free page hit counter
15.4 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Μάγγος: «Ήταν μία χρονιά – παρακαταθήκη για τον ΟΦ Ιεράπετρας»

Ο προπονητής του ΟΦΙ, Γιάννης Μάγγος, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης, για την φετινή πορεία της ομάδας του, τον ΟΦΗ αλλά και το… Μουντιάλ της Ρωσίας.

 Μία άκρως πετυχημένη πορεία είχε ο ΟΦΙ την σεζόν που ολοκληρώθηκε καθώς κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών και τερμάτισε στην τρίτη θέση στον 8ο Ομιλο της Γ εθνικής.

 

Ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Μάγγος, μίλησε στον “Αthletic Radio 104.2” για την φετινή πορεία της ομάδας, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, τον κόσμο του ΟΦΙ, τον ΟΦΗ αλλά και το… Μουντιάλ της Ρωσίας.

 

Αναλυτικά όσα είπε o Γιάννης Μάγγος:

 

Για την φετινή προεία του ΟΦΙ

 

«Αυτό που έκανε φέτος ο ΟΦΙ είναι μοναδικό. Ήταν η καλύτερη χρονιά για την ομάδα και δώσαμε χαρά στην Ιεράπετρα. Πήραμε και το Κύπελλο που δεν ήταν στα αρχικά μας πλάνα. ‘Ηταν ένα μαγικό ταξίδι που ξεκίνησε στο… και πέντε με δυσκολίες».

 

Για τον Τελικό με την Νίκη Βόλου

 

«Το φαβορί ήταν η Νίκη. Το σκορ όμως τα λέει όλα οτι κέρδισε η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Ο κόσμος το χάρηκε και ήταν ένα ματς – γιορτή. Και η Διοίκηση αλλά και όλοι μας πετάμε στα… σύννεφα».

 

Για τον τιμωρημένο παίκτη της Νικης στον Τελικό 

 

«Θα μπορούσαμε να πάρουμε το ματς στα χαρτιά. Όμως όταν είδαμε τις ενδεκάδες και ήταν μέσα ο τιμωρημένος παίκτης της αμέσως το είπαμε στον αντίπαλο γιατί θέλουμε να παίζουμε στα ματς στα ίσα. Μας ευχαρίστησαν και τον άλλαξαν, αφού απόρησαν με την πρωτοφανή στάση μας. Και να έπαιζε όμως εμείς δεν θα κάναμε ένσταση για να πάρουμε το ματς, ίσως το έκανε κάποια τρίτη ομάδα, δεν ξέρω. Εμείς τηρούμε το φερ πλεϊ και κερδίζουμε στο γήπεδο».

 

Για την πορεία του ΟΦΙ στο Κύπελλο Ερασιτεχνών

 

«Στην αρχή το βλέπαμε ως μία διοργάνωση  διαδικαστικού χαρακτήρα. Μετά όμως «τρώγοντας ήρθε η όρεξη». Πήγαμε ματς – ματς. όσο φτάναμε προς το τέλος το πιστεύαμε όλο και περισσότερο. Παίξαμε κόντρα σε ιστορικές ομάδες και τα πήγαμε περίφημα. Υπήρχαν ομάδες που είχαν μεγάλο κίνητρο να το κατακτήσουν γιατί μπορούσαν να ανέβουν έτσι κατηγορία».

 

Για την επόμενη σεζόν

 

«Φέτος ήταν μία χρονιά – παρακαταθήκη. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο και ψηλότερα. Μία ομάδα για να φτάσει ψηλά θα πρέπει να έχει κόσμο και Διοικητική – οικονομική υγεία Εμείς τα έχουμε και τα δύο για να κάνουμε το παραπάνω άλμα. Ανεβάσαμε τον πήχη ψηλά. Έχουμε ένα πλάνο για την επόμενη σεζόν. Θα μείνει ο βασικός κορμός της ομάδας και θα αποκτηθούν 4-5 ποιοτικοί  παίκτες. Κοιτάμε αι το  αύριο της ομάδας με τις Ακαδημίες μας».

