free page hit counter
17.6 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ΄ΕΘΝΙΚΗ - 5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Εθνικός

Δύο στα δύο για τον Εθνικό όπου σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι ξεπέρασε το εμπόδιο του Αμπελακιακού επικρατώντας με σκορ 1-0.

 

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ 1-0

Ακολουθεί η περιγραφή του ματς μέσα από το…βλέμμα του ethnikosfc.org.

“Οι φιλοξενούμενοι γνώριζαν πως μόνο με σκληρή μαζική άμυνα θα διεκδικούσαν κάτι καλό και υπο την ανοχή του διαιτητή που τους το επέτρεψε, κατάφερε να κρατηθεί στο παιχνίδι.

Μια γυμνασμένη, σκληροτράχηλη ομάδα που απείλησε σε τρεις περιπτώσεις χωρίς όμως να καταφέρει κάτι παραπάνω. Ο Εθνικός έχοντας την κατοχή σε ποσοστό που ξεπέρασε το 65%, δημιούργησε φάσεις και προσπάθησε να διασπάσει τη μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις βρισκόντουσαν 9 και 10 παικτες τους μέσα στην περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το γκολ του Μάναλη ύστερα απο σέντρα-ξυράφι του Πολίτη στο 73′ λύτρωσε τους «κυανόλευκους» που μέχρι το τέλος του ματς έλεγξαν τον αγώνα και με λίγη προσοχή παραπάνω θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ.

Οι φάσεις:

3′ Επικίνδυνη σέντρα σουτ του Τσιλιγκίρη, μπλόκαρε με υπερένταση ο αντίπαλος κίπερ.

7′ Πιέζει ο Εθνικός έχοντας ήδη κερδίσει τρία κόρνερ. Στο τρίτο, ο Ρομάνο θα γεμίσει στην μικρή περιοχή, όπου ο Κορνέζος ερχόμενος σαν «τρέιλερ» από πίσω, θα πιάσει την κοντινή κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα θα περάσει εκατοστά πάνω από τα δοκάρια του Αμπελακιακού.

11′ Ο Βουτσινάς θα κρατήσει το «0», αφού με δυσκολία θα αποκρούσει το δυνατό σουτ του αφύλακτου Λέκκα μέσα από την περιοχή.

13′ Απαντάει στην ευκαιρία του Αμπελακιακού ο Εθνικός. Ο Μηλιώτης από θέση έξω αριστερά θα πασάρει στον Ρομάνο, ο οποίος θα βγάλει τον Μάναλη σε θέση τετ-α-τετ. Το σουτ του τελευταίου απέκρουσε με υπερένταση ο Καρνέσης.

43′ Εντείνει την πίεση του ο Εθνικός καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του ημιχρόνου. Ο Παυλάκης σε διπλή προσπάθεια μέσα από στην περιοχή θα κοπεί από τους αμυντικούς του Αμπελακιακού.

46′ Τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, φάουλ για τον Εθνικό 10 μέτρα εκτός περιοχής. Εκτελεστής ο Ρομάνο, με το σουτ του να μπλοκάρεται από τον Καρνέση.

Κατοχή 65%- 35%, Κόρνερ 4-1

Β’ Μέρος:

51′ Επικίνδυνη σέντρα του Αλεξίου, δίχως όμως κάποιος παίκτη να βρεθεί στην πορεία της μπάλας.

1η Αλλαγή: 56′ Ο Λεβέντης στη θέση του Βλάχου.

57′ Φάουλ σαν κοντινό κόρνερ. Εκτέλεση με σέντρα από τον Ρομάνο, θα διώξει ο κίπερ με γροθιές, ενώ στην επαναφορά το σουτ του Τσιλιγκίρη θα περάσει άουτ.

2η Αλλαγή: 60′ Πολίτης στη θέση του «Τσίλι».

63′ Φάση διαρκείας μέσα στα καρέ του Αμπελακιακού. Ο Ρομάνο «χορεύει» τους αντίπαλους αμυντικούς, η μπάλα στον Αλεξίου του οποίου το σουτ θα περάσει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

68′ Επικίνδυνη φάση για τον αντίπαλο, με ατομική προσπάθεια από τον Λέκκα, ο Βουτσινάς δηλώνει παρών.

73′ ΓΚΟΟΟΟΛ: Ο Πολίτης θα κάνει την «πονηρή» σέντρα σουτ προς την μικρή περιοχή, εκεί όπου θα πεταχτεί ο Μάναλης αγγίζοντας ελάχιστα την μπάλα, η οποία μπερδεύοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα θα κυλήσει αργά για το 1-0.

Highlight: Την ώρα που οι παίκτες μας είναι ένα «κουβάρι» μπροστά στον πάγκο για τα πανηγύρια, ο Πολίτης θα διασχίσει όλο το γήπεδο τρέχοντας προς τη φυσούνα για να αφιερώσει το τέρμα στον Blanco.

74′ Κλέβουν την μπάλα οι παίκτες του Εθνικού μετά τη σέντρα του αντιπάλου. Ο Ρομάνο επιτίθεται κατά μέτωπο, το σουτ του θα περάσει λίγο άουτ.

79′ Υποδειγματική συνεργασία των παικτών του Λουκά Καραδήμου. Ο Αλεξίου θα πασάρει δεξιά, στην κορυφή της αντίπαλης περιοχής στον Μάναλη, αυτός θα βγάλει πιο δεξιά στον Πολίτη το σουτ του οποίου στη γωνία θα βγάλει σε κόρνερ ο Καρνέσης.

3η Αλλαγή: 80′ Ο Buter στη θέση του Μάναλη

4η Αλλαγή: 86′ Κωνσταντίνου στη θέση του Diego Romano

87′ Επικίνδυνο φάουλ για τον αντίπαλο, χωρίς αποτέλεσμα.

93′ Τρομερή ευκαιρία του Πολίτη να βάλει το «κερασάκι στην τούρτα». Εκανε τα δύσκολα, ζαλίζοντας τρεις αντιπάλους μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του για το 2-0 πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στατιστικά: Κατοχή: 56%-44%.Συνολικά σουτ: 20-4 (8-3 στο τέρμα, 12-1 εκτός τέρματος).

Κόρνερ: 7-2

Εθνικός (Λουκάς Καραδήμος): Βουτσινάς, Βλάχος, Μηλιώτης, Κορνέζος, Σμίλτος, Σκεντεράι, Τσιλιγκίρης, Αλεξίου, Μάναλης, Romano και Παυλάκης. Στον πάγκο βρισκόντουσαν οι: Πολίτης, Λεβέντης, Κολιοφούκας, Collins, Κωνσταντίνου, Buter και Πεχλιβανίδης.

Αμπελακιακός (Τάκης Αγγελάκης): Καρνέσης, Χαλούλος, Λιάτος, Καμπούρης, Μαούνης, Σγούρδας(59′ Κοκλιώτης), Καϊμακαμούδης (69 ‘Σταφσουλάι), Μπούσης, Λίτσι(82′ Ζώτο), Ράπτης (66’ Σαρηγιάννης), Λέκκας”.

 

Related posts

Συμφωνία Φωστήρα με Μαρίνου

admin

Κερατσίνι: Ανακοίνωσε Ντούμπερετ

Nάσος Φακίδης

Γ’ Εθνική: Πολυκοσμία στο “ρετιρέ” στον 5ο.

Mάνος Χρυσός