free page hit counter
18 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ψυχωμένος ο Αστέρας Αμαλιάδας νίκησε με σκορ 3-2 τον Εθνικό

Πολύ μεγάλη νίκη που τον κρατά ζωντανό στο κυνήγι της ανόδου πήρε ο Αστέρας Αμαλιάδας, που επικράτησε του Εθνικού Πειραιά με 3-2.

 

 

Ο Αστέρας μπήκε καλά και δυνατά στο ματς, ξέροντας ότι θέλει μόνο νίκη για να ξαναμπεί στο παιχνίδι της ανόδου. Διατήρησε σαφή εδαφική υπεροχή στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, φτάνοντας και σε γκολ στο διάστημα αυτό. Αφού στο 12′ έκανε το 1-0 ο Μπαρμπαρούσης με κεφαλιά, αφού προηγήθηκε μπάσιμο του Κέρι και σουτ του ίδιου στο κάθετο δοκάρι, και στην επιστροφή της μπάλας έκανε γύρισμα ο Παγώνης προς τον σκόρερ.

 

Οι φιλοξενούμενοι σε γενικές γραμμές ισορρόπησαν και προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά το διάστημα του πρώτου δεκαπενταλέπτου, χωρίς πάντως κάποια σηματική φάση ως το 25′ του αγώνα. Και στο 28′ ήρθε το 2-0 όπου σκόρερ ήταν πάλι ο Μπαρμπαρούσης και πάλι με κεφαλιά, αφού προηγήθηκε κόρνερ του Μπουντόπουλου με προσωρινή απόκρουση αμυντικού που ξανάφερε τη μπάλα στον Μπουντόπουλο ο οποίος έκανε σέντρα.

 

Στο 40′ από μπαλιά του Λεωνιδόπουλου, βγήκε μόνος σε θέση τετ-α-τετ ο Κατσικοκέρης, με υποψία και για θέση οφσάιντ, αλλά το πλασέ του έδιωξε με τα πόδια σωτήρια ο Τσάμης. Το 2-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

 

Με την έναρξη της επανάληψης, αρκετά γρήγορα, στο 48′ ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βλάχου που εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1 ο Κατσικοκέρης, ενώ στη φάση της ανατροπής είδε κίτρινη που ήταν η δεύτερη, δηλαδή, αφού είχε άλλη μια από το πρώτο μέρος ο Μπουντόπουλος με τον Αστέρα να μένει με δέκα παίκτες.  Στο 49′ όμως, και στην επόμενη φάση, ο Κασνέτση με δυνατό μακρινό σουτ “βολίδα” έκανε το 3-1 για τον Αστέρα, διατηρώντας προβάδισμα των δυο γκολ διαφοράς.

 

Στο 53′ δοκάρι για τον Εθνικό με δυνατό σουτ του Τεγούση. Στο 62′ σουτ του Κατσικοκέρη μπλόκαρε ο Τσάμης, με τον Εθνικό να ασκεί πίεση μετά το 55′ έχοντας και το σημαντικό αριθμητικό πλεονέκτημα, με τους γηπεδούχους το ίδιο διάστημα να δίνουν βάρος στην αμυντική λειτουργία.

 

Στο 77′ το 3-2 που μείωσε ο Εθνικός με σουτ του Μάναλη όπου στην πορεία της μπάλας παρενέβη τελευταίος ο Γκέσιος κι αυτή κατέληξε στα δίχτυα περνώντας μέσα κι από αρκετά πόδια παικτών και ξεγελώντας τον Τσάμη στην πορεία της.

 

Στο 83′ φάουλ του Κέρι έδιωξε ο Σικαλιάς. Πολλά παράπονα των γηπεδούχων για διάφορες υποδείξεις του διαιτητή. Μικρή διακοπή μάλιστα στο 87′ γι’ αυτό το λόγο. Τελικά, στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων σφυρίχτηκε η λήξη με το 3-2 τελικό σκορ και τεράστια νίκη για τον Αστέρα.

 

* * * Όπως είχε προγραμματιστεί από την ΕΠΟ, πριν την έναρξη του ματς, έγινε από την Ομοσπονδία η απονομή του πρωταθλητή στον Αστέρα με το κύπελλο και τα μετάλλια. Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής και συγκεκριμένα στον 5ο όμιλο (για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας σε αυτή την κατηγορία). Πιο συγκεκριμένα, το έπαθλο και τα μετάλλια, απένειμε στους παίκτες και τους ανθρώπους της ομάδας, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ (και πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Τάκης Παπαχρήστος.

 

Οι συνθέσεις:

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Θοδ. Γκάτζιος): Τσάμης, Μπουντόπουλος, Παπαδόπουλος, Κασνέτση, Αρβανίτης, Ν’Γκουέμ, Παγώνης, Μπανούσης, Μπαρμπαρούσης (80′ Τόρες), Κέρι, Μηνάς (54′ Μπουζούρας – 86′ Κυριάκος)

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Νίκ. Κουρμπανάς): Σικαλιάς, Στασινός, Βλάχος, Κρητικός, Πεχλιβανίδης (62′ Σωπασής), Λεωνιδόπουλος, Δωματάς, Κωνσταντίνου (52′ Γκέσιος), Κατσικοκέρης, Τεγούσης, Μακρυγιάννης (75′ Μάναλης)

 

Πηγή: iliaoikonomia

Related posts

Η διοίκηση του Ιωνικού έκανε δεκτή την παραίτηση του Χατζηαλέξη

Abola Team 3

Και με τη βούλα παίκτης του Ιωνικού ο Σιμιτσής

Abola Team 2

Πήρε Ντάφλα ο Αγιος Ιερόθεος

Abola Team 2