 

Για την προετοιμασία

 

«Εμείς έχουμε κάνει το πλάνο μας αν και με την αναδιάρθρωση υπάρχει αβεβαιότητα γενικά. Μας πάει πίσω οργανωτικά αυτή η αναβλητικότητα. Δεν ξέρουμε τι και πως θα ισχύσει στα πρωταθλήματα την νέα σεζόν. Θεωρώ οτι θα γίνουν 6 όμιλοι στην Γ εθνική των 16 περίπου ομάδων. Θα είναι δύσκολο, ειδικά στις μετακινήσεις αλλά και φέτος που ήταν μίνι πρωτάθλημα κάθε ματς ήταν Τελικός και μετρούσε ο κάθε βαθμός».

 

Για τον ίδιο

 

«Έχω έντονα συναισθήματα από την φετινή σεζόν. Το περασμένο καλοκαίρι ήταν περίεργο. Τελικά ήρθα στην Ιεράπετρα, αφού απέρριψα 2 άλλες προτάσεις που είχα, και οτι μου είχαν πει οι άνθρωποι του ΟΦΙ έγινε στην πράξη. Δέθηκα με την ομάδα και τον κόσμο. Δικαιώθηκα για την επιλογή μου και έχουμε μία πετυχημένη συνεργασία».

 

Για τον κόσμο του ΟΦΙ

 

«Είναι μοναδικός. Ήταν καταλυτική η παρουσία του στην πορεία της ομάδας. Μας αγκάλιασε και είναι φοβερό να παίζεις ματς Γ εθνικής με περισσότερους από 1000 φιλάθλους στο γήπεδο. Κάνουν μία απίστευτη ατμόσφαιρα».

 

Για τον ΟΦΗ

 

«Είναι σημαντικό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχει ένας δυνατός ΟΦΗ. Δίκαια πήρε την άνοδο. Τον είδα σε 4- 5 ματς από την ΤV αλλά και από κοντά και μου άρεσε. Ήταν άξιος πρωταθλητής. Πιστεύω οτι αν γίνουν σωστές κινήσεις θα πρωταγωνιστήσει στην Σούπερ Λιγκ. Έχει όλα τα φόντα. Η έδρα του ήταν και πρέπει να είναι φόβητρο για όλες τις ομάδες. Τώρα μπαίνουν οι βάσεις για κάτι καλό».

 

Για το Μουντιάλ της Ρωσίας

 

«Είναι νωρίς ακόμα να κάνουμε προβλέψεις. Υπάρχει κούραση στους παίκτες μετά από μία εξαντλητική σεζόν. Μου άρεσαν έως τώρα Ισπανία και Βραζιλία».

 Την συγκίνησή της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Λασιθιώτικη για την στήριξη στον Τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

 

  

«Το Δ.Σ. του ΟΦΙ με συγκίνηση και χαρά, ευχαριστεί τον κόσμο της ομάδας, τον κόσμο της Ιεράπετρας, που βρέθηκε  στο γήπεδο του Κερατσινίου στον Τελικό Κυπέλου Νίκη Βόλου – ΟΦΙ .

 

Ευχαριστεί τόσο αυτούς που ταξίδεψαν από την Ιεράπετρα όσο και αυτούς που μένουν στην Αθήνα.

 

Χωρίς εσάς πιθανόν να μην τα καταφέρναμε. Με εσάς δίπλα μας όλα ήταν πιο εύκολα. Ήσασταν  συγκινητικοί.

 

Επίσης ευχαριστούμε και τους επώνυμους φίλους του ΟΦΙ που βρέθηκαν στο γήπεδο  και  συμπαραστάθηκαν στην ομάδα μας, τον τέως  βουλευτή Λασιθίου ΠΑΣΟΚ, κ. Καρχιμάκη, τον τέως βουλευτή  Λασιθίου  Ν.Δ  κ. Πευκιανάκη και  τον επί σειρά δεκαετιών γραμματέα  του  ΠΑΣΟΚ  κ. Αθανασάκη καθώς  επίσης βέβαια και τον αντιδήμαρχο Ιεράπετρας κ. Βρυγιωνάκη».

Related posts

Δεν βρέθηκε η χρυσή τομή Ραπτάκη – Ερμή Ζωνιανών

Abola Team 3

Ερμής Μελιγούς: Αποχαιρετάει τον Ραφαέλ Νασιμέντο, τον νεαρό Πορτογάλο που έφερε στην Ελλάδα

Γιώργος Ανανίδας

MVP X 3 στο Κερατσίνι με πρωταγωνιστές τους Γιώρα, Μπερνιδάκη, Παναγιωτόπουλο

Abola Team 3