free page hit counter
18.5 C
Αθήνα
19 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΟ

Η ΕΠΟ στο συνέδριο της UEFA για την ασφάλεια και την προστασία των αγώνων

Στις εργασίες του 18ου ετήσιου συνεδρίου της UEFA για την Ασφάλεια και την Προστασία, σε σχέση με τους αγώνες του UEFA Champions League και του UEFA Europa League της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, που διεξάγεται  στην Αθήνα σήμερα, παρίσταται ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Γραμμένος.
Στην προσφώνησή του κατά την έναρξη του συνεδρίου, ο κ. Γραμμένος καλωσόρισε στην Αθήνα τον Γενικό Γραμματέα της UEFA κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και τους περίπου 200 συνέδρους-εκπροσώπους των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών και συλλόγων, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
“Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και προσωπικά, σας καλωσορίζω στην Αθήνα, η οποία έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί το φετινό συνέδριο της UEFA με θέμα την ασφάλεια της διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων στο κορυφαίο επίπεδο τους.
Η ασφαλής προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση, αλλά και η φύλαξη όσων βρίσκονται στο γήπεδο, στο πλαίσιο της διεξαγωγής ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και ανεξαρτήτως ιδιότητας, αποτελούν εξαιρετικά εξειδικευμένο και απαιτητικό αντικείμενο.
Συνιστά δε εξ’ ορισμού κεντρική προτεραιότητα όλων μας: της UEFA, των εθνικών ομοσπονδιών, των επαγγελματικών λιγκών και συλλόγων, αλλά και των εθνικών κυβερνήσεων, η ενεργός συμβολή των οποίων είναι καθοριστική στο επίπεδο της ορθής εφαρμογής και αποτελεσματικότητας.
Κατά συνέπεια, ο σωστός και διαρκώς βελτιούμενος σχεδιασμός, η λήψη των ενδεδειγμένων προληπτικών μέτρων ασφαλείας, της διαχείρισης πιθανών κρίσεων και κυρίως της αποτροπής ή της άμεσης παρέμβασης κατά των φαινομένων βίας στους αγωνιστικούς χώρους, από εξειδικευμένους και έμπειρους τεχνοκράτες-συνεργάτες μας έχει εξελιχθεί σε πρωταρχική υποχρέωση μας απέναντι στην κοινωνία και το άθλημά μας.
Στο πλαίσιο και το χρονικό αυτό σημείο, η επιλογή της Αθήνας για τη διοργάνωση του συνεδρίου σας, αποτελεί μοναδικό εφαλτήριο για την Ελλάδα, ώστε να προσεγγίσει με επιστημονικό και διεισδυτικό τρόπο το θέμα, να εισπράξει και να αποτιμήσει τη διεθνή εμπειρία και να θέσει τις βάσεις για έναν σύγχρονο εθνικό σχεδιασμό και μια ενιαία πολιτική, που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος στα γήπεδα, καθώς και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας.
Είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία αυτή και την τεχνογνωσία που μας παρέχεται μέσω του συνεδρίου αυτού.
Ευχαριστώ την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την επιλογή της χώρας μας, αναφορικά με τη διοργάνωση του συνεδρίου και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας και κυρίως μια καλή και ασφαλή ποδοσφαιρική χρονιά.”
Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολουθεί και ο ταμίας της Ε.Π.Ο. κ. Περικλής Λασκαράκης, με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής Γηπέδων και Ασφάλειας της UEFA.

Related posts

Σεμινάριο διαιτητών 1ης κατηγορίας

Abola Newsroom

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βόμβα ΕΠΟ στο πρωτάθλημα – Όρισε επιδιαιτητή τον… εαυτό της!

Ρένος Γιαμπουράς

Άνοιξε ο δρόμος για τις εκλογές στην ΕΠΟ

Abola Team 2