free page hit counter
20.8 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ABOLA PLUS

Γιώργος Καλαϊτζάκης: «Ανατρίχιαζα κάθε φορά που έβλεπα τον Διαμαντίδη»!

Για την ως τώρα καριέρα του, τον Παναθηναϊκό και τους συμπαίκτες του, τις εθνικές ομάδες, τη συνεργασία του με τον Ρικ Πιτίνο αλλά και για την ξεχωριστή θέση στην καρδιά του που έχει ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε ο Γιώργος Καλαϊτζάκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Καλαϊτζάκης στον Κωνσταντίνο Περούλη

Έξι τίτλους με την φανέλα του Παναθηναϊκού σε τόσο μικρή ηλικία πες μου τα συναισθήματα σου και κάνε μου και ένα σχόλιο για την φετινή ομάδα του Προμηθέα.

«Σίγουρα το να έχεις 6 τίτλους και να είσαι 20 χρονών είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για εμένα δεν θα φανταζόμουν ποτέ την καριέρα μου να εξελιχθεί έτσι το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου σαν όνειρο. Ο Προμηθέας ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, ήταν μια σωστά δομημένη ομάδα, έπαιζαν όλα τα παιδιά πολύ καλά και στην επίθεση και στην άμυνα. Ήταν όλοι μαζί. Έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν έτσι».

Καταφέρατε να κατακτήσετε τους 2 από τους 3 τίτλους που είχατε θέση ως στόχο στην αρχή της σεζόν. Θεωρείς την χρονιά πετυχημένη;

« Ο πρωταρχικός μας στόχος κάθε χρονιά είναι το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας αλλά όταν μπορείς και πάρεις το νταμπλ είναι επίσης επιτυχία. Η χρονιά είχε τα πάνω της και τα κάτω της, αλλά θεωρώ πως την ολοκληρώσαμε όντες ευχαριστημένοι.

Τι πιστεύεις ότι έφταιξε στην σειρά με την Ρεάλ και ήρθε αυτός ο αποκλεισμός;

«Είχαμε μειονέκτημα έδρας και τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Στο πρώτο ματς ήμασταν άτυχοι και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε το “μπρέικ”. Στο δεύτερο παιχνίδι ήμασταν κακοί και χάσαμε δίκαια. Ακολούθως, στο ΟΑΚΑ κάναμε ό,τι μπορούσαμε αλλά η Ρεάλ είναι σίγουρα μια πολύ μεγάλη ομάδα και αρκετά διαβασμένη και έτσι δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε».

Με τον ερχομό του Hall of Famer κόουτς Πιτίνο, εσύ σαν Γιώργος τι αποκόμισες;

« Ο κόουτς Πιτίνο είναι ένας από τους κορυφαίους. Βέβαια, είμαι πολύ μικρός και δεν μπορώ να κρίνω αλλά νομίζω πως ασχολήθηκε αρκετά με όλους τους παίκτες, δουλεύοντας ατομικά μαζί τους. Πιστεύω πως αν μείνει θα είναι όλα καλύτερα».

Χαρακτήρισε μου τον κόουτς Πιτίνο με μια λέξη.

«Θρύλος»

Πώς το βιώνεις καθημερινά ότι έχεις μπροστά σου ίσως τον καλύτερο πλει μεικερ της Ευρώπης (Νικ Καλάθης);

«Είναι απίστευτο να κάνεις προπόνηση με τον Νικ. Είναι κάτι τρομερό, νιώθω ευλογημένος που σε τόσο μικρή ηλικία έχω προλάβει και τον Διαμαντίδη, που είναι το είδωλο μου και τον Καλάθη. Είναι ένα σχολείο για μένα και προσπαθώ να τα βγάζω στο παιχνίδι όταν παίζω».

Με ποιον συμπαίκτη σου στον Παναθηναϊκό έχεις την καλύτερη χημεία εντός γηπέδου;

«Πιστεύω με τον Παπαπέτρου και τον Λεκαβίτσιους»

Όπως προανέφερες ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι το είδωλο σου. Πες μου λίγα λόγια για την συνύπαρξη σου μαζί του.

«Εγώ τον συνάντησα στην τελευταία του χρονιά, είχα λίγο άγχος κάθε φορά που τον έβλεπα, μου σηκωνόταν η τρίχα. Τον έβλεπα στην τηλεόραση και έλεγα είναι το είδωλο μου και μετά από λίγα χρόνια έκανα προπονήσεις δίπλα του. Είναι κάτι συγκλονιστικό και νομίζω ότι έχω μάθει από αυτόν πάρα πολλά».

