χωρίς να καταφέρει να πετύχει ούτε μία νίκη. Στην συνέχεια ακολούθησε ένας αγωνιστικός κατήφορος με τον υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική την περίοδο 1999-2000 και τον υποβιβασμό στη Δ’ Εθνική την περίοδο 2002-03. 

Το 2004 μέσω της συγχώνευσής του με τον Α.Ο. Μάνης πέτυχε την επιστροφή του στην Γ Εθνική. 

Μία χρονιά μετά, την περίοδο 2005-06 κερδίζει την άνοδο στη Β Εθνική. 

Την περίοδο 2009-10 φτάνει κοντά στην επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία όμως δεν καταφέρνει να διεκδικήσει θέση ανόδου στους αγώνες μπαράζ. 

 

Στο τέλος της επόμενης περιόδου τιμωρείται για πλαστογραφία και υποβιβάζεται στη Δ΄ Εθνική. 

Αντιμετωπίζοντας σοβαρά διοικητικά προβλήματα δεν καταφέρνει να διατηρηθεί ούτε στην Δ’ Εθνική και υποβιβάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στο τοπικό πρωτάθλημα του Πειραιά,στο οποίο και παρέμεινε για δύο χρόνια.

Επανέρχεται στην Γ Έθνική νικώντας όλους τους αντιπάλους του σε αγώνες διαβάθμισης το 2013-2014.

Την περίοδο 2014-15, ο Εθνικός Πειραιώς μετείχε στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και προκρίθηκε έως στον τελικό του κυπέλλου Γ΄ Εθνικής Ελλάδας αντιμετωπίζοντας και εκεί προβλήματα ποδοσφαιρικής ισονομίας.

 

Στην Γ΄Εθνική κατηγορία μετέχει και ως σήμερα. Ταυτόχρονα στο διάστημα αυτό,ο Εθνικός ξαναπαίρνει την αρχική του ονομασία και επιστρέφει και επίσημα στις ρίζες του με το συνθετικό Όμιλος Φιλάθλων Πειραιώς Φαλήρου να κοσμεί – όπως παλιότερα- έτσι και σήμερα το όνομά του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κωτσόπουλος Σπύρος

Διοικούσα Επιτροπή

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΡΥΔΟΠΟΥΛΟΥ( ΕΘΝΙΚΟΣ)

 

«Χαιρετίζουμε τον θεσμό του Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά , την ΕΠΣΠ και τα σωματεία που συμμετείχαν στη διοργάνωση, τον φίλαθλο κόσμο του Πειραιά αλλά και όλους τους ποδοσφαιρόφιλους εν γένει. Πρόκειται για μια γιορτή του ποδοσφαίρου στην οποία υπάρχει προκαθορισμένο νικηφόρο αποτέλεσμα: To ίδιο το Ποδόσφαιρο, η ανάδειξη των αξιών του αθλητισμού και όλων των ιδανικών που πρεσβεύει το πλέον λαοφιλές άθλημα. Και νιώθουμε χαρά που ο ΕΘΝΙΚΟΣ, μιας εκ των ιστορικότερων ομάδων της Ελλάδος, με παράδοση και μοναδική συνεισφορά στον ελληνικό αθλητισμό, καλείται να διεκδικήσει το Κύπελλο Πειραιά απέναντι στην ομάδα του Α.Ο. ΚΑΡΑΒΑ ομάδα την οποία και συγχαίρουμε για την διάκριση της αυτή. Σε έναν αγώνα με κύρια χαρακτηριστικά του την ευγενή άμιλλα και τα αθλητικά ιδεώδη μεταξύ ομάδων του Πειραιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την «Καραϊσκάκης Α.Ε.» δια την ευγενική παραχώρηση του γηπέδου προκειμένου να λάβει χώρα το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του Πειραϊκού ποδοσφαίρου, όπως επίσης τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη καθώς και τον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Ιωάννη Μώραλη.

