free page hit counter
15.4 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
AUTO

Χειρουργήθηκε ο μηχανικός της Ferrari που τιμωρήθηκε με 50.000 ευρώ πρόστιμο που πάτησε ο Ραϊκόνεν στο Μπαχρέιν-Το μήνυμά του

Όλα καλά, τουλάχιστον γλίτωσε τα χειρότερα… 

Η εικόνα του σπασμένου ποδιού του μηχανικού της Ferrari, καθώς το μονοθέσιο του Κίμι Ραϊκόνεν αποδεσμεύτηκε πρόωρα για να βγει από το πιτ στοπ στο Grand Prix του Μπαχρέιν, σόκαρε όλο τον κόσμο. 

 

Ο άτυχος άνδρας, ονόματι Φραντσέσκο Τσιγκαρίνι, υπέστη κάταγμα κνήμης-περόνης και χθες βράδυ χειρουργήθηκε επιτυχώς στο Μπαχρέιν. Ο ίδιος έστειλε το δικό του αισιόδοξο μήνυμα από το νοσοκομείο. 

 

«Η επέμβαση πήγε καλά. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ανησύχησε για μένα. Τίποτε άλλο. Μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ», ανέφερε

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ferrari τιμωρήθηκε με πρόστιμο 50.000 ευρώ. 

 

inner

 

 

Γερμανική υπόθεση και η Formula 1! Κάνοντας μόνο ένα pit stop στο GP του Μπαχρέιν, ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε την 1η θέση, τερματίζοντας με διαλυμένα ελαστικά. Δεύτερος ο Μπότας, τρίτος ο Χάμιλτον. 

Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari πήρε και τη δεύτερη νίκη στο δεύτερο Grand Prix της σεζόν, τερματίζοντας πρώτος στο Μπαχρέιν, ωστόσο αναγκάστηκε να έχει την τέλεια απόδοση. 

 

Στο 200ό αγώνα της καριέρας του, ο Φέτελ πραγματοποίησε μόλις ένα pit stop, αφού ήταν ο μοναδικός τρόπος να αφήσει πίσω του τις δύο Mercedes και τελικά τα κατάφερε, με τον Βάλτερι Μπότας και τον Λιούις Χάμιλτον να μένουν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. 

 

Με την εκκίνηση του αγώνα, ο Φέτελ κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση, ενώ κερδισμένος ήταν ο Μπότας που από 3ος πετάχτηκε 2ος, αφήνοντας πίσω τον Κίμι Ραϊκόνεν. Την ίδια στιγμή ο Λιούις Χάμιλτον, είδε τον Φερνάντο Αλόνσο να «πετάγεται» μπροστά του και να του αρπάζει την 9η θέση. 

 

Στον επόμενο γύρο σε προσπάθειά του να προσπεράσει τον Χάμιλτον εγκατέλειψε με πρόβλημα στο αριστερό του ελαστικό, ενώ και ο Ρικιάρντο εγκατέλειψε κι αυτός με ζημιά στον κινητήρα. 

 

Στον 5ο γύρο, ο Χάμιλτον με μία κίνηση, προσπέρασε τους Αλόνσο, Οκόν και Χούλκενμπεργκ που ήταν μπροστά του, βγήκε 5ος ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε στα «θύματά» του τον Γκασλί και συνέχισε 4ος. 

 

Ο Φέτελ με τον Ραϊκόνεν μπήκαν στα pits στον 19ο και 20ο γύρο αντίστοιχα προτιμώντας τη μαλακή γόμα, ενώ ένα γύρο αργότερα μπήκε και ο Μπότας, βάζοντας μέση γόμα, όπως και ο Χάμιλτον, μόνο που ο παγκόσμιος πρωταθλητής μπήκε στον 27ο γύρο, πηγαίνοντας ξεκάθαρα για στρατηγική ενός pit stop. 

 

Η καταστροφή για τον Κίμι Ραϊκόνεν ήρθε στο δεύτερο pit stop, καθώς κατά τη διάρκεια της αλλαγής των ελαστικών, θέλοντας να βάλει τα super soft, έγινε η αλλαγή μόνο στους τρεις τροχούς, λανθασμένα δόθηκε το σήμα να φύγει και πάτησε το πόδι ενός μηχανικού που κατευθείαν διακομίστηκε στο νοσοκομείο. 

 

Λόγω αυτού του γεγονότος, ο Φέτελ όχι μόνο καθυστέρησε να μπει στα pits, αλλά τελικά δεν μπήκε ποτέ και ενώ απέμεναν 20 γύροι μέχρι το φινάλε. 

 

Ωστόσο, για αυτό ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει στεφθεί 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Με τον Βάλτερι Μπότας να τον έχει πλησιάσει κάτω από το μισό δευτερόλεπτο, ο ίδιος συμπεριφερόταν σαν να κάνει… βόλτα και παρά την ασφυκτική πίεση που του ασκήθηκε, εκείνος έμεινε στην 1η θέση και πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του. 

Related posts

Το 2019 το ολοκαίνουργιο Volvo V40

Abola Team 2

Ο Χάμιλτον νικητής στο καταλανικό Grand Prix

Abola Team 3

Οικονομική κατανάλωση; Εύκολο!

Abola Newsroom