Σε έχουν επηρεάσει ποτέ αρνητικά τα πολύ καλά σχόλια που ακούς είτε από τον κόσμο είτε από γνώστες του αθλήματος;

«Τα σχόλια πάντα υπάρχουν. Είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, προσωπικά σκοπός μου είναι να έχω χαμηλά το κεφάλι να δουλεύω και να τα ξεχνάω αμέσως. Αυτός είναι ο σκοπός κάθε επαγγελματία ώστε να προχωρήσει μπροστά και να κάνει το επόμενο βήμα »

Το κεφάλαιο ΝΒΑ έχει αρχίσει να μπαίνει στο μυαλό σου; Και αν ναι το βλέπεις στο άμεσο μέλλον;

«Το ΝΒΑ είναι μεγάλο κεφάλαιο και ο κάθε παίκτης το βλέπει ξεχωριστά. Εμένα σίγουρα είναι ένα από τα όνειρα μου, θέλω να προσπαθήσω κάποια μέρα αλλά η προσωπική μου σκέψη είναι ότι πρέπει να πάω όταν θα είμαι έτοιμος. Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου είναι μόνο ο Παναθηναϊκός»

Ποια στοιχεία του παιχνιδιού σου πιστεύεις θέλουν βελτίωση;

«Τα πάντα. Όταν είσαι νεαρός και θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα πρέπει να δουλεύεις καθημερινά το σώμα σου αλλά και όλα σου τα στοιχεία»

Σε ποια ηλικία αντιλήφθηκες ότι τα πράγματα σοβαρεύουν και πλέον λέγεσαι επαγγελματίας;

«Απ’ όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό σε ηλικία 16 ετών… Είναι σίγουρα μια πρόκληση από αυτή την ηλικία να σε λένε επαγγελματία και πιστεύω πως τα έχω καταφέρει αρκετά καλά. Καλά να είμαστε και έχουμε καιρό μπροστά μας».

Το κεφάλαιο γονείς παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή ενός αθλητή. Οι γονείς σου έχουν στηρίξει εσένα και τις αποφάσεις σου;

«Δεν θα ήμουν εδώ ούτε εγώ ούτε ο αδερφός μου σε αυτό το επίπεδο εάν δεν ήταν οι γονείς μας δίπλα μας σε κάθε βήμα να μας στηρίζουν. Μπορεί να μην μένουμε μαζί τα τελευταία 4 χρόνια αλλά κάθε μέρα είναι κοντά μας, μας βοηθούν και συνεχίζουν να μας στηρίζουν».

Ποιες θα ήταν οι συμβουλές που θα έδινες σε ένα μικρό παιδί που ξεκινάει τώρα το μπάσκετ;

«Να αγαπάει αυτό που κάνει και να δουλεύει, αλλά πάνω από όλα να το ευχαριστιέται».

Στην Ελλάδα θεωρείς τα νεαρά παιδιά παίρνουν ευκαιρίες να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο;

«Οι ευκαιρίες δεν είναι αρκετές διότι ειδικά στο υψηλό επίπεδο ο κάθε προπονητής θέλει να κερδίζει. Παιδιά όμως βγαίνουν και θα συνεχίσουν να βγαίνουν διότι η Ελλάδα είναι μια δεξαμενή ταλέντων. Πιστεύω πως χρόνο με τον χρόνο θα αρχίσουν να μπαίνουν τα νέα παιδιά στις ομάδες όλο και περισσότερο».

Παρά το νεαρό της ηλικίας σου έχεις βρεθεί ποτέ σε θέση να πεις τα παρατάω δεν αντέχω άλλο;

«Δύσκολες στιγμές υπάρχουν πάντα και είναι πολλές. Υπάρχει πίεση όταν αγωνίζεσαι σε μια μεγάλη ομάδα καθώς έχεις πολλά να διαχειριστείς στο μυαλό σου. Υπάρχουν φορές που επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία μου, όμως προσπαθώ να μην το σκέφτομαι, έχοντας πάντοτε τη συμπαράσταση των γονιών μου και του αδερφού μου οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μου. Ο Παναγιώτης με έχει βοηθήσει πολύ και νομίζω του χρωστάω πολλά».

Αν δεν είχες ασχοληθεί με το μπάσκετ τι πιστεύεις θα έκανες ; Και τι θα ήθελες να κάνεις;

«Μικρός έκανα κολύμβηση, ήμουν αρκετά καλός. Με το μπάσκετ ασχολήθηκα από τα 12 αλλά νομίζω πως αν δεν έπαιζα μπάσκετ, θα ακολουθούσα την κολύμβηση».

Αν μπορούσες να διαλέξεις έναν παίκτη από κάποια ευρωπαϊκή ομάδα και να τον φέρεις στον Παναθηναϊκό ποιον θα διάλεγες και γιατί;

« Τον Μίσιτς της Εφές. Θεωρώ πως θα έκαναν πολύ καλό ντουέτο με τον Νικ».

Εκτός από τον αδερφό σου τον Παναγιώτη που ανέφερες προηγουμένως και σαφώς γνωρίζουμε από την θητεία του ως τώρα στην Α1 έχεις άλλον έναν αδερφό τον Αλέξανδρο που αγωνίζεται στον Άρη. Δώσε μας μια εικόνα για τον Αλέξανδρο.

