free page hit counter
11.8 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
A' ΑΘΗΝΩΝ

Εκδήλωση ΕΠΣ Αθηνών: Λαμπρή βραδιά σε κατάμεστη αίθουσα! (φώτο)

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη χθεσινοβραδινή (8/2) εκδήλωση της ΕΠΣ Αθηνών, όπου και η ιστορικότερη ποδοσφαιρική Ένωση της Ελλάδας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα!

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Divani Caravel πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση για την Κοπή Πίτας της ΕΠΣ Αθηνών, παρουσία αρκετών επωνύμων από τον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και της πολιτικής.  Όπως ήταν προγραμματισμένο, τιμήθηκαν μία σειρά από παλαίμαχους αθλητές που έχουν προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ βραβεύθηκαν ομάδες που διακρίθηκαν μέσα στο 2018, αλλά και ποδοσφαιριστές σωματείων της ΕΠΣΑ που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Δημητρίου:  “Το ποδόσφαιρο πρέπει να μας ενώνει”

Όταν πήρε το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, Παναγιώτης Δημητρίου υπογράμμισε τα εξής: «Σας εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και σας καλωσορίζω σ’ αυτή την όμορφη εκδήλωση. Ευχαριστώ όλους για τη μεγάλη παρουσία σας και δείχνετε ότι αποδέχεστε το έργο της Ένωσης. Σας θέλουμε κοντά μας για να βελτιώσουμε τις συνθήκες άθλησης, αλλά και για να δώσουμε διέξοδο στη νεολαία μας. Είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε τους χώρους άθλησης χαρά για τα παιδιά μας. Η γιορτή γίνεται για να τιμήσουμε ποδοσφαιριστές, παράγοντες  και σωματεία για διακρίσεις τους.

Το ποδόσφαιρο πρέπει να μας ενώνει και το μυστικό είναι η δουλειά και η συνεργασία. Η Αθήνα αντιμετωπίζει σοβαρό γηπεδικό πρόβλημα και η  δημοτική αρχή είναι απούσα. Ελπίζω ότι η νέα δημοτική αρχή θα δώσει λύση σ’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Η Αθήνα έχει αδικηθεί στις αξιολογήσεις από τη στιγμή που στη Σούπερ Λιγκ έχουμε δύο διαιτητές αντί για έξι, ή στη Φούτμπολ Λιγκ που αντί για 12-14 διαιτητές έχουμε μόνο 4.

Τέλος θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στα θύματα της Θύρας 7 και εύχομαι να μην έχουμε άλλη τραγωδία σε άλλο γήπεδο της χώρας».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΑ, Άγγελος Νικόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Σας καλωσορίζουμε όλους στην εκδήλωση και σας διευκρινίζω ότι γίνεται για να αποδώσουμε τιμή σε όλους όσους έχουν προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα σωματεία μέλη μας, καθώς και όλους τους επώνυμους και ανώνυμους που δώσατε το παρών στην εκδήλωση».

Αξίζει να σημειωθεί πως παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, ο πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο πρόεδρος της ΑΕΚ και σύμβουλος της ΕΠΟ Ευάγγελος Ασλανίδης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Μάλαμας Τεβεκέλης, καθώς και τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ελλάδος, με τον προπονητή Άγγελο Αναστασιάδη και τον Άγγελο Μπασινά.

