free page hit counter
18.8 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Α' ΕΠΣΑΝΑ

Χριστοφιλέας: «Όλοι μαζί για την επιτυχία»

Συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης παραχώρησε στο Epsanastisentra ο Παναγιώτης Χριστοφιλέας. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου μίλησε για την προετοιμασία που έγινε στην ομάδα του, το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν με το Κορωπί, το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και τους στόχους που έχουν τεθεί στους ερυθρόλευκους, ενώ αναφέρθηκε επίσης στη διοίκηση και στο πόσο κοντά είναι στην ομάδα και λύνει όλα τα προβλήματα αμέσως.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παναγιώτη Χριστοφιλέα στο Epsanastisentra:
-Κόουτς πες μας δυο λόγια για το ματς με το Κορωπί. Έμεινες ευχαριστημένος από αυτό που είδες; 
«Ήταν ένα δύσκολο ματς από το οποίο βγήκαμε νικητές. Η ποιότητα που έχουν οι ποδοσφαιριστές μου και η διάθεση που έχουν δείξει μέχρι τώρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας και η αφοσίωση στη σκληρή δουλειά, είναι σίγουρα αυτό που αποκαλούμε… συνταγή επιτυχίας. Βέβαια, είμαστε σε πολύ αρχικά στάδια ακόμη και σίγουρα περιμένουμε να δούμε πολλά περισσότερα και καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Οι παίκτες μου ακόμη δεν έχουν φτάσει στο τοπ της απόδοσης και θεωρώ ότι θα δούμε ακόμη καλύτερη εικόνα με το πέρασμα των αγώνων και το φορμάρισμά μας. Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, τη διάθεση και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Αλλά, όπως προείπα περιμένω να δω πολλά περισσότερα πράγματα απ’ όσα έχουμε δουλέψει. Βέβαια, δεν υποτιμώ ούτε το Κορωπί που είναι μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει, αλλά ούτε και τον θεσμό που όπως είδαμε από την πρεμιέρα του έμειναν πολλές δυνατές ομάδες εκτός συνέχειας».
-Η προετοιμασία κύλησε ομαλά; Πόσο βοήθησε την ομάδα η μία εβδομάδα στο Καρπενήσι;
«Η προετοιμασία μας για τη νέα σεζόν πήγε πάρα πολύ καλά. Σίγουρα ήταν πάρα πολύ σημαντικό το κομμάτι Καρπενήσι. Και θέλω γι’ αυτό να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας και ιδιαίτερα τον επίτιμο πρόεδρο της ομάδας Κοσμά Λεπατατζή, που έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για να μας δοθεί η ευκαιρία να φύγουμε εκτός Αττικής για προετοιμασία. Όταν μιλάμε για μια ομάδα που αποτελείται από 27 νέους ποδοσφαιριστές σίγουρα είναι πολύ σημαντικό το να βρεθούν μαζί σε έναν χώρο για αρκετές ημέρες, να λειτουργήσουν σαν οικογένεια και να νιώσουν πραγματικά ότι δουλεύουν σε επαγγελματικά πρότυπα».
-Ξεκινάει το πρωτάθλημα με δύσκολο ματς, κόντρα στα Γλυκά Νερά. Η ομάδα είναι έτοιμη; Και πως αντιμετωπίζετε το γεγονός ότι έχετε πρόγραμμα… φωτιά στις πέντε πρώτες αγωνιστικές; 
«Σίγουρα καλούμαστε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα όπως τα Γλυκά Νερά, με έναν έμπειρο και καταξιωμένο προπονητή, αλλά η δουλειά που έχουμε κάνει και το ρόστερ που διαθέτει η ομάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα δύσκολα παιχνίδια με τον κατάλληλο τρόπο για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα, οπότε εφόσον αυτό ξεκινάει είναι απόλυτα έτοιμη. Για εμένα το πρόγραμμα δεν διαφοροποιεί την κατάσταση. Ούτως ή άλλως όλοι θα παίξουν με όλους και το γεγονός ότι έχουμε μαζεμένα ντέρμπι στην αρχή δεν θεωρώ ότι αλλάζει τα πράγματα. Θα είμαστε αυτοί που πρέπει, οπότε δεν έχουμε κανένα άγχος για τη δυσκολία του προγράμματος».
-Ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί φέτος για τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου; 