«Ο Αλέξανδρος έρχεται. Δουλεύει καθημερινά κάτι που φαίνεται από την βελτίωση του σώματος του. Το σημαντικό είναι να είναι υγιής. Δεν θέλουμε να τον φορτώσουμε από τώρα με πολλά, προσπαθούμε να τον έχουμε προσγειωμένο. Αν είναι καλά και δουλεύει θα φτάσει σε υψηλό επίπεδο»

Έχεις σκεφτεί ποτέ να αγωνίζεστε και οι 3 ταυτοχρόνως για την εθνική ομάδα;

«Είναι ένα από τα όνειρα μας. Ο κάθε παίκτης που αγωνίζεται για την εθνική ομάδα είναι περήφανος. Αν καταφέρουμε και οι 3 και φτάσουμε να αγωνιζόμαστε για την εθνική θα είναι κάτι το ξεχωριστό»

Ενόψει Ευρωμπάσκετ κάτω των 20 ετών που θα είσαι από τα ηγετικά πρόσωπα της εθνικής πες μου τους στόχους που θέτεις εσύ και κάνε μου μια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα;

«Έχουμε αρχίσει εδώ και μια εβδομάδα την προετοιμασίας μας. Η ομάδα αποτελείται από κάποια παιδιά που είμαστε μαζί πολλά χρόνια, γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και τις αδυναμίες του καθενός και έχουμε αρχίσει και γινόμαστε οικογένεια. Πιστεύω πως αν τα πάμε καλά στον όμιλο θα έχουμε μια καλή ευκαιρία να κάνουμε το επόμενο βήμα. Μην ξεχνάμε ότι η γενιά μας έχει πολύ ταλέντο θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα τα πάμε καλά»

Εκτός από το Ευρωμπάσκετ κάτω των 20 ετών φέτος υπάρχει και το Μουντομπάσκετ ανδρών που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα. Πες μου την άποψη σου γιατί η εθνική δεν έχει κάποια διάκριση τα τελευταία χρόνια και αν πιστεύεις ότι φέτος θα αλλάξει ;

«Φέτος θα αλλάξει προς το καλύτερο. Όλοι οι παίκτες είναι έμπειροι σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Συν τοις άλλοις θα έρθει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος είναι κάτι απίστευτο να τον έχεις στην ομάδα. Σίγουρα θα είναι μια πρόκληση γιατί είμαστε μακριά από διάκριση τα τελευταία χρόνια. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και πιστεύω ότι όλοι είναι πολύ ταλαντούχοι και έμπειροι και θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν»

Από ΝΒΑ τι υποστηρίζεις και γιατί;

«Δεν υποστηρίζω κάποια ομάδα, είμαι με αυτή στην οποία παίζει ο Κέβιν Ντουράντ. Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης από μικρός και τον θαυμάζω. Φέτος ήμουν με τους Γουόριορς του χρόνου αν πάει αλλού θα υποστηρίζω την ομάδα που θα πάει »

Το 2017 παρευρέθηκες σε μια παρουσίαση παπουτσιών του χορηγού σου της Adidas στη Βαρκελώνη. Εκεί συνάντησες αστέρες του ΝΒΑ όπως ο Πορζίνγκις, ο Ρούμπιο μίλησες μαζί τους και αν ναι σου έδωσαν κάποια συμβουλή;

«Ήμουν 2 χρόνια μικρότερος, δυστυχώς. Το να βλέπεις αστέρες του ΝΒΑ είναι κάτι που δεν το ζεις κάθε μέρα. Δεν μιλήσαμε προσωπικά μας μίλησαν σε όλους και μας είπαν να δουλεύετε και να αγαπάτε αυτό που κάνετε».

Τελευταία ερώτηση Περίγραψε μου την καθημερινότητα σου και αν έχεις κάποιο χόμπι;

«Μου αρέσει να βλέπω ταινίες με τους φίλους μου, με την κοπέλα μου να πηγαίνω σινεμά, να βγαίνω τα απογεύματα να πίνω τους καφέδες μου. Βασικά όμως θέλω να ξεκουράζομαι κιόλας και την υπόλοιπη μέρα να παίζουμε μπάσκετ. Ο χρόνος βέβαια είναι ελάχιστος αλλά σε αυτόν τον ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να βλέπω ταινίες και να χαλαρώνω».

Επιμέλεια:Κωνσταντίνος Περούλης

Related posts

Τραμπ στον ΟΗΕ: Αν απειληθούμε, θα καταστρέψουμε ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα

Abola Newsroom

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Δείτε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν τρώτε μήλα!

Abola Team 2

Σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία καρδιοπαθούς: «Μην μας πετάτε στο δρόμο» εκλιπαρεί η κόρη του

Abola Team 3