free page hit counter
18 C
Αθήνα
18 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΤΕΝΙΣ

Στον τελικό η ατσάλινη Σάκκαρη! (video)

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε φοβερό comeback στον αγώνα με την Ντανιέλ Κόλινς στο Σαν Χοσέ και θα παίξει τα μεσάνυχτα για πρώτη φορά σε τελικό της WTA!

 

 

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (No.49) έχασε το πρώτο σετ και έμεινε πίσω με 4-1 στο δεύτερο (έχοντας δεχτεί δύο μπρέικ), όμως κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πετύχει τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας της με 3-6, 7-5, 6-2!

Μα, τι ψυχή έχει αυτό το κορίτσι; Ενώ όλα έδειχναν ότι η 24χρονη Αμερικανίδα θα ήταν αυτή που θα πανηγύριζε την παρθενική της συμμετοχή σε τελικό, η Μαρία πίστεψε στον εαυτό της, έκανε το παιχνίδι της σαν να ξεκινούσε ο αγώνας από την αρχή και σημείωσε την απίστευτη ανατροπή!

«Μου αρέσει το δράμα», είπε μετά τον ημιτελικό για το comeback της. «Είμαι συνηθισμένη όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν ξέρω από πού προέρχεται αυτό, Ίσως είναι ο χαρακτήρας μου. Σπαρτιάτισσα».

Αντίπαλός της στον τελικό του Silicon Valley Classic θα είναι η υπερφορμαρισμένη Ρουμάνα Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου (Νο.24), που άφησε εκτός με 4-6, 6-3, 6-1 την Ελιζέ Μέρτενς και κυνηγάει και αυτή τον πρώτο της τίτλο.

 

 

 

 

Θα είναι ο πρώτος τελικός με ελληνική συμμετοχή μετά το 2008, όταν η Λένα Δανιηλίδου είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Χόμπαρτ.

Με τη νίκη της η Μαρία αναμένεται να πλησιάσει το Top 30 και να σημειώσει career high, ενώ αν σηκώσει το τρόπαιο θα σκαρφαλώσει στο Νο.26!

Όλα αυτά, λοιπόν, φαίνονταν τόσο… μακρινά, όταν η Κόλινς (Νο.42) καθάρισε με εξαιρετική εμφάνιση το πρώτο σετ και βρέθηκε με τις μπάλες στα χέρια στο υπέρ της 4-1 στο δεύτερο…

Στο σημείο αυτό η Μαρία πήρε τάιμ άουτ και ο προπονητής της αυτή την εβδομάδα, ο Τομ Χιλ (πρώην κόουτς της Κόλινς!), της είπε απλά να απολαύσει το παιχνίδι. Και αυτό έκανε η 23χρονη τενίστρια…

 

 

 

 

Άρχισε να παίζει πιο ελεύθερα, πιο επιθετικά και έβαλε πίεση στην Κόλινς, που έκανε το ένα αβίαστο λάθος μετά το άλλο! Μετέτρεψε έτσι το 1-4 σε 5-4 και είχε, μάλιστα, και δύο σετ πόιντ στο επόμενο γκέιμ.

Δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί, ωστόσο δεν άφησε την επόμενη ευκαιρία της να πάει χαμένη και με το μπρέικ που σημείωσε στο 6-5 έφερε το ματς στα ίσα.

Η Μαρία έμεινε πίσω με μπρέικ και στο καθοριστικό σετ, όταν η Κόλινς πήρε κεφάλι με 2-0, αλλά ούτε αυτή τη φορά είχε πρόβλημα! Με έξι γκέιμ στη σειρά και μετά από προσπάθεια συνολικής διάρκειας 2 ωρών και 13 λεπτών έφτασε στην τεράστια πρόκριση και θα διεκδικήσει σε λίγες ώρες τον πρώτο της τίτλο στο Premier event της WTA.

Το ελληνικό τένις ζει πολύ μεγάλες στιγμές…

Πηγή: sdna.gr

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/0NyMdPrE6Iw” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Related posts

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς στo τουρνουά της Ουάσιγκτον

Abola Team 2

Δεύτερος ο Τσιτσιπάς στην Αυστρία

Ρένος Γιαμπουράς

Επέστρεψε στο θρόνο του ο Μάρεϊ

Ρένος Γιαμπουράς