free page hit counter
18.8 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ-Λεβαδειακός 2-0

Με την έφεση του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της Τούμπας να εκκρεμεί, η ΑΕΚ νίκησε τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ και «κλείδωσε» μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και «κλείδωσε» μαθηματικά τον φετινό τίτλο, που θα κριθεί ωστόσο στις δικαστικές αίθουσες.

 

Με την απόφαση της έφεσης που έχει καταθέσει ο ΠΑΟΚ να εκκρεμεί (αναμένεται εντός της εβδομάδας) και με ανοιχτό ενδεχόμενο η υπόθεση για το ντέρμπι της Τούμπας να εξεταστεί και σε τρίτο βαθμό (Διαιτητικό), η Ένωση είναι εν αναμονή πρωταθλήτρια μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο.

 

Αγωνιστικά, η ΑΕΚ μπήκε με φόρα στο γήπεδο μπροστά σε περίπου 50.000 φίλους της και κατάφερε να καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο με τον Μπακασέτα να σκοράρει δύο φορές (12′ πεν., 33′).

 

Το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερο το χαρακτήρα «φιέστας» με την Ένωση να μην κινδυνεύει από τους Βοιωτούς και να ρίχνει τους ρυθμούς.

 

Η πιο σημαντική στιγμή ήταν δίχως αμφιβολία η επιστροφή του Πέτρου Μάνταλου στη δράση έπειτα 175 ημέρες από τον σοβαρό τραυματισμό του.

 

Ο Μάνταλος πήρε χρόνο συμμετοχής, καθώς ο Μανόλο Χιμένεθ τον έριξε στη μάχη στο 84′ και αποθέωθηκε από τον κόσμο.

 

 Μετά το τέλος του αγώνα, παίκτες, τεχνικό επιτελείο και κόσμος ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς καθώς εάν δεν αλλάξει κάτι σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης, η ΑΕΚ επιστρέφει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια.

 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας, Λόπες (56’ Γκάλο), Λιβάγια (83’ Μάνταλος) Γιακουμάκης Γ. (77’ Χριστοδουλόπουλος)

 

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Φαβάρο, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (73’ Καλτσάς), Γιακουμάκης Π., Τσουμπίνιο, Σαβαντόγκο (46’ Ζαραδούκας), Νιασέ (92’ Νίκας), Μαρκόφσκι

Related posts

ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-0

admin

Πανελλήνιο κύπελλο ερασιτεχνών: Οι κυπελλούχοι & το πρόγραμμα

Abola Team 3

Νίκη 2-0 ο Ατρόμητος επί της ΑΕΛ στο Περιστέρι

Abola Team 2