free page hit counter
23.7 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΕΠΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κ. Φαλίδα: Χαρούμενοι για την πρόκριση, χωρίς άγχος στην Elite

Για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Κορασίδων αναφέρθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ η προπονήτρια Κατερίνα Φαλίδα.
Η Εθνική Κορασίδων τα πήγε περίφημα στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος WU17 καταφέρνοντας να προκριθεί στην Elite Round της διοργάνωσης και η ομοσπονδιακή τεχνικός κα Κατερίνα Φαλίδα μίλησε στο epo.gr για την προσπάθεια στα γήπεδα της Λιθουανίας αλλά και για τη συνέχεια.
Για τη χαρά της πρόκρισης και τον μικρό μέσο όρο ηλικίας, η ομοσπονδιακή τεχνικός δήλωσε:
“Έχω ζήσει τις εθνικές ομάδες ως παίκτρια και γνωρίζω το γενικότερο κλίμα, ωστόσο είναι διαφορετικό να το ζεις ως προπονήτρια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, εγώ, οι συνεργάτες μου, τα κορίτσια και όλοι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην αποστολή, για την πρόκριση στην Elite Round. Αυτή την επιτυχία μάλιστα, την κάνει πιο σημαντική το γεγονός ότι η ομάδα μας ήταν η πιο μικρή ηλικιακά στον όμιλό της, αλλά και από τις μικρότερες σε ολόκληρη την προκριματική φάση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι περισσότερες αθλήτριες σε όλες τις ομάδες είναι γεννημένες το 2003, εμείς σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου είχαμε στην αρχική ενδεκάδα έξι κορίτσια του 2004”.
Αναφορικά με το καθαρά αγωνιστικό μέρος, η κα Φαλίδα τόνισε:
“Είχαμε λοιπόν -παρά το νεαρό της ηλικίας- πολύ καλή παρουσία στα δύο πρώτα παιχνίδια με Λιθουανία και Αλβανία και πετύχαμε τις δύο νίκες που μας έδωσαν την πρόκριση. Στον τρίτο αγώνα μας, αυτόν με την Ιρλανδία, βρήκαμε απέναντί μας μια πολύ δυνατή αντίπαλο, ωστόσο, παρά το ατυχές αποτέλεσμα, η εμπειρία που αποκτήσαμε μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη δύσκολη συνέχεια. Θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι όλες οι αθλήτριες επέστρεψαν υγιείς, χωρίς τραυματισμούς. Είναι κι αυτό μια επιτυχία”.
Η κυρία Φαλίδα στάθηκε στη σημασία αυτής της πρόκρισης και για το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα μας:
“Η πρόκριση αυτή όπως και γενικότερα οι πορείες των μικρών ηλικιακά εθνικών ομάδων, έχει μεγάλη σημασία για το γυναικείο ποδόσφαιρο, αφού τα κορίτσια απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες που θα τα βοηθήσουν ώστε να βελτιωθούν και να στελεχώσουν τις μεγαλύτερες εθνικές, τη Νεανίδων και τη Γυναικών. Οι μικρές εθνικές σε όλα τα αθλήματα αποτελούν τη βάση κι έτσι χρειαζόμαστε τις εμπειρίες των αγώνων και τις επιτυχίες και γι αυτόν τον λόγο, για τη συνέχεια στο επόμενο ηλικιακό επίπεδο”.
Για τη συνέχεια της Εθνικής Κορασίδων στην επόμενη φάση, την Elite Round, η κόουτς ανέφερε:
“θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται και να δουλέψουμε πάνω σε τομείς που η ομάδα επιδέχεται βελτίωσης. Στόχος για την Elite round είναι να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί απέναντι σε σαφώς πιο δυνατούς αντιπάλους από την προκριματική φάση, να έχουμε μια καλή παρουσία και θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε, χωρίς να μας διακατέχει άγχος”.

Related posts

“Θανάσης Μητράκης ” Το γούρι της ομάδας ποδοσφαίρου άμμου “ΑΤΛΑΣ”

Abola Team 2

Ανακοίνωσε Μενδρινό ο Απόλλων, ανανέωσε και ο Αλμπάνης

Abola Team 3

ΕΠΣΑ: Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Abola Team