free page hit counter
13.7 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

Στα ημιτελικά η Εθνική Κωφών του Γιάννη Δημητρίου πέταξε έξω την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Τουρκία!

Συγκλονιστική εμφάνιση από τους Έλληνες παίκτες κράτησαν στο μηδέν την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης (4-2 στα πέναλτι)!

Με απόλυτη επιτυχία διεξάγεται το 9ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Κωφών στο Ηράκλειο της Κρήτης με την εθνική ομάδα να τα πηγαίνει εξαιρετικά! Τα παιδιά του Γιάννη Δημητρίου καταθέτουν ψυχή και δείχνουν πως διαθέτουν ποιότητα και ως ποδοσφαιριστές και πραγματικά συγκλονίζουν με τις εμφανίσεις τους! Mετά την πρόκριση ως δεύτεροι από τον όμιλο (με αντιπάλους Ιταλία, Ισπανία και Βέλγιο) στα προημιτελικά η Ελλάδα αντιμετώπισε τη Δευτέρα (10/6) στο Γεντί Κουλέ την Τουρκία η οποία και έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο τελευταίο ευρωπαϊκό, παγκόσμιο και ολυμπιακό τουρνουά! Όμως ήταν μέχρι ν’ αντιμετωπίσει την εθνική ομάδα και τελικά οι Τούρκοι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα ύστερα από τέσσερα χρόνια!

Άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο η «γαλονέλυκη» κράτησε μακριά από την εστία της τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές με συνέπεια τόσο τα 90’ όσο και η παράταση να ολοκληρώνονται στα 0-0.

Έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι εκεί όπου και η ελληνική ομάδα επικράτησε με 4-2 και πανηγύρισε τη σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως Τούρκοι παίκτες μετά το τέλος του αγώνα πετούσαν μπουκάλια στην κερκίδα που βρίσκονταν οι Έλληνες φίλαθλοι, ενώ έσπασαν και την πόρτα των αποδυτηρίων.

Αύριο Τετάρτη 12/6 και ώρα 18:00 και πάλι στο Γεντί Κουλέ η Ελλάδα αντιμετωπίζει για τα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τη Γερμανία η οποία απέκλεισε στα πέναλτι την Αγγλία.

Ο άλλος ημιτελικός διεξάγεται στο Παγκρήτιο με την Ουκρανία να αντιμετωπίζει την Ιρλανδία την ίδια ώρα.

Η ελληνική ομάδα χρειάζεται τη στήριξη όλων των φιλάθλων του Ηρακλείου!

Τα πέναλτι

Δημάκος 1-0

Σου δοκάρι

Καράμπελας 2-0

Κουρτ 2-1

Διονυσάτος 3-1

Ακτάς 3-2

Καραπιπέρης απέκρουσε ο Μερτ

Σιμσέκ άουτ

Μπάλας 4-2

ΕΛΛΑΣ (Γιάννης Δημητρίου): Παππάς, Τρικαλίτης (81’ Τρικαλίτης – 113’ Καραπιπέρης), Καράμπελας, Γεωργακόπουλος, Γεωργίου (74’ Δημάκος), Σκέμπης (117’ Δημόπουλος), Διονυσάτος, Δουγιέκος, Μπάλας, Μικελάτος, Καναβόγιαννης.

Στο 02.54.00 του βίντεο δείτε τα πέναλτι και τους έξαλλους πανηγυρισμούς των Ελλήνων.

Όλοι οι αγώνες του 9ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κωφών μπορείτε να τους παρακολουθείτε από το επίσημο κανάλι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών EOAK – HSFD στο youtube.

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/gmrJRRK_an8″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Related posts

Γαλανόπουλος (Χαλάνδρι):”Να το αφήσουμε πίσω μας”(vid)

abola10

Καθάρισε ο Τσάκαλος!

Κωνσταντίνος Περούλης

Η Θύελλα Αγ. Δημητρίου 3-1 εκτός τα Πατήσια

Abola Team 2