free page hit counter
19.7 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
AUTO

To 2019 θα λανσαριστεί το Polestar 2 για να “κοντραριστεί” με το Tesla 3!

Όταν το Polestar 1 έκανε το ντεμπούτο του, πολλοί άνθρωποι εντυπωσιάστηκαν από αυτό.

 

Ωστόσο, δεν μπορούσε ο καθένας να αντέξει αυτό το plug-in υβριδικό δεδομένου ότι είχε υψηλότερη τιμή των 150.000 δολαρίων. Παρ ‘όλα αυτά, το τμήμα της Volvo ανακοίνωσε σχέδια για το επερχόμενο μοντέλο Polestar 2. Θα ανταγωνιστεί το μοντέλο Tesla 3.

Το περιοδικό Evo αναφέρει ότι το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019. Η έκδοση πρόσθεσε επίσης ότι το sedan θα οδηγήσει σε Compact Modular Architecture (CMA) και είπε ότι διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό. Οι προδιαγραφές απόδοσης δεν έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, αλλά το Polestar στοχεύει σε ένα πεδίο οδήγησης 310 μιλίων μεταξύ των χρεώσεων. Η Polestar θα ακολουθήσει την κυκλοφορία του υβριδικού coupe Polestar 1 592bhp με το Polestar 2, ένα καθαρό ηλεκτρικό σαλόνι σχεδιασμένο για να ανταγωνιστεί το μοντέλο Tesla 3.

Το Polestar 2 θα κάνει το ντεμπούτο του στη μοτοσικλέτα της Γενεύης το 2019 τον Μάρτιο πριν από την πώληση προς τα τέλη του 2019 σε τιμές στο πάρκο £ 35k- £ 50k.

Χτισμένο στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) της Volvo, το Polestar 2 είναι πιθανό να αποκλίνει περαιτέρω από το μοντέλο Polestar 1 Coupe που είναι προφανώς εμπνευσμένο από τη Volvo καθώς η μάρκα φαίνεται να δημιουργεί τη δική του εμφάνιση υπογραφής.

Ωστόσο, η χρήση των εξειδικευμένων κατασκευαστών εξαρτημάτων Performance Polestar 1 Öhlins και Akebono για τα συστήματα ανάρτησης και πέδησης μπορεί να αντικατοπτρίζεται από το πιο οικονομικό αυτοκίνητο.

Η Polestar σίγουρα θα συνεχίσει να εστιάζει στη δυναμική οδήγηση με το Polestar 2, η εταιρεία που θέλει να τοποθετηθεί ως μάρκα επιδόσεων EV που μπορεί να προσφέρει στους πελάτες που δεν είναι ενθουσιασμένοι από την τρέχουσα καλλιέργεια του κομψού και ασφαλούς Volvos. Μιλώντας στο evo στο Γιοχάνεσμπουργκ του 2018, ο διευθύνων σύμβουλος της Polestar, Jonathan Goodman, αποκάλυψε την πρόθεσή του ότι τα αυτοκίνητα Polestar θα είναι πάντα «αυτοκίνητα εξαιρετικής ποιότητας που προσθέτουν μια διάσταση, όσον αφορά τη Volvo, επειδή θα σχεδιαστούν ως οδηγόςαυτοκίνητα».

Ο Goodman θεωρεί επίσης ότι η Polestar αξιοποιεί τόσο τους συνδέσμους της, όσο και το συνεργάτη της Geely, τη Volvo και την ευελιξία που ξεχωρίζει για να ξεκινήσει γρήγορα να γίνει σοβαρός αμφισβητίας των πιο καθιερωμένων ονομάτων. “Έχετε το παραδοσιακό σας ΚΑΕ όπως η Porsche και πού πηγαίνουν με τους EVs, τότε στην αρχή, έχετε τον Tesla και θα βρεθήκαμε στη μέση μεταξύ των δύο”.

Παρόλο που το Polestar 1 είναι ένα υβριδικό σύστημα που συνδυάζει την ηλεκτρική πρόωση με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων, το Polestar 2 και όλα τα μελλοντικά μοντέλα Polestar θα είναι καθαρά EVs. Το Polestar στοχεύει σε μια σειρά 310 μιλίων τόσο για το Polestar 2 όσο και για το Polestar 3, ένα SUV coupe που θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2021.

«Το Polestar 3 θα είναι SUV στυλ coupe και δεν είναι το σχέδιό μας να κάνουμε ένα reskinned XC90 ή κάτι τέτοιο. Το XC90 είναι πολύ ένα αυτοκίνητο της Volvo, το Polestar 3 θα είναι για την οδήγηση, θα είναι σχεδίαση και προσφορά κάτι διαφορετικό. Είπε Goodman.

 Η Polestar προσπαθεί επίσης να σπάσει την παράδοση στον τρόπο με τον οποίο πωλεί τη νέα της σειρά αυτοκινήτων. Δεν θα πωληθούν μέσω αντιπροσώπων της Volvo και αντ ‘αυτού θα προωθηθούν μέσω των εκθεσιακών χώρων «Polestar Spaces», μικρότερων κέντρων πόλης, που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τους πελάτες να ανακαλύψουν περισσότερα για τα αυτοκίνητα. Αυτό που θα δούμε στους εκθεσιακούς χώρους της Volvo είναι η σειρά Polestar Engineered του Volvos, ξεκινώντας με το πρόσφατα παρουσιαζόμενο Volvo S60 T8 Polestar Engineered και ακολουθούμενο από εκδόσεις V60 και XC60.

«Η σύνδεση μεταξύ των σημάτων είναι Polestar Engineered», εξηγεί ο Goodman. «Όταν έχετε ένα S60 Polestar Engineered αυτοκίνητο έχει όλα τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα που ένας πελάτης Volvo θέλει για το αυτοκίνητό τους με λίγο Polestar σε αυτό. Και θα υπάρξει μια σειρά από προϊόντα που κατασκευάζονται από Polestar και θα βγούν εκεί που δημιουργούν αυτόν τον σύνδεσμο. “

Πηγή: evo&drivers magazines

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Bn5K-6nMCd0″ frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Related posts

Αντίστροφη μέτρηση για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Abola Newsroom

McLaren 720S: Ακόμη πιο ισχυρή και γοητευτική, από την DMC

Abola Team 2

Η ανοιχτή LaFerrari ονομάζεται Aperta

Ρένος Γιαμπουράς