free page hit counter
21.1 C
Αθήνα
23 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Β΄ ΕΠΣΑ - 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Δίκαια στα “σαλόνια” ο Παπάγος!

Απολύτως δίκαια οι «Στρατηγοί» θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν στην Α’ ΕΠΣΑ.

Ήταν τελευταία μέρα του Μαΐου του 2017, όταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής ποδοσφαίρου του ΑΣ Παπάγου, Μπάμπης Γουσέτης, συνοδευόμενος από το Γενικό Αρχηγό, Γιάννη Αλεξιάδη και το Γραμματέα Γιώργο Λιούκα, ανακοίνωνε στους εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, πως η αντρική ομάδα του συλλόγου δεν θα δήλωνε συμμετοχή στην Α’ ΕΠΣΑ, αλλά στη Β’!

Έκπληξη, αμηχανία ακόμα και κάποιες αρνητικές αντιδράσεις συνόδεψαν την πρωτοφανή για τα δεδομένα του αθηναϊκού ποδοσφαίρου απόφαση της Επιτροπής.

Και ας είχε γίνει εκείνη η εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΑ, αφού μέχρι το τέλος Ιανουαρίου διεκδικούσε δεύτερη συνεχόμενη άνοδο με αντίπαλους παραδοσιακές δυνάμεις της Αθηνάς, όπως ο Χαραυγιακός, το Ηράκλειο, το Ρουφ και το Χαϊδάρι. Οι λόγοι αυτής της απόφασης έχουν τα δύο τελευταία χρόνια πολλές φορές αναλυθεί και δε χρειάζεται μια ακόμα επανάληψη.

Μονή αισιόδοξη νότα εκείνο το απόγευμα η… επωδός και των τριών παραγόντων του συλλόγου: Θα επιστρέψουμε!

Με γήπεδο και με παιδιά βγαλμένα από τις πολυπληθείς Ακαδημίες του ιστορικού συλλόγου. Λίγα βράδια αργότερα η απόφαση άρχισε να υλοποιείται σε ένα εξίσου μελαγχολικό, στην αρχή και συγκινητικά αισιόδοξο στο τέλος, δείπνο οπού οριστικοποιήθηκε το ποιοι ποδοσφαιριστές θα επωμιζόταν το βαρύ φορτίο της επανόδου της ομάδας στα… μεγάλα σαλόνια του αθηναϊκού ποδοσφαίρου. Είναι ελάχιστος φόρος τιμής σε αυτά τα παιδιά η αναφορά των ονομάτων τους. Άλλωστε και οι έξι αποτέλεσαν τον γεροδεμένο κορμό πάνω στον οποίο στηρίχτηκε η ανανέωση της ομάδας και η ξέφρενη πορεία της προς τον φετινό τίτλο: Αχιλλέας Αναστασίου, Κωνσταντίνος Λιούκας, Ντίνος Αλεξιάδης, Νικόλας Παπαναστασίου, Χρήστος Κολοβός και Παναγιώτης Νούτσος.

Και η ανανεωτική… Παπαγοποίηση ξεκινά: Το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας αναλαμβάνει ένα… παιδί του Παπάγου ο Γιάννης Ντόκος. Επανέρχονται στην ομάδα πέντε δικά της παιδιά, Γιώργος Λάγιος, Μιχάλης Κοραχάης, Άρης Αμυγδαλάρης, Βασίλης Κίτσος και Διονύσης Γουσέτης. Παράλληλα προστίθενται στο δυναμικό πέντε ποδοσφαιριστές που σε χρόνο… μηδέν γίνονται πιο… Παπάγος απ’όλους! Άγγελος Φατούρος, Βασίλης Κολιάκος, Μπάμπης Καραθανάσης, Σταύρος Βαρώνος και Γιάννης Κατωγιαννάκης.

Έτσι ξεκίνησε μία χρονιά στην οποία φαινόταν πως οι «κυανόλευκοι» θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την άνοδο στην Α’ ΕΠΣΑ. Και τελικά, όσο περνούσαν οι αγωνιστικές όχι απλά έδειχναν ότι θα διεκδικήσουν  την επιστροφή στην Α’ Κατηγορία, αλλά και το ότι ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να τα καταφέρουν! Και ας έκαναν και μία… αγωνιστική κοιλιά, παρ’όλα αυτά το ποτάμι φαινόταν, πως δεν γυρίζει πίσω.

Έτσι φτάσαμε στο απόγευμα της 20ης Απριλίου, όπου ο Παπάγος με τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Ζωγράφου με 3-0 πανηγυρίζει την επιστροφή του στην Α’ ΕΠΣΑ και μάλιστα ως πρωταθλητές.

Τα καλύτερα λοιπόν, είναι μπροστά!

Related posts

Καλαϊτζίδης: «Να δώσουμε συνέχεια στην νίκη επί της Δάφνης»

Kώστας Παλαιολόγος

Κουφογιαννάκης: «Χαρούμενοι από την αντίδραση που βγάλαμε!»

Kώστας Παλαιολόγος

Ανακοίνωσε και τον Τσούτσουρα η Αθηναϊδα!

Kώστας Παλαιολόγος