Επίσης παραβρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο υποψήφιος Περιφερειάχης, Γιάννης Σγουρός, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Χάρης Πασβαντίδης, ο υποψήφιος βουλευτής, Αντώνης Πανούτσος, οι πρόεδροι Ανατολικής Αττικής, Δημήτρης Γιαρένης, Αρκαδίας, Σταύρος Τσαγκούρης, Αιτωλοακαρνανίας, Τάκης Παπαχρήστος, Ημαθίας, Στέργιος Μουρτζίλας, Καβάλας, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Χαλκιδικής, Σταύρος Σαρηγιαννίδης, Καστοριάς, Γιάννης Τριανταφύλλου, Ζακύνθου, Λεωνίδας Μαλιούφας, Βοιωτίας, Κώστας Νίκας, Λακωνίας, Τάκης Καράς, Αργολίδας, Βασίλης Σιδέρης, Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου, Πρέβεζας – Λευκάδας, Θωμάς Κάρτσακλας, Ευρυτανίας, Γιώργος Παπατζίμας, Φθιώτιδας, Κώστας Σακελλάρης, καθώς και οι αντιπρόεδροι της ΕΠΣ Αργολίδας Κυριάκος Φύτρας, της Χίου, Στρατής Φεργαδιώτης, της Πέλλας, Μίμης Πανίδης, των Κυκλάδων, Μάριος Γαλανός, της ΕΠΣΑΝΑ, Ξενοφώντας Ρούσσης, καθώς και ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Μακεδονίας, Παναγιώτης Γιουρούκαλης.   

Από τον χώρο της διαιτησίας ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών, Παναγιώτης Βαρούχας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ένωσης, Γιώργος Μητροφάνης και τα μέλη Σαράντης Ζερβός και Σοφιανός Μαράνος καθώς και οι πρώην διαιτητές Ρώσση, Κολοκυθάς, Καρκοβίρης, Τζουραμάνης, Θεοδωρόπουλος, Καζναφέρης και Παπασταμάτης.

Ήταν ακόμη οι δήμαρχοι Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, Περιστερίου, Θόδωρος Παχατουρίδης, ο πρόεδρος των παλαιμάχων της ΑΕΚ, Στέλιος Σεραφείδης με τον γενικό γραμματέα, Μιχάλη Συμιγδαλά, ο Ενωσιακοί προπονητές, Τάσος Δημητρίου και Μιχάλης Κάτσικας, οι πρώην προπονητές, Γιώργος Κυριακόπουλος και Κώστας Πετρίτσης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών της Αθήνας, Σπύρος Παπακανέλλος, ο γενικός γραμματέας των παλαιμάχων του Ολυμπιακού, Αντώνης Γλύκας, ο πρώην δήμαρχος Γλυφάδας, Κώστας Κόκκορης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Τεντόμας, οι πρώην σύμβουλοι της ΕΠΣΑ Γιώργος Θωμαΐδης, Κώστας Διαμάντης, Γιάννης Σουρτζής και Σπύρος Αθανασάκης.

Ομόρφυνε με την παρουσία της την εκδήλωση η Πέπη Τσεσμελή.

Ακολούθησαν βραβεύσεις σε αθλητές, παράγοντες και φυσικά πρόσωπα και η εκδήλωση έκλεισε με το καθιερωμένο κόψιμο της πίτας.

 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ποιοι βραβεύτηκαν:

Α’ Κατηγορία:

Πρωταθλητής 1ου Ομίλου: Άγιοι Ανάργυροι, Πρωταθλητής 2ου Ομίλου: Α.Ο.Η. Χαραυγιακός.

Β’ Κατηγορία: Πρωταθλητές Ομίλων: 1ος Όμιλος: Α.Ο. Δάφνη Π. Φαλήρου.

2ος Όμιλος: Α.Ο. Απόλλων Χαλανδρίου.

3ος Όμιλος: Α.Ο. Θύελλα Αγίου Δημητρίου.

Προήχθησαν Στην Α” Κατηγορία: Α.Ο. Ιάσων, Α.Σ. Άγιαξ Ταύρου, Α.Ο. Ιλίου.

Γ’ Κατηγορία: Πρωταθλητές Ομίλων: 1ος Όμιλος: Π.Ο. Ψυχικού, 2ος Όμιλος: Νεοπεντελικός Α.Ο. 3ος Όμιλος: Κηφισιά 2010. 4ος Όμιλος: Π.Α.Σ. Νίκη Αλίμου.