Σε ένα γήπεδο που καλούνται οι φίλοι του Εθνικού, οι φίλοι των ποδοσφαιρικών σωματείων του Πειραιά αλλά και όλος ο φίλαθλος κόσμος να παρευρεθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους το Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Ενα γήπεδο στο οποίο ξυπνούν μνήμες του ένδοξου παρελθόντος για τον Εθνικό, μέσα στις γραμμές του οποίου χαράχτηκαν ιστορικές στιγμές. Στιγμές που η οικογένεια του Εθνικού και οι απανταχού φίλοι του ευελπιστούμε να ξαναζήσουν σύντομα.»

 

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

 

Α.Ο.ΚΑΡΑΒΑΣ

 

ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ  – ΚΑΡΑΒΑΣ   0-3α.α.

 

ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ  – ΚΑΡΑΒΑΣ  1-2

 

Α.Ο.Α.Δ.  – ΚΑΡΑΒΑΣ  0-2

 

Προημιτελική Φάση

 

ΗΦΑΙΣΤΟΣ – ΚΑΡΑΒΑΣ 0-5

 

ΚΑΡΑΒΑΣ – ΗΦΑΙΣΤΟΣ  1-0

 

Ημιτελική Φάση

 

ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ  – ΚΑΡΑΒΑΣ  2-1

 

ΚΑΡΑΒΑΣ – ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 3-0

 

ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ.

 

ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ   0-4

 

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ 0-0 0-1(παρ.)

 

ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ 0-2

 

Προημιτελική Φάση

 

ΕΘΝΙΚΟΣ  – Α.Ε. ΜΟΣΧΑΤΟΥ  3-1

 

Α.Ε. ΜΟΣΧΑΤΟΥ  – ΕΘΝΙΚΟΣ   1-1

 

Ημιτελική Φάση

 

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ   1-0

 

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ  – ΕΘΝΙΚΟΣ   1-1

 

Δύο λόγια για τον φετινό θεσμό

 

Στον φετινό θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Πειραιά «Γ. ΓΚΑΜΙΛΗΣ»συμμετείχαν συνολικά  70 σωματεία της ένωσης από τα συνολικά  75 που είχαν δικαίωμα συμμετοχής(4 σωματεία της Γ΄ Εθνικής , 31 σωματεία της Α΄ Κατηγορίας, 28 σωματεία της Β΄ Κατηγορίας και  12 σωματεία της Γ΄ Κατηγορίας.

 

Η Οδηγήτρια  αν και δήλωσε συμμετοχή, τελικά δεν αγωνίσθηκε αφού στο μεταξύ αποχώρησε από το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

 

Η Προημιτελική και η Ημιτελική Φάση περιελάμβανε διπλούς αγώνες, στοιχείο που έχει προσδώσει ξεχωριστή στον θεσμό αλλά και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον φίλαθλο κόσμο του Πειραιά.

 

Οι ομάδες της μικρότερης κατηγορίας ήταν πάντα γηπεδούχες από την Α΄ φάση του θεσμού μέχρι την Προημιτελική Φάση, συνολικά διεξήχθησαν 75 αγώνες και σημειώθηκαν 235 τέρματα.

 

Ο Ρενάλντο Ράμα του Αμπελακιακού έχει σημειώσει τα περισσότερα  (5)τέρματα και ακολουθεί ο Νίκος Μάναλης του Εθνικού με 4 τέρματα.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καραφαντής Δημήτριος

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: Δέρβος Βασίλειος

 

ΈΦΟΡΟΣ: Γκότσης Παναγιώτης

 

ΜΕΛΗ: Αρμόδωρος Ηλίας, Καραμολέγκος Παναγιώτης, Ξυδέας Γεώργιος, Καρυδόπουλος Αλέξανδρος- Σταύρος, Καρυδόπουλος Αλέξανδρος

Το ρόστερ και το τεχνικό τιμ της ομάδας:

 

Βουτσινάς Βασίλης: Τερματοφύλακας

Ημ. Γενν.05-09-1980

 

Σικαλιάς Γεώργιος: Τερματοφύλακας

Ημ.Γένν.25-03-1986_Προηγούμενη Ομάδα:Δόξα Δράμας

 

Ελθίνι Γιούσεφ: Τερματοφύλακας

Ημ.Γένν.01-01-1997

 

Στασινός Αναστάσιος: Αμυντικός

Ημ.Γένν.19-08-1985

 

Γερόλυμος Αθανάσιος: Αμυντικός

Ημ.Γένν.13-12-1995

 

