free page hit counter
23.7 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Σιαφάκας: «Ουδείς αναντικατάστατος»

Πρόκειται για το πρόσωπο που μαζί με τον Ανέστη Ζώη έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Δόξας Κρανούλας.

Πρώην παίκτης και αρχηγός της ομάδας, αλλά και βοηθός προπονητή επί Ανέστη Ζώη, έχει αναλάβει εδώ και τρία χρόνια την τεχνική ηγεσία. Ο προπονητής της Κρανούλας Βασίλης Σιαφάκας μίλησε στην εφημερίδα των Ιωαννίνων «Πρωινό Λόγο» λίγο μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τη Δόξα.

Ο Γιαννιώτης τεχνικός αναφέρθηκε στις δυσκολίες της περσινής σεζόν, τον στόχο της παραμονής που επιτεύχθηκε, τον  άδοξο αποκλεισμό στο κύπελλο ΕΠΣΗΠ, αλλά και στους στόχους της επερχόμενης σεζόν και τη συνύπαρξη της Κρανούλας με τα Σερβιανά στην Γ Εθνική. Επίσης, σχολίασε το κύμα φυγής και αποχωρήσεων από την ομάδα, αλλά τις μεταγραφικές κινήσεις που σχεδιάζει το τεχνικό επιτελείο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Σιαφάκα στον «Π.Λ.»:

Βασίλη, αρχικά θα ήθελα να μας κάνεις μια αποτίμηση της περασμένης σεζόν.

«Νομίζω ότι αν και πολύ δύσκολη η χρονιά, πέρυσι ανταποκριθήκαμε πλήρως. Η ομάδα ήταν πολύ ανταγωνιστική και σε ένα μικρό πρωτάθλημα με δεκατρείς ομάδες, καταφέραμε ένα μήνα πριν το τέλος του να έχουμε σωθεί και μαθηματικά. Νομίζω ότι καταφέραμε και φτιάξαμε ένα πολύ καλό σύνολο με νεαρά παιδιά που είχαν φιλοδοξίες. Μπορέσαμε μέσα από αυτό που ήθελαν και τα παιδιά να φτιάξουμε μια ομάδα, μια ομάδα που μπορούσε να προσφέρει θέαμα και κοίταξε όλους τους αντιπάλους στα μάτια».

Ποιο ήταν το «κλειδί» της περσινής επιτυχίας;

«Ήταν ότι είχαμε καλούς παίκτες, αλλά και το καλό κλίμα που είχαμε όλη τη χρονιά. Άλλωστε σε αυτό το κλίμα στηρίζεται η ομάδα όλα τα χρόνια που θυμάμαι εγώ».

Αισθάνεσαι δικαιωμένος που έμεινες τελικά στην τεχνική ηγεσία της Δόξας πέρυσι, παρότι είχες πει ότι θα αποχωρήσεις;

«Έγιναν πολλά για να μείνω στην ομάδα. Δεν ήταν να μείνω λόγω υποχρεώσεων, αλλά και κάποιων οικογενειακών προβλημάτων. Όμως μέσα σε δύο μήνες άλλαξαν πολλά και έτσι παρέμεινα στην ομάδα. Ήταν πολύ δύσκολο το έργο, αλλά ήθελα να το παλέψω. Στο τέλος πιστεύω ότι δικαιώθηκα. Πίστευα από την αρχή στα παιδιά, ήξερα τι μπορούσαμε να κάνουμε και ήμουν σίγουρος. Στην αρχή προβλημάτιζε η ομάδα στα φιλικά. Θυμάμαι καλά και μαζί που βρισκόμασταν μετά από κάποια φιλικά πως κουνάγαμε το κεφάλι και οι δύο, αλλά ήμουν σίγουρος στο πρωτάθλημα, όπως και έγινε ότι η ομάδα θα ήταν πάρα πολύ καλή».

