free page hit counter
21.5 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΛΟ

Βασιλιάς της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Στην κορυφή της Ευρώπhw επέστρεψε η ομάδα Πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού μετά από 16 χρόνια θριαμβεύοντας της οικοδέσποινα Προ Ρέκο με 9-7.

 

 

 

 

Έγραψε ιστορία ο Θρύλος μετ ην μάκγικη και παλκαρίσια κατάκτηση του Champions League μέσα στη Γένοβα με 9-7 επ΄της γηπεδούχου και φόβητρου Προ Ρέκο!

 

Ο Θρύλος πλέον είναι Πρωταθλητής Ευρώπςη για δεύτερη φορά στην ιστορία

. Κατάθεση ψυχής από όλους τους «ερυθρόλευκους» μέσα στην πισίνα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους Ιταλούς.

 

Ιστορική χρονιά η φετινή για την ανδρική ομάδα πόλο, η οποία κατακτά το τρεμπλ και έτσι επιστρέφει στο θρόνο του Βασιλιά της Ευρώπης.

 

Η ανάλυση του ματς

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον τελικό. Και κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό. Να πάρει τα ηνία του ματς και να ελέγξει το ρυθμό. Στην άμυνα ήταν αυτός που έπρεπε, ειδικά στον παίκτη λιγότερο. Και από τη δικιά του πλευρά αξιοποίησε τον παίκτη παραπάνω και κατάφερε να σκοράρει δύο φορές. Πρώτα με τον Ομπράντοβιτς και μετά με τον Μπούσλιε, ενώ η ιταλική ομάδα σκόραρε με ένα τυχερό γκολ (σ.σ.: ισοφάρισε σε 1-1) για να λήξει το οκτάλεπτο 2-1.

 

Στο δεύτερο το ματς ήταν σε τεντωμένο σχοινί… Αρχικά η Ρέκο έκανε το 2-2 με τον Μολίνα από τα 2 μέτρα, σε μια φάση που υπήρχε παράβαση, αλλά δεν δόθηκε από Μαργκέτα και Αλεξαντρέσκου. Ο Θρύλος συντηρούσε το προβάδισμα και οι Ιταλοί ισοφάριζαν διαδοχικά, σε 2-2, 3-3 και 4-4. Για να έχουμε και τη φάση στα 44’ πριν το ημίχρονο όταν κέρδισαν πέναλτι. Αλλά ο μεγάλος Πάβιτς απέκρουσε την εκτέλεση του Φιλίποβιτς και το σκορ έμεινε στο 4-4, στα μισά του τελικού.

 

Το τρίτο οκτάλεπτο ανήκε στον Θρύλο. Από τη μια στην επίθεση ήταν πολύ καλός. Δύο γκολάρες από την περιφέρεια με Φουντούλη και Δερβίση και το σκορ στο 6-4, στο 19ο λεπτό του ματς. Στην άλλη πλευρά, ο Πάβιτς είχε κατεβάσει τα ρολά και έκανε μεγάλες επεμβάσεις, κρατώντας το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα. Και όταν η Προ Ρέκο βρήκε γκολ και έφερε το ματς στα ίσα (6-6), ο Γενηδουνιάς με μια γκολάρα έκανε το 7-6 που ήταν και το σκορ στο τέλος της 3ης περιόδου.

 

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός συνέχισε ακριβώς με το ίδιο πλάνο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο Γιόσιπ Πάβιτς, ήταν πάντα εκεί όταν χρειάστηκε, ενώ χάρη σε δύο τέρματα του Φουντούλη από την περιφέρεια, έφτασε το δείκτη του σκορ στο 9-6 και κάπου εκεί έβαλε πολύ δύσκολα στους Ιταλούς. Οι παίκτες της Προ Ρέκο, έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, και όταν κατάφερναν να βρουν ελεύθερο σουτ, ο Πάβιτς δεν άφηνε την μπάλα να περάσει στα δίχτυα του. Το μόνο που κατάφερε η Ρέκο ήταν να σκοράρει με τον Ετσενίκ, στον παίκτη παραπάνω. Μέχρι το τέλος δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι και έτσι ο Θρύλος πήρε τη νίκη και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

 

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 3-2, 2-1

 

Η διακύμανση:

 

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ομπράντοβιτς (π/π, 2:41), 1-1 Μάντιτς (περιφέρεια, 1:10), 2-1 Μπούσλιε (περιφέρεια, 0:42)

 

2ο οκτάλεπτο: 2-2 Μολίνα (π/π, 5:26), 3-2 Γούνας (π/π, 4:24), 3-3 Ίβοβιτς (περιφέρεια, 4:06), 4-3 Φουντούλης (π/π, 3:37), 4-4 Ντι Φούλβιο (περιφέρεια. 1:29

 

3ο οκτάλεπτο: 5-4 Φουντούλης (περιφέρεια, 6:21), 6-4 Δερβίσης (περιφέρεια, 5:41), 6-5 Ντι Φούλβιο (π/π, 5:08), 6-6 Αλεσιάνι (κόντρα, 1:20), 7-6 Γενηδουνιάς (π/π, 0:46)

 

4ο οκτάλεπτο: 8-6 Φουντούλης (π/π, 06:00), 9-6 Φουντούλης (π/π, 04:11), 9-7 Ετσενίκε (π/π, 02:38)

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ. Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.

 

Προ Ρέκο (Βλ. Βουγιασίνοβιτς): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 1, Μάντιτς 1, Αλεσιάνι, Μολίνα 1, Μποντέγκας, Ίβοβιτς 1, Ετσενίκε, Φιγκάρι, Φιλίποβιτς, Αϊκάρντι, Τζίτο, Βολάρεβιτς.

 

 

 

 

 

 

Related posts

ΠΟΛΟ: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η εθνική νέων ανδρών

Abola Newsroom

Πάλεψε ο Ολυμπιακός, χάνοντας στις λεπτομέρειες

Kώστας Παλαιολόγος

Στους «4» του κόσμου η εθνική πόλο εφήβων

Abola Team 2