Μπένα Δημήτριος: Αμυντικός

Ημ.Γένν.09-07-1996

 

Πεχλιβανίδης Δημήτριος: Αμυντικός

Ημ.Γένν.19-09-1997

 

Βενέτης Νικόλαος: Αμυντικός

Ημ.Γένν.08-05-1997

 

Ρούσσης Δημήτριος: Αμυντικός

Ημ.Γένν.06-05-1988_Προηγούμενη Ομάδα: Τσικλητήρας Πύλου

 

Κρητικός Γεώργιος: Αμυντικός

Ημ.Γένν.24-08-1992_Προηγούμενη Ομάδα: Ιωνικός

 

Bλάχος Παναγιώτης: Αμυντικός

Ημ.Γένν.16.03.1990_Προηγούμενη Ομάδα: Δόξα Δράμας

 

Κωνσταντίνου Δημήτριος: Μέσος

Ημ.Γένν.06-01-1989_Προηγούμενη Ομάδα: ΑΣ Ρόδος

 

Κομνηνός Παναγιώτης: Μέσος

Ημ.Γένν.24-08-1996

 

Κατίδης Γεώργιος: Μέσος

Ημ.Γένν.28-06-1995

 

Παυλάκης Ευθύμιος: Μέσος

Ημ.Γένν.23-05-1991

 

Λεωνιδόπουλος Αθανάσιος: Μέσος

Ημ.Γένν.03-06-1996

 

Σωπασής Σήφης; Μέσος

Ημ.Γένν.04-09-1996

 

Diego Sebastian Romano: Μεσοεπιθετικός

Ημ.Γένν.11-03-1980_Προηγούμενη Ομάδα: Απόλλων Σμύρνης

 

 

Dominquez da silva micheel angelo: Μέσος

Ημ.Γένν.26-11-1990_Προηγούμενη ομάδα: Εργοτέλης

 

Τεγούσης Κωνσταντίνος: Μέσος

Ημ.Γενν.08.08.1991_Προγούμενη ομάδα: Α.Ο Τρίκαλα

 

Μάναλης Γεώργιος: Επιθετικός

Ημ.Γένν.21-12-1994

 

Κατσικοκέρης Νικόλαος: Επιθετικός

Ημ.Γένν.19-06-1988_Προηγούμενη Ομάδα: Εργοτέλης

 

Μακρυγιάννης Παύλος: Επιθετικός

Ημ.Γένν.20-06-1995_Προηγούμενη Ομάδα: Τηλυκράτης Λευκάδας

 

Γκέσιος Ιωάννης: Επιθετικός

Ημ.Γένν.03.08.1988_Προηγούμενη Ομάδα: Παναχαϊκή

 

Δωματάς Ιωάννης: Επιθετικός

Ημ.Γένν.31-01-1992_Προγούμενη Ομάδα: Αιγινιακός

 

Αυλωνίτης Αναστάσιος Άγγελος: Επιθετικός

Ημ.Γέν.12-01-1999

Νεντίδης Νικόλαος: Προπονητής

Λιούγκος Κωνσταντίνος: Βοηθός Προπονητή

Παναγιωτόπουλος Αντώνιος: Προπονητής τερματοφυλάκων

 

Τζώρτζης Βασίλειος: Φυσιοθεραπευτής

 

Ορφανίδης Αναστάσιος: Φυσιοθεραπευτής

 

Παναγάκος Βασίλης: Φυσιοθεραπευτής

 

Χριστοδούλου Νικόλαος: Φροντιστής

 

Tεχνικός Διευθυντής: Τάκης Γιαννόπουλος

 

Η ομάδα του ΑΟ Καραβά

Ο Αθλητικός Όμιλος Καραβά, είναι ποδοσφαιρική ομάδα που για εννέα δεκαετίες δραστηριοποιείται αγωνιζόμενη σε ερασιτεχνικό επίπεδο στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Πειραιώς. Ο Α.Ο. Καραβά έχει «παλμό» 91 ετών, καθώς ιδρύθηκε το 1927.Αγωνίζεται με μπλέ (γαλάζιο) και άσπρο χρώμα στις φανέλες και εκπροσωπεί μέχρι και σήμερα την γειτονιά της Παλαιάς Κοκκινιάς και του Καραβά. Ιδρυτική ονομασία του σωματείου ήταν « Ένωσις Καραβά», που όμως, άλλαξε στη σημερινή του ονομασία το 1969.