Ήταν δύσκολη η περσινή χρονιά;

«Ήταν αρκετά δύσκολη και ο λόγος ήταν ότι οι ομάδες ήταν λίγες γιατί είχαμε να παίξουμε με ομάδες που αντιπροσώπευαν πόλεις. Παίξαμε με ομάδες και έπεσαν κατηγορία ομάδες από τις οποίες δύο παίκτες που είχαν στο ρόστερ τους ήταν όλο το μπάτζετ το δικό μας. Νομίζω ότι και εκεί βγήκε ο χαρακτήρας των παιδιών και το καλό κλίμα και μας έδωσαν την παραμονή στην κατηγορία».

Να αφήσουμε λίγο το πρωτάθλημα και να πάμε στο κύπελλο. Τι «γεύση» σας άφησε ο αποκλεισμός έτσι όπως ήρθε από τον Αγροτικό;

«Έγινε κάποιο λάθος, όχι εσκεμμένο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Νομίζω ότι αν το κυνηγούσαμε θα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα. Σίγουρα μας άφησε μια πικρία γιατί θέλαμε να πάμε στον τελικό, θέλαμε να προσπαθήσουμε να πάρουμε το κύπελλο. Δεν σου κρύβω, όσο και αν ήθελε το συμβούλιο να μην ρίξει ευθύνη σε εμένα και την απέδιδε αλλού, ότι εγώ είμαι αυτός που νιώθω υπεύθυνος. Ακόμα έχω πικρία μέσα μου γιατί έστω και άθελα μου έγινε από εμένα το συγκεκριμένο λάθος».

Να αφήσουμε το παρελθόν και να πάμε στο παρόν. Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η παραμονή σου στην ομάδα μαζί με τον γυμναστή  Γιάννη Λώλη και τον Χρήστο Μάστακα. Πως επήλθε αυτή η συμφωνία;

«Στο προπονητικό τιμ είμαι εγώ, ο Γιάννης Λώλης και ο Χρήστος Μάστακας. Έχουμε μια τέλεια συνεργασία μεταξύ μας και μια τέλεια συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές. Πέρυσι είχαμε μαζί μας και τον Τάκη Κλείτσα, τον οποίο τον είχαμε ως σύμβουλο. Μας βοήθησε πολύ και τον ευχαριστώ. Φέτος θα προστεθεί και άλλο άτομο στο προπονητικό τιμ και με την περσινή συνταγή και με το καλό κλίμα που εγγυώμαι ότι θα υπάρξει και φέτος θα πάμε να συνεχίσουμε».

Πόσο δυσκολεύει φέτος η προσπάθεια σου μιας και έχουν αποχωρήσει αρκετοί παίκτες από τον περσινό κορμό;

«Τα παιδιά που έφυγαν είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά σε μια ομάδα ισχύει το ρητό ότι «ουδείς αναντικατάστατος». Όποιος και να φύγει είτε είναι ο πρόεδρος, είτε ο προπονητής, είτε οι παίκτες. Εμείς που μείναμε πίσω, όσο δύσκολο και αν φαίνεται το έργο, όλοι μαζί θα το παλέψουμε. Δεν με νοιάζει αν μια στο εκατομμύριο πέσει η ομάδα και με πουν αποτυχημένο. Δεν έχω βλέψεις να πάω παραπάνω κατηγορία, ούτε θα μου κόψουν το μέλλον. Όπως θεωρητικά είμαι επιτυχημένος τα τρία τελευταία χρόνια, δεν με ενδιαφέρει αν η ομάδα πέσει, αλλά από τη στιγμή που μείναμε εμείς, δεν πιστεύω ότι θα πέσει. Ήδη κάνουμε κάποιες μεταγραφικές κινήσεις, θα μείνουν και κάποιοι παίκτες, είμαστε σε συμφωνία με κάποιους παίκτες. Θα είναι δύσκολο το έργο αλλά δεν φοβάμαι».

