free page hit counter
18 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Το πλάνο της ΕΠΟ για τη νέα Γ’ Εθνική

Οι σκέψεις της ΕΠΟ για τη Γ’ Εθνική της νέας σεζόν και ποιο είναι το πλάνο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Με την ελπίδα πως δε θα προκύψουν ανατροπές που θα καθυστερήσουν τα μπαράζ ανόδου, η ΕΠΟ ετοιμάζεται ήδη για την Γ’ Εθνική της επόμενης ημέρας. Τι πρέπει προσέξουμε; Πως για την ώρα έχει γίνει μερική επικύρωση της βαθμολογίας σε ότι αφορά τους πρώτους των ομίλων καθώς οι δικαστικές εκκρεμότητες στο σύνολο τους ξεκαθάρισαν.

 

Στην ΕΠΟ δεν ανησυχούν για το ενδεχόμενο νέων προσφυγών ή ενστάσεων που θα δημιουργήσουν πρόβλημα τα «play offs» τα οποία θα ξεκινήσουν στις 29/4. Κι αυτό διότι θεωρούν πως ακόμα υπάρξει νέα δικαστική διαμάχη, οι υποθέσεις θα έχουν τελεσιδικήσει πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία της σέντρας των μπαράζ.

 

Σε ό,τι αφορά τη Γ’ Εθνική για την ερχόμενη σεζόν, όλα δείχνουν πως το μοντέλο δε θα αλλάξει. Παραμείνει το ίδιο με φέτος. Αυτή είναι η πρόθεση της ΕΠΟ που παράλληλα προετοιμάζει το έδαφος για τις ενδεχόμενες αλλαγές από τη μεθεπόμενη σεζόν. Δεν είναι κρυφό άλλωστε ότι στην Ομοσπονδία επιθυμούν πρωτάθλημα με τέσσερις ομίλων των 16 ομάδων κι εκεί εστιάζουν.

 

Για την άνοδο στη Γ’ Εθνική το πλάνο που επεξεργάζεται η ΕΠΟ για την ώρα είναι τούτο: οι 56 πρωταθλητές των Ενώσεων να δημιουργήσουν 14 ομίλους των τεσσάρων ομάδων όπου ο πρώτος κάθε γκρουπ να προβιβάζεται. Αλλαγές, ωστόσο, προκύπτουν για το Κύπελλο Ελλάδας. Αυτές θα εφαρμοστούν λογικά από τη νέα σεζόν. Το σενάριο θέλει τις ομάδες της Super League να μπαίνουν πολύ αργότερα στη μάχη.

 

Δηλαδή η διοργάνωση να ξεκινά με αναμετρήσεις των Κυπελλούχων των Ενώσεων και των ομάδων της Football League σε παιχνίδια νοκ άουτ. Κι όσοι προκριθούν να συναντούν στην επόμενη φάση τις ΠΑΕ της Super League.

 

Για να υλοποιηθεί αυτό το πλάνο θα χρειαστεί πάντως να πειστεί το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα δικαιώματα του Κυπέλλου. Κι αυτό διότι, η ΕΠΟ θέλει νοκ άουτ ματς μέχρι τα προημιτελικά κάτι το οποίο δεν βρίσκει σύμφωνο το συνδρομητικό. Το εναλλακτικό σενάριο είναι να πάμε σε μοντέλο ομίλων μετά την πρώτη φάση.

 

Related posts

Η ΕΠΟ αποφάσισε, νέο πρόβλημα για τον Πανιώνιο

Γιώργος Ανανίδας

Με φάουλ του Χαρακτίδη η Θύελλα Ραφήνας στο ντέρμπι 1-0 την Τριγλία Ραφήνας-Δεν ξέχασαν τον Γιώργο Πιστικό οι δύο αντίπαλοι

Abola Team 2

Τον αμυντικό Ηλία Νώτη απέκτησε ο Παναργειακός

Abola Team 2