 

Προσωπικότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ΑΟ Καραβά είναι ο αείμνηστος Βαλαβάνης Γρηγόριος , ο οποίος υπήρξε για πάνω από 50 χρόνια Πρόεδρος και στυλοβάτης της ομάδας. Ξεχωριστή προσωπικότητα που άφησε την δική του σφραγίδα στο σωματείο ήταν , ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς κος  Θεοδωρακάκης Λεωνίδας ο οποίος διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ του Α.Ο Καραβά με αποκορύφωμα την δεκαετία του 70-80 που κατάφερε να διοργανώσει φιλικό αγώνα με την τότε μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού και τους αστέρες της εποχής εκείνης στο γήπεδο της Νίκαιας, ένα γεγονός που συζητήθηκε έντονα και προκάλεσε αίσθηση στον ποδοσφαιρικό Πειραιά.

 

Ο Αθλητικός Όμιλος Καραβά τιμήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για τα 88 χρόνια συνεχής παρουσίας και προσφοράς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

 

Σπουδαίοι παράγοντες που διετέλεσαν και αναφέρονται με τυχαία σειρά ήταν, οι Γαβαλάς Δημήτριος, Πισιμίσης Δημήτριος, Κίτσος Κωνσταντίνος, Καραστατήρας Σπυρίδων, Μαργαρώνης Ιωάννης, Θωμάς Λέλες, Νομικός Ευάγγελος, Χαιρόπουλος Ιωάννης, Μπατζάκης Νικόλαος και Ευσταθόπουλος Ευστάθιος, Μέγγουλης Δημήτριος.

 

Κατάφεραν επίσης να κρατήσουν με πολλές θυσίες ζωντανό το σωματείο σε πολύ δύσκολες εποχές οι παρακάτω παράγοντες,Ελευθεράκης Αναστάσιος, Ελευθεράκη Αθανασία, Μητρόπουλος Γεώργιος, Μητροπούλου Βασιλική και Βασιλειάδης Σπυρίδων.

 

Πριν από μία πενταετία, ο Α.Ο. Καραβά βίωσε την δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας του, καθώς όχι μόνο υποβιβάσθηκε στην Γ΄ Κατηγορία Πειραιά, αλλά έφτασε ένα βήμα πριν να παραδώσει τη σφραγίδα του, οδηγούμενος σε οριστική διάλυση. Με μπροστάρηδες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και τους ηγέτες της ομάδας τον Ιωσήφ Ρούσσο και μετέπειτα τον τωρινό πρόεδρο Χρήστο Σκανδάλη όλοι μαζί ονειρεύτηκαν μια ομάδα που θα πρωταγωνιστούσε στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο και ξεκίνησαν να χτίζουν τα θεμέλια της επιτυχίας. Η ομάδα του Α.Ο Καραβά» πλέον αγωνίζεται στην Α Κατηγορία Πειραιά και μάλιστα κατάφερε να φτάσει στον τελικό κυπέλλου Πειραιά για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, διεκδικώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι και σήμερα.

 

ΡΟΣΤΕΡ

 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

 

Τζανέτος Μώτος

 

Δόνας Σπυρίδων

 

Γολεγός Παναγιώτης

 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

 

Αναγνωστόπουλος Βαλάντης

 

Τερόλλης Μιχάλης

 

Μελάς Θεόδωρος

 

Καλιακούδας Ιωάννης

 

Κουμεντάκος Μιχαήλ

 

Αιβαλιώτης Κωνσταντίνος

 

Θηραίος Βασίλειος

 

Γκούτσιος Δημήτριος

 

Αναγνώστου Πάρης

 

Παπαδόπουλος Σταύρος

 

Λουκά Αλμπάν

 

ΜΕΣΟΙ

 

Omeraj Andon

 

Bilibashi Mishel

 

Ντούνιας Γεώργιος

 

Μητρόπουλος Αθανάσιος

 

Τάνκα Αριστοτέλης

 

Καμμένος Νικόλαος

 

Λίμα Κωνσταντίνος

 