Προήχθησαν στην Β’ Κατηγορία: Α.Ο. Ελπίδα Αγίων Αναργύρων. Α.Π.Ο. Ηρακλής Περιστερίου.

Γ.Α.Ο. Εθνικός Αστέρας & Α.Ε. Αιγάλεω, Α.Ο. Ατρόμητος Μεταμόρφωσης & Α.Ο.Ν.Φ. Άτταλος.

Κυπελλούχος Ε.Π.Σ.Α: ΑΕ Κηφισιά

Κύπελλο Ήθους: Π.Α.Ο. Ατρόμητος Αστήρ Χαλανδρίου (Β’ Κατηγορία).

Νεοπεντελικός Α.Ο. (Γ’ Κατηγορία) και Π.Α.Ο. Φωστήρας Καισαριανής (Γ’ Κατηγορίας), Πανθησειακός Α.Φ.Ο. (δεν είχε τιμωρημένο κανέναν ποδοσφαιριστή, είχε όμως τιμωρία του σωματείου, θα δοθούν μετάλλια μόνο στους ποδοσφαιριστές.

Πρωταθλητής ΝΕΩΝ: Α.Ο. Απόλλων Χαλανδρίου.

Πρωταθλητής ΠΑΙΔΩΝ: Πανιώνιος Γ.Σ. Σμύρνης.

Πρωταθλήτρια ΕΛΛΑΔΟΣ: Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

Τιμήθηκαν οι πρώτοι σκόρερ των Κατηγοριών: Ηλιάδης Σ. (Άρης Πετρούπολης) Α’ Κατηγορία, 20 τέρματα. Ντιαβέ (Φοίνικας Περιστερίου), Β’ Κατηγορία, 26 τέρματα. Γεωργίου Αθανάσιος (Εθνικός Αστέρας), Γ’ Κατηγορία, 25 τέρματα. 

Τιμήθηκε επίσης η Ιατρική Ανθρωπιστική Οργάνωση “Γιατροί Χωρίς Σύνορα”, για το μεγάλο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της.

Τιμήθηκαν ακόμη τα παρακάτω φυσικά πρόσωπα για την προσφορά τους στο αθηναϊκό και ελληνικό ποδόσφαιρο:

Παράγοντες για την πολύχρονη προσφορά τους στο αθηναϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο:

Διαμαντόπουλος Σπύρος (Ε.Π.Σ.Α., Ε.Π.Ο., ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ), Αθανασάκης Σπύρος (Ε.Π.Σ.Α., ΚΟΥΚΑΚΙ), Νικολαΐδης Στάθης (Νίκη Πλάκας), Ξανθόπουλος Χρήστος (Ελευθερούπολη), Παρασκευόπουλος Άρης (Πεύκη), Χατζηλιάς Ηρακλής (Πανιώνιος Καισαριανής)

Παλαίμαχοι Επαγγελματίες Ποδοσφαιριστές:

Ατματσίδης Ηλίας, Μάντζιος Άκης, Ρότσα Χουάν Ραμόν, Κορακάκης Γεώργιος.

Επίσης τιμήθηκε ο Γιοβανόπουλος Ηλίας για τη σημαντική προσφορά ιατρικής βοήθειας σε τραυματισμένο ποδοσφαιριστή, σε αγώνα Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Αθηνών.

Ακόμη βραβεύτηκαν ποδοσφαιριστές που εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακές Σχολές και είχαν, συγχρόνως, συμμετοχές σε αγώνες την ποδοσφαιρική χρονιά 2017 – 2018.

Αυτοί είναι οι παρακάτω:

 

 

 

Related posts

Ο Αγ. Θωμάς 3-2 τον Φωστήρα Ηλιούπολης

Abola Team 3

Στις 5 Φεβρουαρίου η κοπή πίτας του ΠΑΟ Ρουφ

Abola Team 3

Συνεργασία… “σταθμό” ξεκινάει ο Αθηναϊκός!

Abola Team 2