free page hit counter
23.7 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΥΓΕΙΑ

Με την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, δεν πρέπει κανείς να παίζει!

O σύλλογος μας, ξεκινάει μία νέα πρωτοβουλία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προβληματισμού, που θα αφορά ειδικά σε γονείς που έχουν τα παιδιά τους σε Αθλητικούς συλλόγους (Ακαδημίες) ή επιθυμούν να τα φέρουν κοντά στον αθλητισμό.

Αγαπητοί γονείς,

Ο αθλητισμός είναι πολλαπλά ευεργετικός, όταν διδάσκονται τα παιδιά το άθλημα που επιλέγουν, διαπλάθοντας παράλληλα, το χαρακτήρα τους με αξίες, ιδανικά και κανόνες. Σε αυτή τη διαδικασία χρειάζονται ικανοί δάσκαλοι (παιδαγωγοί) – προπονητές, με ήθος, αξιοπρέπεια, που γνωρίζουν το αντικείμενο τους, έχουν σπουδάσει, ή/και έχουν πιστοποιηθεί γι’ αυτό το σκοπό. Οι Ακαδημίες των συλλόγων, λειτουργούν και αυτές, ως σχολεία, για τους μικρούς αθλητές. Οι προπονητές αξιολογούνται πρωτίστως για το παιδαγωγικό και έπειτα για το αθλητικό έργο που παράγουν.

Οι προπονητές είναι πρότυπα για τα παιδιά. Να παρακολουθείτε τον τρόπο που συμπεριφέρονται, εκφράζονται, επικοινωνούν και διδάσκουν( ; ). Τα παιδιά δεν πρέπει να γίνονται μάρτυρες απαράδεκτων και καταστρεπτικών για τη ψυχική τους υγεία, πρακτικών ή χυδαίων – ανάρμοστων συμπεριφορών «προπονητών».

Μην επιβραβεύετε μόνο τις πρόσκαιρες νίκες, αλλά, τη ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ των παιδιών. Ενισχύστε την αυτοεκτίμηση τους, με ένα «Μπράβο» έπειτα από μία προπόνηση ή αγώνα, θα τα βοηθήσετε με αυτό τον τρόπο να γίνουν καλύτεροι αθλητές.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ

Επηρεάζεται άμεσα το όποιο αποτέλεσμα αγώνων, από πολλούς παράγοντες όπως: απουσίες, οικογενειακές υποχρεώσεις, σχολικές υποχρεώσεις, ηλικιακές διαφορές, μικροτραυματισμοί, παιδικά άγχη, ανασφάλειες, καιρικές συνθήκες και φυσικά την ομαδική ή την ατομική επίδοση των παιδιών. Καλό όμως είναι, να μη κρίνονται τα παιδιά όπως οι φτασμένοι ή επαγγελματίες αθλητές.

Ενημερωθείτε, προβληματιστείτε και απαιτήστε το καλύτερο για τα παιδιά σας, προσφέροντας τους ένα υγιές διέξοδο μέσα από τον αθλητισμό, αλλά με προϋποθέσεις. Εσείς, ως γονείς επιλέγετε, σε εσάς και στα παιδιά σας θα γυρίσουν στο τέλος, τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (!) των επιλογών σας.

Το σημαντικότερο: απαιτήστε από τους συλλόγους να διαθέτουν ιατρικές υπηρεσίες (ή Πρώτες Βοήθειες) στους αθλητικούς χώρους, καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων. Με την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, δεν πρέπει κανείς να παίζει!

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

Related posts

Κοροναϊός: Στα 66 τα κρούσματα στη χώρα μας – Ποια τα νέα έκτακτα μέτρα

Abola Newsroom

Κοκτέιλ με αγγούρι: Το μυστικό για να χάσεις έως 5 κιλά σε 7 μέρες!

Abola Team 2

Ροφήματα που σας βοηθούν να είστε υγιείς και να χάνετε βάρος

Abola Newsroom