free page hit counter
23.7 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΣΤΙΒΟΣ

Μπελιμπασάκη: Aσημένιο μετάλλιο στα 400μ.!! (vid)

Μαρία Μπελιμπασάκη: Κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άνδρας και καμία γυναίκα σε καμία μεγάλη διοργάνωση στα 400 μ. έκανε σήμερα η Μαρία Μπελιμπασάκη στην προτελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βερολίνο.

 

Η πρωταθλήτριά μας κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της χώρας στο αγώνισμα με 50.45 και έγραψε με μεγάλα γράμματα το όνομα της στην ιστορία του αγωνίσματος.

Η πρωταθλήτρια του Κώστα Ηλία έκανε πολύ καλή και ισορροπημένη κούρσα και έχασε στην ουσία πάνω στη γραμμή του τερματισμού από την Πολωνή Τζαστίνα Σβάιτι- Ερσετικ που έφτασε στον τερματισμό με αρκετές δυνάμεις και τερμάτισε πρώτη σε 50.41, επίδοση που είναι η κορυφαία στην Ευρώπη, ενώ τρίτη ήταν η Ολλανδή  Λισάν ντε Βίτε με 50.77.

Η Μπελιμπασάκη βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στην απόσταση, το οποίο ήταν 50.56 της Φανής Χαλκιά από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2004 επίσης στο ίδιο στάδιο.

Η Μπελιμπασάκη χάρισε στη χώρα μας το πέμπτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το δεύτερο ασημένιο,  μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την ικανοποίηση και τον θαυμασμό γι’ αυτή την ομάδα που παρουσιάστηκε στη διοργάνωση στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Μαρία Μπελιμπασάκη: Η τελική κατάταξη

  1. Τζιστίν Σβιέτι (Πολωνία) 50.41

  2. Μαρία Μπελιμπασάκη (Ελλάδα) 50.45

  3. Λιζάν ντε Βίτε (Ολλανδία) 50.77

  4. Λαβιάι Νίλσεν (Μ. Βρετανία) 51.21

  5. Ίγκα Μπάουμγκαρτ (Πολωνία) 51.24

  6. Άγκνε Σέρκσιένε (Λιθουανία) 51.42

  7. Φλόρια Γκουέλ (Γαλλία) 51.57

  8. Μαντιέα Γκαφούρ (Ολλανδία) 51.57

Μαρία Μπελιμπασάκη: «Μπήκα στην κούρσα για να κερδίσω»

Χαρούμενη αλλά και αρκετά συγκινημένη εμφανίστηκε η Μαρία Μπελιμπασάκη μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, το οποίο συνδύασε με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (50.45).

«Προσπάθησα πολύ. Αισθανόμουν καλά πριν τον αγώνα και μπήκα για να κερδίσω. Πάλεψα όπως κάνω σε όλες τις κούρσες μου. Στα τελευταία μέρα έχασα το βηματισμό μου κι έπεσα. Όλη τη χρονιά οι εμφανίσεις μου έδειχναν ότι θα τα κατάφερνα εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Κώστα Ηλία, τους γονείς μου, το ιατρικό επιτελείο του ΣΕΓΑΣ που με βοήθησαν αποφασιστικά σε έναν τραυματισμό που είχα, ευχαριστώ όλους. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία. Αισθάνομαι μεγάλη λύπη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ο κόσμος υποφέρει», ανέφερε.

xristika.gr

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/KQ8O4fSGBCY” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Related posts

Αφαιρέθηκε και επίσημα το μετάλλιο από τη Δεβετζή

Ρένος Γιαμπουράς

Στεφανίδη και Κυριακοπούλου κατέκτησαν την Ευρώπη με μυθικό 1-2! (vid)

Abola Team 2

Δεύτερη στο Διηπειρωτικό η Στεφανίδη

Abola Team 2