«Πολύ ωραία η ερώτηση και πολύ εύκολη η απάντηση. Μόνο ένας που θα κρυβόταν πίσω από το δάχτυλό του δεν θα μπορούσε να απαντήσει στην ερώτηση αυτή, ή θα απαντούσε διπλωματικά. Με επέλεξε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Αντώνης Φώσκολος. Από εκεί και πέρα έγινε ο σχεδιασμός και μου έδωσε όλα τα… όπλα που ζήτησα, αφού ήρθαν οι παίκτες που ήθελαν στην ομάδα. Βέβαια, σε αυτό το κομμάτι συνετέλεσε πάρα πολύ ο πρόεδρος Νίκος Αξιώτης που άναψε το πράσινο φως για να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι μεταγραφές, αλλά και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μακρής που μας έφερε τα… κερασάκια στην τούρτα. Ρόλο έπαιξε φυσικά και η μεγάλη εμπειρία του Κοσμά Λεπατατζή, αλλά και η τεράστια όρεξη για δουλειά και προθυμία που έχει ο γενικός μας αρχηγός Φώτης Νικολόπουλος. Όλοι μαζί και ο τεχνικός διευθυντής Αντώνης Φώσκολος, που ήταν ο… μαέστρος, λειτούργησαν σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή που έφεραν εις πέρας ό,τι ακριβώς ζήτησα. Από εκεί και πέρα οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίνονται πλήρως στις οδηγίες μου. Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: Ο στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός και όλη η ευθύνη για τη φετινή πορεία από εδώ και στο εξής πέφτει πάνω μου. Εγώ είμαι αυτός που κλήθηκα να φέρω εις πέρας αυτό το έργο. Δηλαδή να χτίσω από την αρχή μια ομάδα που θα διεκδικήσει τους τίτλους».
-Είσαι ευχαριστημένος από τη συνεργασία ως τώρα με τον τεχνικό διευθυντή και τη διοίκηση;
«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργασία που έχουμε με τη διοίκηση και τον τεχνικό διευθυντή. Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, όπως είμαι και πολύ ευχαριστημένος με τους συνεργάτες μου. Τον γυμναστή Κώστα Σπύρου, τον άμεσο συνεργάτη μου Μανώλη Δουλγεράκη, το προπονητή τερματοφυλάκων Θάνο Μπακόλα και τον φυσικοθεραπευτή μας Σπύρο Καββαδία. Όλοι είμαστε μία ομάδα που δουλεύουμε αρμονικά για να πετύχουμε τους στόχους μας».
-Πως είναι να δουλεύεις ταυτόχρονα σε ομάδα της Α’ ΕΠΣΑΝΑ, στην Μικτή Νέων της ΕΠΣΑΝΑ αλλά και στην Εθνική Ενόπλων. Έχει μεγάλη πίεση για έναν προπονητή;
«Σίγουρα οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές μιας και όλη μέρα πρέπει να ασχολείσαι με την προπονητική και το ποδόσφαιρο. Βέβαια, τίποτα δεν μπορείς να καταφέρεις μόνος σου γι’ αυτό και σε αυτές τις θέσεις υπάρχουν οι κατάλληλοι συνεργάτες. Όπως και στον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου, έτσι και στις Μικτές, αλλά και στην Ενόπλων υπάρχουν δυνατά τεχνικά τιμ που λειτουργούν αρμονικά. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ποδόσφαιρο, κάτι με το οποίο εγώ προσωπικά ζω όλη μέρα. Η καθημερινότητά μου είναι γεμάτη ποδόσφαιρο και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο». 
-Κόουτς πες μας ένα δικό σου σχόλιο και μια ευχή ως φινάλε της συνέντευξης αυτής. 
«Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο της Ανατολικής Αττικής, παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και φιλάθλους, καλή σεζόν με υγεία. Και να υπενθυμίσω ότι το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και όχι ένας αγώνας ταχύτητας, οπότε χρειάζεται υπομονή, επιμονή και δουλειά». 

epsanastisentra.blogspot.com

 

Related posts

Νίκος Σκούρας: “Νικήσαμε και το άγχος!”

admin

ΕΠΣΑΝΑ: Τα σημερινά (5/12) πλήρη αποτελέσματα

Abola Team

Παναγιώτης Χριστοφιλέας (Παλληνιακός) και Γιώργος Τσούνης (ΑΟ Ατλαντίς Ανθούσας)

Τάσος Ζαφειρίου