free page hit counter
21.3 C
Αθήνα
23 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Νίκη Τραγανού: Πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ηλείας και την άνοδο στη Γ’ Εθνική με γλέντι στην πλατεία- Οι πρώτες κινήσεις

Σε μια πανηγυρική εκδήλωση στην πλατεία δημαρχείου Τραγανού, όπου έδωσε το παρών σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα, κι ακόμα σχεδόν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του δήμου Πηνειού και του Τραγανού, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και μεγάλος αριθμός φίλων της Νίκης Τραγανού, έγινε η απονομή του Κυπέλλου Πρωταθλητή και των αναμνηστικών μεταλλίων.

 

Έτσι, η κορυφαία χρονιά στην ιστορία της ομάδας ως τώρα, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, κατάκτηση του πρωταθλήματός Α1 Ηλείας και άνοδος της Νίκης Τραγανού στην Γ’ Εθνική (για πρώτη φορά βέβαια).

 

* * * Ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 Κατηγορία Ηλείας υπενθυμίζεται είναι η Νίκη Τραγανού μετά την ολοκλήρωση των δυο αγώνων πλέι οφ (ισοπαλία 1-1 στο πρώτο ματς στο Τραγανό και νίκη 1-3 στο δεύτερο στη Ν. Μανωλάδα το Σάββατο 19/5, οπότε η σειρά ολοκληρώθηκε και δεν χρειάστηκε να γίνει και τρίτο). Έτσι πήρε και την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Για πρώτη φορά στην ιστορία της.

 

Η Δόξα Ν. Μανωλάδας, ήταν ο άξιος φιναλίστ. Κι άλλωστε, συνολικά στο ζευγάρι, ήταν οι ομάδες που κατέλαβαν (δίκαια) τις δύο πρώτες θέσεις στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

 

Η Νίκη Τραγανού ως γνωστόν, σαφώς και δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί, που δικαιολογημένα τον είχε για τους περισσότερους πριν κιόλας την έναρξη της σεζόν. Σαφώς καλύτερη και πιο ουσιαστική όπως ήδη έδειξε στο διάστημα της κανονικής περιόδου, είχε άλλωστε από πολύ καιρό πριν, αποσπαστεί με μεγάλη διαφορά. Κι είχε εξασφαλίσει και την πρώτη θέση μπαίνοντας από αυτήν στη μετέπειτα τελική διαδικασία. Έχοντας και +15 από τον 2ο και +18 από τον 3ο και τον 4ο, ήταν λοιπόν ξεκάθαρα ήδη πρώτη της κανονικής περιόδου. Ενώ πάντως υποχρεώθηκε να παίξει στα ιδιόμορφα πλέι οφς τίτλου και ανόδου στη Γ’ Εθνική, τα οποία ως γνωστόν έβαλε από πέρυσι η ΕΠΣΗ (αλλά και χωρίς κανένα βαθμολογικό πλεονέκτημα σε αυτά, ακόμα και με τέτοιες μεγάλες διαφορές του πρώτου, παρά μόνο ένα παραπάνω ματς στην έδρα αν χρειαζόταν)…

 

Η Νίκη Τραγανού, που είχε εξαρχής ξεκάθαρο στόχο πρωταθλήματος και ανόδου φέτος, στα προηγούμενα φετινά ματς με την αντίπαλο της (πλην δηλαδή των δυο ματς στα πλέι οφ), είχε άλλες τρεις νίκες: στον α’ γύρο της κανονικής περιόδου, με τον Θοδωρή Ανδριόπουλο τότε ακόμα στον πάγκο (είχε ξεκινήσει τη σεζόν) είχε νικήσει 2-0 στο Τραγανό, ενώ είχε επικρατήσει και στη Ν.Μανωλάδα, στο ματς του β’ γύρου με 2-1, αλλά και στη Γ’ Φάση του Κυπέλλου Ηλείας, επίσης στη Ν.Μανωλάδα με 2-0. Στα δύο αυτά τελευταία ματς η Νίκη είχε τον Σπύρο Αντωνόπουλο στον πάγκο (είχε αναλάβει από τα μέσα περίπου του α’ γύρου). Στο ζευγάρι ημιτελικού της διαδικασίας υπενθυμίζεται, η Νίκη έπαιξε με τον τέταρτο της βαθμολογίας (Ενιπέα), προκρινόμενη με μια νίκη και μια ισοπαλία.

 

* * * Το προσεχές διάστημα θα αρχίσουν οι διεργασίες για τη συγκρότηση του διοικητικού σχήματος που θα καθοδηγήσει την ομάδα και στη νέα σεζόν. Επίσης θα γίνει συζήτηση με τον τεχνικό Σπύρο Αντωνόπουλο (με τα τωρινά δεδομένα οι αυξημένες πιθανότητες είναι να συνεχιστεί η συνεργασία των δυο πλευρών). Κι έπειτα θα εξεταστεί το αγωνιστικό κομμάτι του έμψυχου υλικού, με ανανεώσεις και μεταγραφές.

 

* Στο προσεχές πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής, η Ηλεία θα έχει άλλους δυο σίγουρους εκπροσώπους, τον Πανηλειακό και τον ΠΑΟ Βάρδας που έχουν παραμείνει, ενώ θα είναι τέσσερις συνολικά αν παραμείνει κι ο Αστέρας Αμαλιάδας (και δεν ανέβει Β’ Εθνική μέσω των μπαράζ ανόδου που δίνει αυτό το διάστημα).

Πηγή iliaoikonomia.gr

Related posts

Τον γκολκίπερ Αργύρη Ρόππα απέκτησε ο Διαγόρας Αγ. Παρασκευής

Abola Team 2

Με το σύνθημα για την άνοδο ξεκίνησε την προετοιμασία του ο ιστορικός Εθνικός (Πλούσιο φωτορεπορτάζ)-Ανακοινώθηκαν Μισέλ-Μακρυγιάννης

Abola Team 3

Φωστήρας: Διπλή ενίσχυση με Μιχάλη Μαρή και Βασίλη Ταμπάκη

Γιώργος Ανανίδας