free page hit counter
18.3 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

Αυτοκτόνησε ο Ολυμπιακός «δώρισε» το πλεονέκτημα έδρας στον Παναθηναϊκό

«Πληγωμένος» από τις ελλείψεις του ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην παράταση απότην Ζαλγκίρις Κάουνας με 85-86, αν και είχε βρεθεί να προηγείται με 59-43 κι επέτρεψε στους «πράσινους» να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των πλέι – οφ της Ευρωλίγκα.

 

 

 

Με ήττα 85-86 από τηνν Ζαλγκίρις Κάουνας στην παράταση (κ.α. 80-80) ολοκλήρωσε ο ελλιπής Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα 

 

Αν και βρέθηκαν ακόμη και στο +16, οι «ερυθρόλευκοι» κατέρρευσαν στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, δίνοντας δικαιώματα στη Ζαλγκίρις να μπει για τα καλά στο ματς και να τους νικήσει 86-85 στην παράταση (80-80 κ.α.) και παράλληλα ο Παναθηναϊκός να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Ευρωλίγκας! 

 

Μεγάλο θρίλερ στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας, με το κάρφωμα του Γουίλτζερ να διαμορφώνει το 80-80, το οποίο έμεινε μέχρι τη λήξη, καθώς ο Μιλουτίνοφ έπαιξε καλή άμυνα στον Γιανκούνας. Στην παράταση, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε περίπου τρία λεπτά για να σκοράρει και παρά το γεγονός ότι κυνηγούσε στο σκορ, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με επιθετικό ριμπάουντ του Γουίλτζερ (85-84), στα 8,4”. Αλλά, ο Γιανκούνας είπε την τελευταία… λέξη στο ματς, καθώς με δικό του φόλοου έδωσε τη νίκη στη Ζαλγκίρις. 

 

Από τους Πειραιώτες, οι οποίοι έπαιξαν χωρίς τους Πρίντεζη, Παπανικολάου, Τιλί και ΜακΛίν, πρώτος σκόρερ ήταν ο Σπανούλης με 16 πόντους, με τον Μιλουτίνοφ να είχε 15, με 9 ριμπάουντ και τον Ρόμπερτς να προσθέτει άλλους 12 πόντους. Από την ομάδα του Σάρας, έκαναν τη μεγαλύτερη «ζημιά» οι Ντέιβις (18π.) και Γιανκούνας (15π.). 

 

 

 

Related posts

«Υπερηχητικός» ο Ολυμπιακός

Kώστας Παλαιολόγος

«Μαγεία» ο Ολυμπιακός 66-86 στο Ρέθυμνο

Kώστας Παλαιολόγος

«Πνίγηκε» στις όχθεις του Ατλαντικού!

Kώστας Παλαιολόγος