free page hit counter
22.3 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
SPORTS

Αδικήθηκε ο πρωταθλητής της ξιφασκίας Παναγιώτης Κοντοειδής παρά τις μεγάλες διακρίσεις

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Βερόνα και εκτιμάται ότι σκόπιμα έκοψαν τον Παναγιώτη Κοντοειδή που ήταν ένας Έλληνας από το πουθενά. Και όλα αυτά ενώ διεκδικούσε με πολλές αξιώσεις την επιτυχία στον συγκεκριμένο αγώνα με τον Ούγγρο Baaken Matyas 

 

Ο Παναγιώτης Κοντοειδής διεκδικούσε μία από τις τέσσερις θέσεις Ευρωπαίων αθλητών που θα προκρίνονταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Η άποψη ότι θα τα κατάφερνε είναι του Προπονητή του. Το κόψιμο από την διαιτητή έγινε στον αγώνα νοκ- άουτ για τους 32.

 Τον αγώνα παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ξ. και γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας . Μετά το κόψιμο στο παρασκήνιο πολλές συγνώμες χωρίς ουσία και από την διαιτητή στον Πρόεδρο και από τους Ούγγρους που όπως είπαν δεν θέλανε μια τέτοια πρόκριση.

Ο αθλητής της ΑΕΚ Παναγιώτης Κοντοειδής αγωνίστηκε με την Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας στην Σπάθη, στην Βερόνα της Ιταλίας. Μετά τις πουλ, κέρδισε στο νοκ αουτ τον Mitrofanov Nikita, από το Καζακστάν με 15-7 και πέρασε στους «64». Ο μόνος που προκρίθηκε από τους Έλληνες αθλητές της κατηγορίας του. Αντιμετώπισε σε νέο νοκ αουτ τον Ούγγρο Baaken Matyas για τους 32. Σε όλο τον αγώνα, ενώ σαφώς υπερείχε αγωνιστικά του αντιπάλου του και το σκορ ήταν 13-9 υπέρ του, η διαιτητής από την Γαλλία BERTHIER Anne-Laure άρχισε να δίνει συνεχώς ανάποδα τους πόντους και διαμόρφωσε το σκορ 14-15. Ο αθλητής της ΑΕΚ έλαβε την 62η θέση επί συνόλου 126 αθλητών. Ο Κοντοειδής πήγε στην κορυφαία διοργάνωση, με τον προπονητή του Θανάση Δελενίκα, άρτια προετοιμασμένος να πρωταγωνιστεί και όχι απλώς να συμμετάσχει. Επόμενο αγωνιστικό πρόγραμμα για τον αθλητή είναι η συμμετοχή του στις 27 Απριλίου στους Πανελλήνιους Αγώνες Ξιφασκίας ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, στις 28 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Ατομικά και στις 29 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Ομαδικά. Σήμερα η βαθμολογία του είναι 1ος στους Εφήβους, 6ος στους Νέους άνδρες και 9ος στους Άνδρες άνω των 20 ετών.

Related posts

Βράβευσαν τον πρωταθλητή της ξιφασκίας Π. Κοντοειδή NASA και Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Abola Team 3

Επίσημο: Επιστροφή των ομάδων της Γ’ Εθνικής στις προπονήσεις!

Γιώργος Ανανίδας

Πρόκριση στο Παγκόσμιο για τους άνδρες

Abola Team 2