free page hit counter
18.6 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΕΛΙΚΟΣ Κ18: Έγραψε ιστορία η Τερψιθέα!

Σε έναν τελικό… ακατάλληλο για καρδιακούς η Τερψιθέα νίκησε στα πέναλτι τη Δάφνη Παλαιού Φαλήρου και κατέκτησε το πρωτάθλημα Αθηνών στην κατηγορία Κ18!

ΤΕΡΨΙΘΕΑ-ΔΑΦΝΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ 0-0 (7-6 πεν)

Αν υπήρχε τρόπος να μοιραστεί το κύπελλο στα δύο, ίσως να ήταν και η πιο δίκαια κατάληξη για τον τελικό που παρακολουθήσαμε το Σάββατο το απόγευμα (25/5) στο γήπεδο των Τραχώνων!

Τερψιθέα και Δάφνη Παλαιού Φαλήρου απέδειξαν πως έφτασαν απολύτως δίκαια στον τελικό και όλοι οι ποδοσφαιριστές πάλεψαν με την ίδια δίψα για την κατάκτηση του τροπαίου και χωρίς να παρεκκλίνουν στιγμή από τους κανόνες του «ευ αγωνίζεσθαι», κάτι που είναι και το πιο σημαντικό απ’όλα.

Όμως, στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει ένας μόνο νικητής και τελικά οι «κυανόλευκοι» στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι επικράτησαν με 7-6 και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Οι δύο ομάδες θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πως είχαν από ένα ημίχρονο με την Τερψιθέα να πατάει καλύτερα στο πρώτο μέρος και με τη Δάφνη Παλαιού Φαλήρου να μπαίνει δυνατά στο δεύτερο και να είναι πιο απειλητική με αποκορύφωμα το δοκάρι του Κωνσταντινίδη στο 60’.

Τελικά δεν κατάφερε κάποια από τις δύο ομάδες να βρει δίχτυα και να νικήσει τους εξαιρετικούς τερματοφύλακες, Γκόλφη από τη μία και Βεζύρη από την άλλη,  με συνέπεια το ματς να οδηγείται στη… ρώσικη ρουλέτα η οποία και εξελίχτηκε σε… θρίλερ, το σενάριο του οποίου ούτε ο Χίτσκοκ δεν θα μπορούσε να έχει σκαρφιστεί!

Παρά το γεγονός πως η Τερψιθέα βρέθηκε να προηγείται με 3-0, τελικά οι ποδοσφαιριστές της Δάφνης Παλαιού Φαλήρου επανήλθαν δυναμικά στη διεκδίκηση του κυπέλλου και ισοφάρισαν σε 3-3 και έτσι η διαδικασία συνεχίστηκε με όλους τους παίκτες να είναι εύστοχοι.

Μέχρι που ο Γκόλφης κατάφερε ν’αποκρούσει και να χαρίσει τελικά το τρόπαιο στην Τερψιθέα εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών!

Κλείνοντας θα πρέπει να σταθούμε σε δύο πράγματα. Πρώτον στην αθρόα προσέλευση των φιλάθλων της Τερψιθέας και της Δάφνης Παλαιού Φαλήρου και συνολικότερα των φίλων του αθηναϊκού ποδοσφαίρου, οι οποίοι και δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα.

Επίσης δεν γίνεται να μη σταθούμε στο επίπεδο των προπονητών των δύο ομάδων, τόσο του Αντώνη Σκουμπουρδή από την Τερψιθέα, όσο και του Γιάννη Ντάκουρη από τη Δάφνη Παλαιού Φαλήρου που απέδειξαν πως πράγματι κάνουν πολύ σημαντική δουλειά στις ακαδημίες των ομάδων τους.

Μας παρουσίασαν ένα πολύ ώριμο σύνολο, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παρατάχθηκαν δεκαεφτάχρονα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο και με υψηλό αίσθημα του «ευ αγωνίζεσθαι». Γενικά η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες των δύο ομάδων αξίζει ιδιαίτερης μνείας.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΤΕΡΨΙΘΕΑ (Αντώνης Σκουμπουρδής): Γκόλφης, Ζόνγκα, Τσιλιγκίρης (76’ Τσόλης), Γρίβας (66’ Παναγιωτόπουλος), Ζώτος, Ευθυμιάδης, Απιδιανάκης, Τσιρόπουλος, Πετράτος-Λιβιεράτος, Βάσα, Πανόπουλος (35’ λ. τρ. Αδαμόπουλος).

Στον πάγκο ήταν και οι: Οσμένα, Πατζαλής, Κασιμάτης και Δράκος.

ΔΑΦΝΗ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ (Γιάννης Ντάκουρης): Βεζύρης, Μιάρης, Δουρούκας (57’ Σκαρλάς), Μάρα, Σακκάς, Σαντόνη, Ρέτσης (78’ Ντάμο), Τερζής, Μιρεκλασβίλι (66’ Ρούσσος), Βλαχάκης, Κωνσταντινίδης.

Στον πάγκο ήταν και οι: Οσμάνη, Ιωαννίδης, Αφεντόπουλος και Τσάρας.

Τα πέναλτι

Στα πέναλτι ευστόχησαν από πλευράς Τερψιθέας οι Ζώτος, Ρενάτο, Τσιρόπουλος, Απιδιανάκης, Ευθυμιάδης, Αδαμόπουλος και Τσόλης.

Ήρωας ο τερματοφύλακας Γκόλφης που έπιασε δύο πέναλτι και μάλιστα το τελευταίο που χάρισε και το τρόπαιο στην ομάδα του.

Από πλευράς Δάφνης Παλαιού Φαλήρου σκόραραν οι: Βλαχάκης, Κωνσταντινίδης, Ρούσσος, Σκαρλάς, Μάρα και Ντάμο.

Απέκρουσε ένα πέναλτι ο τερματοφύλακας Βεζύρης.

Το διαιτητικό τρίο

Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε το διαιτητικό τρίο του τελικού και άγγιξε το άριστα.

Διαιτητής ήταν ο Δημητρακόπουλος με βοηθούς τους Γενναίο και Μητροφάνη.

Related posts

Συγκέντρωση παρατηρητών 14/9 στην ΕΠΣΑ

Abola Team 3

Εκλογές στις 26 Ιουνίου στην Λαύρα Αργυρούπολης

Kώστας Παλαιολόγος

ΕΠΣΑ: Έμειναν στην κατηγορία ΑΟ Περιστερίου και Ανθούπολη

Abola Team