Ο σχεδιασμός λοιπόν βρίσκεται σε εξέλιξη. Η προετοιμασία πότε θα ξεκινήσει;

«Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου, αλλά η ακριβής μέρα θα οριστικοποιηθεί μόλις γυρίσει ο γυμναστής, ο οποίος  λόγω κάποιων υποχρεώσεων δεν είναι στα Γιάννινα».

Είναι επιτυχία για το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο η συμμετοχή δύο ομάδων στη Γ’ Εθνική;

«Σίγουρα είναι μια μεγάλη επιτυχία και είναι καλό να αγωνίζονται δύο ομάδες από την πόλη. Καλό θα ήταν να έχουν και καλές σχέσεις, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Μακάρι είτε εμείς είτε αυτοί να μπορέσουμε να «βοηθηθούμε» μέσα στο πρωτάθλημα. Δεν εννοώ να δώσουμε παιχνίδια ο ένας στον άλλο, αλλά αν χρειάζεται κάποιο παιχνίδι ο Θρίαμβος εννοείται ότι θα το χτυπήσουμε ή  αν χρειάζεται κάποιο παιχνίδι η Δόξα να χτυπήσει ο Θρίαμβος εννοείται ότι θα το κάνει. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα, μακάρι να τα καταφέρουν και τα Σερβιανά. Εγώ πιστεύω ότι με τους παίκτες που υπάρχουν μπορούμε να κρατήσουμε δύο ομάδες στη Γ’ Εθνική».

Από ότι γνωρίζουμε, ο όμιλος σας θα αποτελείται από  17 ομάδες. Δύσκολη η προσπάθεια για φέτος;

«Μπορεί να είναι και καλύτερα γιατί πέρυσι με τις δεκατρείς ομάδες που είχε το πρωτάθλημα με μια ήττα έπεφτες και με μια νίκη ήσουν δεύτερος ή τρίτος . Εκεί ήταν δύσκολο γιατί δεν είχες τα περιθώρια αν θα κάνεις μια ήττα να την διορθώσεις γρήγορα. Σίγουρα όμως και φέτος θα είναι δύσκολο, αλλά είναι καλύτερο για κάποιες ομάδες που είναι καινούργιες και προσπαθούν και δουλεύουν και περιμένουν να έρθουν τα αποτελέσματα αργότερα».

Κλείνοντας θα ήθελα να μου κάνεις μια ευχή τόσο για την Κρανούλα  όσο και για το μέλλον του γιαννιώτικου ποδοσφαίρου.

«Για την ομάδα μου εύχομαι πάντα να εκπληρώνει τους στόχους της. Εγώ έχω ζήσει τα πάντα με αυτή την ομάδα και θέλω να τη βλέπω πάντα σε μεγάλες κατηγορίες. Εμένα προσωπικά και στους προπονητές που είχε τόσα χρόνια, η διοίκηση τους αφήνει να δουλέψουν χωρίς παρεμβολές. Επομένως είναι ότι καλύτερο για έναν προπονητή, οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές. Η Κρανούλα πρέπει να παραμείνει στην κατηγορία και αν μπορέσει τα επόμενα χρόνια να κάνει και ένα βήμα παραπάνω.

Για το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο εύχομαι να πάνε τα πράγματα λίγο καλύτερα, γιατί γενικά εδώ στα Γιάννινα βλέπουμε ότι φεύγουν παίκτες για τις γύρω περιοχές για κάποια χρήματα παραπάνω. Δεν υπάρχουν δηλαδή τα χρήματα για να τους κρατήσουν οι ομάδες. Εύχομαι να βελτιωθούν τα οικονομικά για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα παιδιά στα Γιάννινα για να μπορέσει να βοηθηθεί και το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο και να μην αναγκάζονται να φεύγουν τα παιδιά στις γύρω περιοχές».

www.mikriliga.com/

Related posts

Οι διαιτητές στα παιχνίδια του πέμπτου ομίλου

Abola Team

Πάει για άλλα μεταγραφικά η Ρόδος

Abola Team 2

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από Παλαιόχωρα

Abola Team 2