free page hit counter
19.7 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΔΙΕΘΝH

Τραγωδία στην Ιταλία: Κατάρρευση οδογέφυρας στη Γένοβα – Στους 35 οι νεκροί

Σύμφωνα με πηγές από την ιταλική πυροσβεστική, ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα ανήλθε σε 35, μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών κι αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι περίπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματίες από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, καταγγέλλοντας μια «απαράδεκτη καταστροφή».

Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης της Λιγουρίας Τζιοβάνι Τότι προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών σίγουρα θα αυξηθεί «σημαντικά».

 

Ένα μεγάλο τμήμα της οδογέφυρας του αυτοκινητοδρόμου Α10 κατέρρευσε σήμερα στη Γένοβα, στη βόρεια Ιταλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, ενώ ο υπουργός Μεταφορών έκανε λόγο για μια «τεράστια τραγωδία».

Ο ιταλός υφυπουργός Μεταφορών Εντοάρντο Ρίξι δήλωσε πριν από λίγο πως οι νεκροί είναι μέχρι στιγμής 22 και αναμένεται ότι θα αυξηθούν. Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί σοβαρά.

Συγκεκριμένα, 80 μέτρα της οδογέφυρας Μοράντι κατέρρευσαν από ύψος περίπου 50 μέτρων σ’ έναν ποταμό, καθώς και σε σιδηρογραμμές και κτίρια.

Η κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) στη διάρκεια καταρρακτώδους βροχόπτωσης, ανακοινώθηκε από την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών της Γένοβας είπε ότι υπάρχουν «δεκάδες νεκροί», σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos. Σε άλλα μέσα ενημέρωσης έκανε λόγο για «δεκάδες θύματα», χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί νεκρούς ή τραυματίες. Σύμφωνα με τοπικές αστυνομικές πηγές, 20 αυτοκίνητα έπεσαν από τη γέφυρα στο κενό.

 

ύμφωνα με την περιφερειακή διεύθυνση της Πυροσβεστικής της Γένοβας, η γέφυρα κατέρρευσε σε μεγάλο μέρος πάνω σε σιδηροδρομικές γραμμές. Τα συντρίμμια της άγγιξαν επίσης ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας που βρίσκεται από κάτω, όμως φαίνεται πως έχει πληγεί μόνο ο χώρος στάθμευσης του εργοστασίου. Το εργοστάσιο ήταν άδειο, καθώς είναι παραμονή της αργίας της 15ης Αυγούστου – βρισκόταν εκεί μόνο μια ομάδα συντήρησης.

Εκτελούνταν έργα ενίσχυσης των θεμελίων της γέφυρας

Έργα ανακαίνισης είχαν γίνει το 2016 στη γέφυρα, η οποία είχε εγκανιασθεί το 1967 και έχει συνολικό μήκος 1,2 χιλιόμετρο. Η εταιρεία που εξασφαλίζει τη λειτουργία της ανακοίνωσε πως, όταν σημειώθηκε η κατάρρευση, εκτελούνταν έργα ενίσχυσης των θεμελίων της, προσθέτοντας πως η γέφυρα βρισκόταν υπό διαρκή παρακολούθηση.

Ο αυτοκινητόδρομος που διέρχεται από την οδογέφυρα είναι μια σημαντική αρτηρία προς την Ιταλική Ριβιέρα και τη νότια ακτή της Γαλλίας. Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια γύρω από τη Γένοβα έχουν διακοπεί.

 

Διαβάστε περισσότερα στο: neaselida.gr

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/smukWWftb_A” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Related posts

Στην 10η θέση Παπάζογλου και Πλατανιώτη στη συγχρονισμένη κολύμβηση

Ρένος Γιαμπουράς

Πορτογαλία – Ισλανδία 1-1

Ρένος Γιαμπουράς

H νέα φανέλα της Ολλανδίας ΔΕΝ βλέπεται! (ΦΩΤΟ)

Ρένος Γιαμπουράς