free page hit counter
23.7 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΣΤΙΒΟΣ

Από 9/9 σε ισχύ η Κάρτα Υγείας Αθλητή

Ένα μήνα μετά την ένταξη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, από τις 9/9/2018* τίθεται σε ισχύ η ->Κάρτα Υγείας Αθλητή

 

Εκεί καταγράφεται η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών, είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

Η Κάρτα Υγείας Αθλητή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας. Αναγράφονται στοιχεία του αθλητή, ο αριθμός δελτίου του αλλά και ο ΑΜΚΑ ενώ φυσικά θα φέρουν ημερολογιακή θεώρηση με τη βεβαίωση – υπογραφή ιατρού (πλέον εκεί αντί του Δελτίου) για την πιστοποίηση συμμετοχής στο άθλημα.

Προαπαιτείται κλινική εξέταση, ατομικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό και ηλεκτροκαρδιογράφημα.
Θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή από ιατρούς έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή με Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα.

Εκδίδεται από την Ομοσπονδία και ανανεώνεται ατελώς και ισχύει για ένα έτος από τη θεώρηση της.

Αναμένεται ενημέρωση για τον τρόπο έκδοσης και διάθεσης στα Σωματεία από τον ΣΕΓΑΣ, καθώς και το τι ισχύει μέχρι να εκδοθούν τόσο για νέες εγγραφές όσο και φυσικά για τους αθλητές που έχουν ή δεν έχουν εν ισχύ ιατρική θεώρηση στα δελτία τους.

* Λόγω της σύντομης προθεσμίας γίνονται ενέργειες από τα Υπουργεία Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παράταση.

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως έχει συμφωνηθεί σε ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, από τη νέα περίοδο το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας πλέον έχει τέλος 10€.

Πηγή: stivoz.com

Related posts

Εκτός μεταλλίων ο Φιλιππίδης

Ρένος Γιαμπουράς

Καμαρώνει η Κέρκυρα για την Ρωμαίου

Ρένος Γιαμπουράς

Δεύτερη στο Διηπειρωτικό η Στεφανίδη

Abola Team 2