free page hit counter
21.5 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: O Κωνσταντίνος Γιαννατσούλιας και επίσημα στην Hellas Verona!!!

‘Οπως είχαμε αναφέρει και προγενέστερα για τον ταλαντούχο 15χρονο τερματοφύλακα του Πανιωνίου, ο νεαρός πορτιέρε… πέρασε με επιτυχία το τεστ των δοκιμών και αποτελεί πλέον ενεργό μέλος της Ελλάς Βερόνα!
Ποιά είναι η Ελλάς Βερόνα:
Η ομάδα της Βερόνα ιδρύθηκε το 1904 (ή 1903 κατ’ άλλους), εποχή που το ποδόσφαιρο στην Ιταλία ήταν ουσιαστικά υπόθεση των βιομηχανικών πόλεων, του Τορίνο, του Μιλάνου και της Γένοβας.  Το άθλημα, βέβαια, γινόταν όλο και πιο δημοφιλές, με αποτέλεσμα μια παρέα μαθητών στο λύκειο Scipione Maffei της Βερόνα να αποφασίσει να ιδρύσει μια ποδοσφαιρική ομάδα.
Οι μαθητές, δεν είχαν τα χρήματα που χρειάζονταν για τις πρώτες ανάγκες της δημιουργίας συλλόγου, με αποτέλεσμα να ζητήσουν την βοήθεια του Ντέτσιο Κορούμπολο, καθηγητή στο σχολείο τους, ο οποίος δίδασκε αρχαία λογοτεχνία. Ο Κορούμπολο δέχθηκε με χαρά να βοηθήσει τους μαθητές του και μάλιστα τους πρότεινε και το όνομα: Associazione Calcio Hellas.
Ο καθηγητής επέλεξε το Hellas λόγω της αγάπης του για την Ελλάδα, με την ονομασία να αλλάζει το 1929, όταν δημιουργήθηκε το εθνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, σε A.C. Verona, για να επανέλθει το Hellas με την μετονομασία σε Ελλάς Βερόνα το 1958, όταν αποφασίστηκε η ομάδα να επιστρέψει πιο κοντά στις ρίζες της.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 1985, η Ελλάς Βερόνα κατέκτησε το πρωτάθλημα Ιταλίας.
Ευχόμαστε στον Κωνσταντίνο Γιαννατσούλια καλή αρχή και να έχει μια λαμπρή και γεμάτη επιτυχίες πορεία στο μέλλον!!

Related posts

Η Καλομοίρα Κοντομίχη για την επανεκκίνηση στις Νέες Ατρομήτου 2018 και Γυναίκες Περιστερίου

Τάσος Ζαφειρίου

Από τους Σοφάδες στην ΑΕΚ!

Abola Team

Το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων υποδομής του Σαββατοκύριακου (29 & 30/4) στον Πειραιά

Abola Team 3