21.7 C
Αθήνα
Σεπτέμβριος 27, 2021
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Τις επόμενες μέρες η απόφαση της Εφέσεων ΕΠΟ για τον Αστέρα Αμαλιάδας

 

Το απόγευμα της Τετάρτης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, έγινε η συζήτηση, αφενός για την υπόθεση του Εθνικού και αφετέρου για την υπόθεση του διακοπέντος αγώνα Αστέρα Αμαλιάδας-Ηροδότου.

 

Το απόγευμα της Τετάρτης (20/6) στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, έγινε η συζήτηση εκδίκαση, αφενός για την υπόθεση του Εθνικού Πειραιά και την αφαίρεση βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα για επεισόδια φιλάθλων του με την αστυνομία στο ματς με τον Αήττητο στα Σπάτα, και αφετέρου για την υπόθεση του διακοπέντος αγώνα Αστέρα Αμαλιάδας-Ηροδότου, για την οποία αφαιρέθηκαν πρωτόδικα μείον πέντε βαθμοί από τον Αστέρα και ποινή τεσσάρων αγωνιστικών της έδρας, συν 2000 ευρώ πρόστιμο.

 

Η εκδίκαση κράτησε περίπου δυόμισι ώρες, ενώ η πλευρά του Αστέρα Αμαλιάδας, προσπάθησε με τα επιχειρήματά της, πρώτα από όλα να μειωθεί η ποινή αφαίρεσης βαθμών (καθώς και της έδρας).

 

Επικαλούμενη, από τη μια τον ΚΑΠ και συγκεκριμένα το άρθρο 21,  παράγραφος 3, υποπαράγραφος 2, εδάφιο γ’, για μη τέλεση η διακοπή αγώνα που προβλέπει για την υπαίτια ομάδα, αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δυο βαθμών από το επόμενο, κι από την άλλη τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ και το άρθρο 15 με βάση το οποίο τιμωρήθηκε με -6 που έγινε -5 στη συγχώνευση, όπου η ερμηνεία που πρέπει να δοθεί, έχει να κάνει με την πρόβλεψη για δυο διαφορετικές περιπτώσεις στις οποίες αφαιρούνται τρεις βαθμοί (η πρώτη για παιχνίδι το οποίο διεκόπη για εισβολή φιλάθλων και παιχνίδι το οποίο διεκόπη οριστικά εξαιτίας της εισβολής φιλάθλων), οπότε δεν πρέπει να γίνει άθροιση των ποινών των δυο αυτών περιπτώσεων αφαίρεσης βαθμών.

 

Όμως μέχρι τώρα, το γενικό συμπέρασμα είναι ότι, οι πιθανότητες ριζικής ανατροπής της σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεν είναι μεγάλες (π.χ. να μην πάρει ούτε -3 ο Αστέρας ή να πάρει -3 και ο Ηρόδοτος). Έτσι, σε συνδυασμό και με την έφεση του Εθνικού Πειραιώς αυτό που θέλει ο Αστέρας στη χειρότερη περίπτωση, είναι: Οι αποφάσεις να τον διατηρήσουν τουλάχιστον τρίτο στην τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου των μπαράζ, και κατ’ επέκταση πέμπτο στη συνολική βαθμολογία των οκτώ στα μπαράζ πρωταθλητών, ώστε να είναι πρώτος επιλαχών. 

 

Η απόφαση αναμένεται πλέον τις επόμενες μέρες (και πιθανότατα εντός της προσεχούς εβδομάδας).

 

Από κει και πέρα, οι «βυσσινί» πλέον συνεχίζουν να περιμένουν (όπως έχουμε περιγράψει κι από προηγούμενα ρεπορτάζ) και το ενδεχόμενο μέσω πιθανής αναδιάρθρωσης των κατηγοριών να δημιουργηθεί θέση. Θέμα για το οποίο αναμένονται νεότερα τις επόμενες μέρες.

Βέβαια αυτή τη στιγμή πολλά δείχνουν ότι είναι πιο πιθανό να γίνει (πάλι) ένα πρωτάθλημα των 16 ομάδων, κι όχι με 20. Αλλά, τελικά στις 25/6 που υπάρχει η Συνέλευση της Λίγκας, παρουσία και του ίδιου του υφυπουργού, θα υπάρχουν συγκεκριμένα και κυρίως επίσημα νεότερα!

 

Αν γίνει αυτό, ώστε δηλαδή οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα να είναι 16 την προσεχή σεζόν (κι όχι 20) και να μην περισσεύουν θέσεις από αυτό το θέμα, τότε ο Αστέρας πρέπει να περιμένει, μήπως κάποια από τις τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ’ ή από αυτές που παρέμειναν στη Β’ από πέρυσι, ή από αυτές που θα έρθουν στη Β’ από τη Λίγκα – και βασικά αν θα κατέβει ο Πλατανιάς στη Β’ Εθνική – να μην καταφέρει να δηλώσει κι εκπληρώσει συμμετοχή στη Football League. Και τότε ο πρώτος επιλαχών βάσει προκήρυξης (θα) είναι ο Αστέρας. Αυτό το τελευταίο βέβαια, αν είναι να γίνει, θα τραβήξει σε μάκρος χρονικά (πιθανόν όχι απλά εντός του Ιουλίου, αλλά ακόμα και στα τέλη Αυγούστου ή και στις αρχές Σεπτεμβρίου)…

 

 

Πηγή: iliaclick

Related posts

Πήρε Μεντή ο Διαγόρας

Abola Team 2

Κρασαγάκης: Δεν χρειάζονται πολλα λόγια

Ρένος Γιαμπουράς

Εθνικός Πειραιώς: Επίσημη η απόφαση για νέο κολυμβητήριο στο Σ.Ε.Φ.

Γιώργος Ανανίδας