free page hit counter
14.7 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΑ: Η ώρα της στέψης!

 

Απόψε το βράδυ (10/4) θα μάθουμε το νέο Κυπελλούχο Αθηνών!

Η μεγάλη ώρα του αθηναϊκού ποδοσφαίρου έφτασε!

Σήμερα (10/4) στις 18:00 και στο γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης (Γ. Καμάρας) θα διεξαχθεί ο 48ος τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣΑ ανάμεσα στον Άγιο Ιερόθεο και τον Ηλυσιακό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τεθούν αντιμέτωπες δύο από τις καλύτερες ομάδες της Αθήνας. Και αυτό το αναφέρουμε, όχι μονό επειδή έφτασαν στον τελικό, αλλά κυρίως, γιατί φαίνεται από τη βαθμολογική τους θέση, καθώς και οι δύο αντίπαλοι αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική και βρίσκονται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας του 7ου ομίλου. Ως εκ τούτου φαντάζει αληθές ότι δύσκολα μπορούμε να δώσουμε τον τίτλο του φαβορί σε κάποια από τις δύο ομάδες και ας έχει τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών ο Ηλυσιακός.

Σε ένα από τα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι ότι την τεχνική ηγεσία και των δύο φιναλίστ τις έχουν αναλάβει υπηρεσιακοί, μετά την αποχώρηση των προπονητών Πάρη Κωνσταντακόπουλου και Δημήτρη Παπασπύρου. Πρόκειται για τους Δημήτρη Βαφειάδη (Άγιος Ιερόθεος) και Χρήστο Τσαγκαρούλη (Ηλυσιακός).

Ο δρόμος προς τον τελικό

Ο Άγιος Ιερόθεος για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε εύκολα τη Λυκόβρυση με εντός έδρας νίκη με 7-1. Στη συνέχεια τα πράγματα ζόρισαν περισσότερο αφού χρειάστηκε ν’αποκλείσει τους Αγίους Αναργύρους (1-0). Στους «16» οι κιτρινόμαυροι βρήκαν και πάλι ομάδα από τη Β’ ΕΠΣΑ, την Κοψαχείλα, την οποία και απέκλεισαν νικώντας με 2-0 στο Φάληρο, ενώ στα προημιτελικά άφησαν εκτός συνέχειας την περσινή κυπελλούχο Κηφισιά επικρατώντας με το ευρύ 3-0.

Στα ημιτελικά με δύο νίκες (3-1 εκτός και 4-2 εντός) έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού ΑΟ Χαϊδαρίου πανηγυρίζοντας την πρόκριση στο μεγάλο τελικό.

Από την άλλη πλευρά ο Ηλυσιακός χρειάστηκε ν’ αποκλείσει κατά σειρά την Ηλιούπολη και μάλιστα δύσκολα, αφού επικράτησε εντός έδρας με γκολ προς το τέλος του αγώνα (1-0), τον Άγιαξ Ταύρου επίσης εντός και με το ίδιο σκορ, ενώ στους «8» λύγισε τελικά το μαχητικό Κένταυρο Βριλησσίων (εντός) με 5-2.

Στα ημιτελικά έζησε την εντός έδρας ψυχρολουσία με την ήττα από τον ΓΣ Αργυρούπολης (0-2), αλλά τελικά στον επαναληπτικό βρήκε τον τρόπο για μία μεγάλη ανατροπή και να επικρατήσει με 3-0 και να προκριθεί στον τελικό.

Παρουσίες σε τελικούς

Ο Άγιος Ιερόθεος έχει φτάσει δύο φορές στον τελικό στο παρελθόν, αλλά ηττήθηκε ισάριθμες. Το 1993 από τους ερασιτέχνες του Παναθηναϊκού με 2-0 και το 1995 από τη Μαρκό με 2-1. Επίσης δύο συμμετοχές σε τελικό μετράει και ο Ηλυσιακός, που κατέκτησε τον τίτλο το 2003 νικώντας το Χαϊδάρι με 1-0. Αντίθετα στον τελικό του 2016, έπεσε θύμα έκπληξης που ηττήθηκε με 3-0 από το Χαλάνδρι και πάλι στη Ριζούπολη.

Η σφυρίχτρα

Ο Τάσος Παπαπέτρου θα διευθύνει τον τελικό, ο οποίος και θα έχει βοηθούς τους Σταύρογλου και Αραβίδη. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Τσουκαλάς.

Το ABOLA φυσικά θα βρίσκεται στη γιορτή της ΕΠΣ Αθηνών στη Ριζούπολη και θα μεταφέρει λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του τελικού!

 

 

 

Related posts

Κλήσεις στις Μικτές Παίδων και Νέων της ΕΠΣΑ για προπόνηση στις 12/9

Abola Team 3

“Κουλούρια” στο Χολαργό

abola10

Οι διαιτητές στα ματς του Σαββατοκύριακου (11 & 12/3) στην ΕΠΣΑ

Abola Team 3