free page hit counter
21.7 C
Αθήνα
16 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκίνηση: Πέθανε ο Κώστας Πολυχρονίου

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό από την απώλεια του Κώστα Πολυχρονίου.

 

«Έφυγε» την Παρασκευή (1/6) από τη ζωή και σε ηλικία 82 ετών ο Κώστας Πολυχρονίου. Ο εκλιπών ήταν από τις πιο μεγάλες μορφές τόσο του Ολυμπιακού όσο και του ελληνικού ποδοσφαίρου και τον τελευταίο καιρό έδινε «μάχη» με τον καρκίνο. Η είδηση σκόρπισε θλίψη στον χώρο του ποδοσφαίρου και η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (04/06) στο Ναό Γεννήσεως του Χριστού στην Πεντέλη και ώρα 17:30.

 

Ο Κώστας Πολυχρονίου γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1936 στον Πλατανιστό Ευβοίας και σε ηλικία 17 ετών έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού, σε αναμέτρηση για το πειραϊκό πρωτάθλημα, κόντρα στον Ατρόμητο στην ήττα 3-1. Ωστόσο, η συνέχεια άργησε για λίγους μήνες, καθώς το τεχνικό τιμ των «ερυθρόλευκων» δεν ήθελε να τον προωθήσει χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι σχολικές του υποχρεώσεις. Το… πλήρωμα του χρόνου ήρθε τον Οκτώβριο του 1955 και στα χρόνια που αγωνίστηκε στους Πειραιώτες «έγραψε» 305 συμμετοχές και σημείωσε 37 τέρματα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, 55 αγώνες και 17 γκολ στο Κύπελλο, 47 εμφανίσεις με 18 τέρματα στην ΕΠΣ Πειραιά και 16 εμφανίσεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου σημείωσε 2 τέρματα.

 

Ένα από τα highlights της καριέρας του ήταν το φιλικό παιχνίδι των Πειραιωτών με την Σάντος στην οποία αγωνιζόταν ο Πελέ. Το ματς είχε πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου του 1961 και ο Κώστας Πολυχρονίου είχε καταφέρει να περιορίσει αισθητά τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ. Ο εκλιπών αγωνίστηκε και με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, κάνοντας το ντεμπούτο του στις 5 Μαΐου του 1957 στην εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με την Γιουγκοσλαβία.

 

Στην συνέχεια, ο Κώστας Πολυχρονίου ακολούθησε προπονητική καριέρα και πέραν του Ολυμπιακού, βρέθηκε στον πάγκο της ΑΕΛ, της Ρόδου, της Δόξας Δράμας, του Απόλλωνα Σμύρνης, του Λεβαδειακού, του Ιωνικού και του Πανηλειακού, ενώ ήταν και στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας.

 

 

Φωτογραφία του Dimitris Milt Tsakiris.

Related posts

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 0-1

Abola Team 2

Η κλήρωση στον 3ο όμιλο της Α’ Αθηνών

Abola Team

Οι Δημήτρης Χιωτάκης, Χριστίνα Κωνσταντινίδη μιλούν για την Γυναικεία Ομάδα του Παμπαιανικού

Τάσος Ζαφειρίου