Γεωργίου Δημήτριος

 

Φούντας Συμεών

 

Ζαρκάδας Αναστάσιος

 

Χατζηπαναγιώτης Γεώργιος

 

Χονδρουδάκης Παντελής

 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

 

Bessou Gbassale Louis

 

Ρηγούτσος Ευγένιος

 

Μουλίδης Μανώλης

 

Ταλαμπέκος Κωνσταντίνος

 

Κούσης Ιωάννης

 

Το τεχνικό επιτελείο

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Κόκκοτος Παύλος

 

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Nomikos Alexander  Jan

 

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Βασιλειάδης Λευτέρης

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ: Τζανέτος Μώτος

 

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ: Βασιλειάδης Σπυρίδων

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: Ρούσσος Ιωσήφ

 

Διοικητικό συμβούλιο

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σκανδάλης Χρήστος

 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α: Βρεκούσης Ευάγγελος

 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β: Μέγγουλης Δημήτριος

 

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βαλαβάνης Παναγιώτης

 

ΤΑΜΙΑΣ: Σκανδάλης Βασίλειος

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ.: Κανάκης Αναστάσιος

 

ΕΦΟΡΟΣ: Βασιλειάδης Σπυρίδων

 

ΜΕΛΗ: Καραγιώργος Γεώργιος, Ελευθερίου Σάκης, Βαλαβάνης Χάρης, Παχής Κωνσταντίνος, Κονταξής Πέτρος

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΟ ΚΑΡΑΒΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΗ

 

Πέρασαν 90 χρόνια ζωής  για να φτάσει ο ΑΟ Καραβάς στο υψηλότερο σκαλί της ιστορίας του. Μια ομάδα που εκφράζει, μια από τις πιο λαϊκές και ξακουστές γειτονιές του Πειραιά, την Παλαιά Κοκκινιά, κατάφερε να μείνει ζωντανή περνώντας μεγάλες αλλά και άσχημες στιγμές.

 

Τα τελευταία πέντε χρόνια πέρνοντας φόρα από τον πάτο της κόλασης κατάφερε να φτάσει εδώ στον τελικό του κυπέλλου Πειραιά στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».Είναι τιμή μας λοιπόν να αγωνιστούμεστον χώρο που αγωνίζεται ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας.Είναι τιμή μας που στον δρόμο για τον τελικό αποκλείσαμε ομάδες με ένδοξη ιστορία στο Πειραϊκο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.Είναι τιμή μας που απέναντι μας στον τελικό αντιμετωπίζουμε τον Εθνικόπου αποτελεί σημαντικό κομμάτι του Ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και του Πειραιά.

 

Τέλος, προσωπικά αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για όλους τους συνεργάτες μου στο διοικητικό συμβούλιο αλλά και για τους προπονητές και ποδοσφαιριστές της ομάδας.Είμαι ευλογημένος που έτυχε σε εμένα να ηγούμαι όλης αυτής της προσπάθειας.

 

Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΣΠ για την άψογη διοργάνωση,τον Δήμαρχο Πειραιά και το δημοτικό συμβούλιο για την αρωγή τους καθώς επίσης και την διοίκηση του σταδίου Καραϊσκάκη και τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του γηπέδου.

 

Ο ΑΟ Καραβά με σεβασμό και αξιοπρέπεια θα διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες για την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και του Πρωταθλήματος μέχρι τέλους.

 

Ας απολαύσουμε όλοι μαζί την μεγαλύτερη γιορτή του Πειραϊκού ποδοσφαίρου όπως ακριβώς της αρμόζει.

 

Η δεξίωση που έγινε

Του 43ου τελικού Κυπέλλου Πειραιά προηγήθηκε η καθιερωμένη δεξίωση με την παρουσία παραγόντων της ΕΠΣ Πειραιά και των δύο ομάδων.

 

 

Related posts

Τα αποτελέσματα στα ματς της Κυριακής (28/5) στον Πειραιά

Abola Team 3

ΕΠΣ Πειραιά: Διευκρινήσεις για την κάρτα υγείας αθλητή

Nάσος Φακίδης

Οι διαιτητές και οι παρατηρητές στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου 3 και 4/11 στον Πειραιά

Ρένος Γιαμπουράς