free page hit counter
12.8 C
Αθήνα
19 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ψάχνει το επόμενο βήμα ο Μάκης Ραφαηλίδης

Ο έμπειρος προπονητής μετά από τη χρόνια ενασχόλησή του με τις ακαδημίες θεωρεί πως ήρθε η ώρα για να προπονήσει αντρικό τμήμα.

 

Οι πιο παλιοί θα τον θυμούνται από την πορεία του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έχοντας αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής της Δόξας Δράμας και του Αθηναϊκού στην Α’ Εθνική. Στην πρώτη, από το 1992 μέχρι και το 1996 και με τη δεύτερη τη σεζόν 1997-1998. Μάλιστα με τους «λόρδους» αγωνίστηκε και την επόμενη χρονιά στη Β’ Εθνική, ενώ το 1999 – 2000 ήταν στο Αιγάλεω. Στη συνέχεια μέτρησε συμμετοχές και σε Γ’ και Δ’ Εθνική με ιστορικές ομάδες, όπως Καστοριά, Χαλκίδα, Βύζαντα Μεγάρων και Απόλλων Σμύρνης. Τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στις ακαδημίες των Αμπελοκήπων (2011 – 2013), πριν αναλάβει θέση στα τμήματα υποδομής του Αθηναϊκού, από το 2013 μέχρι και τον Ιούνιο του 2018.

Το ABOLA συνομίλησε με τον Mάκη Ραφαηλίδη ο οποίος αναφέρθηκε στην αρχή στους στόχους που έχει ως προπονητής, τονίζοντάς μας τα εξής:

«Ο στόχος του προπονητή είναι ταυτισμένος με τον στόχο που έχει κάθε ομάδα στην οποία δουλεύει. Όσον αφορά τον δικό μου, θέλω η ομάδα μου ν’αγωνίζεται για τη νίκη σε κάθε αγωνιστική και παράλληλα να προσφέρει θέαμα, διότι αυτός είναι ο κύριος λόγος που πηγαίνει ο κόσμος στα γήπεδα. Θέλω σε κάθε παιχνίδι να βελτιωνόμαστε ως σύνολο και τέλος να δώσω όλα εκείνα που χρειάζεται ένας νέος ποδοσφαιριστής και γιατί όχι να μην κάνει το βήμα παραπάνω και ν’ αγωνιστεί σε υψηλότερες κατηγορίες».

Για το ξεκίνημά του στην προπονητική, μας υπογράμμισε πως:

«Ξεκίνησα την προπονητική το 2011 στις Ακαδημίες των Αμπελοκήπων όπου με εμπιστεύτηκε ο κ. Ανδριόπουλος και τον ευχαριστώ δημόσια, διότι ήταν το πρώτο βήμα για μένα. Έμεινα ως το 2013 και στην συνέχεια αποδέχτηκα την πρόταση και πήγα στις Ακαδημίες του Αθηναϊκού, όπου εκεί έμεινα ως το καλοκαίρι του 2018. Τα έξι χρόνια που ασχολήθηκα με τις ακαδημίες με βοήθησαν πάρα πολύ, όπως φυσικά και οι εμπειρίες μου ως ποδοσφαιριστής στις επαγγελματικές κατηγορίες και η αγάπη για το ποδόσφαιρο με ώθησαν ώστε να προσπαθήσω να κάνω το επόμενο βήμα και να ψάξω ν’ αναλάβω ανδρική ομάδα και αυτός ήταν ο λόγος που σταμάτησα από την ακαδημία του Αθηναϊκού. Δέχτηκα κάποιες προτάσεις οι οποίες δεν καρποφόρησαν και συνεχίζω να ψάχνω τον επόμενο σταθμό μου».

 

Για το πώς βλέπει συνολικά το αθηναϊκό ποδόσφαιρο, ο Μάκης Ραφαηλίδης κατέθεσε την άποψή του:

«Το αθηναϊκό ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα προόδου και ο πήχης του θεάματος και του ανταγωνισμού έχει ανέβει. Αυτό οφείλεται στο ότι οι ομάδες έχουν ικανούς προπονητές (παλιούς και νέους), οι οποίοι είναι καταρτισμένοι και συνυφασμένοι με τις αλλαγές και τις προόδους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου γενικότερα. Επίσης υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε υψηλότερες κατηγορίες και παίζουν σημαντικό ρόλο στο ν’ ανέβει το επίπεδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ακόμη και οι νεότεροι ποδοσφαιριστές, που έχουν υποχρεωτική συμμετοχή συμβάλλουν και αυτοί με την σειρά τους ώστε να βελτιώνονται από τις συμμετοχές τους στις ομάδες τους και να προσφέρουν ένα λιθαράκι στο να έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Στο τέλος αφήνω την ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ, η οποία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για κάθε χρόνο για ένα καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά και τους παράγοντες των ομάδων που προσπαθούν και αυτοί με τη σειρά τους για να βλέπουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και στις τρεις κατηγορίες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

Κλείνοντας δεν μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τον Μάκη Ραφαηλίδη για τον Αθηναϊκό, που χωρίς αμφιβολία έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, καθώς αγωνίστηκε στην ιστορική ομάδα ως ποδοσφαιριστής, όταν αυτή έγραφε τις «χρυσές» σελίδες δόξας της στις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ υπήρξε και προπονητής στις ακαδημίες. 

«Γίνεται όντως πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες και αυτό το αποδεικνύει η εμπιστοσύνη των γονιών με την προσέλευση των παιδιών τους. Η Διοίκηση του Αθηναϊκού απαρτίζεται από ανθρώπους με μεράκι για το ποδόσφαιρο και πλαισιώνεται από πτυχιούχους προπονητές οι οποίοι κάνουν πολύ καλή δουλειά. Εύχομαι κάποια στιγμή ο Αθηναϊκός να ξαναζήσει τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος και να φτάσει ν’ αγωνιστεί και πάλι στις υψηλότερες κατηγορίες. Μάλιστα φέτος είναι πολύ ανταγωνιστικός στην Α’ ΕΠΣΑ και παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του. Εύχομαι πάντα τα καλύτερα σε αυτή την ιστορική ομάδα».

Related posts

Οι πρώτοι σκόρερ στους μέχρι τώρα αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ

Abola Team 3

Ο Αθηναϊκός 3-1 τον Πανερυθραϊκό στο Κύπελλο ΕΠΣΑ

Abola Team 3

Χωρίς τηλέφωνα για μια ημέρα έμεινε η ΕΠΣΑ

Abola Team 2