free page hit counter
24.1 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 11′ (video)

Η “προίκα” του 2-0 της Τούμπας επέτρεπε στον ΠΑΟΚ να διαχειριστεί άνετα τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό και με ένα γκολ να σταματήσει οποιαδήποτε συζήτηση περί της ομάδας που θα έπαιρνε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου.
Δικέφαλος μπήκε δυνατά στο χορτάρι του ΟΑΚΑ και σκοράροντας μόλις στο 11’ με τον Σφιντέρσκι κατέστησε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Το τελικό 1-0 υπέρ της ομάδας του Αμπέλ Φερέιρα τη φέρνει για 32η φορά στους “4” και δύο βήματα πριν την κατάκτηση του τροπαίου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
Στο 2’ απείλησε ο Μπίσεσβαρ, στο 9’ ο Χατζηθεοδωρίδης και δύο λεπτά αργότερα ο Πέλκας με υπέροχη ενέργεια βρήκε τον Σφιντέρσκι, που με πλασέ άνοιξε το σκορ, σε ένα τρίλεπτο που αποδείχτηκε κομβικό για την εξέλιξη του ματς. Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου κύλησε με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει την ισοφάριση, μιας και χρειαζόταν τέσσερα γκολ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ διαχειριζόταν με άνεση το προβάδισμά του και δοκίμαζε να “χτυπήσει” στην κόντρα.
Χωρίς αξιόλογες στιγμές κύλησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός δεν διέθετε ούτε ιδέες ούτε κουράγιο για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα την πρόκριση, αλλά έχασε με τραυματισμό τον Πέλκα λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού.
Ο Ιταλός διαιτητής Μικαέλ Φάμπρι έδειξε κίτρινη κάρτα στους Δώνη, Πούγγουρα, Κουρμπέλη, Μαουρίσιο και Λημνιό.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης, Νάγκι (46’ Αγιούμπ), Χατζηγιοβάνης (58’ Περέα), Ζαχίντ (70’ Μπουζούκης), Μακέντα.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα (86’ Μιχαηλίδης), Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (63’ Πέλκας), Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).

Πηγή: makthes.gr | Νίκος Παππάς

Related posts

Μια ανάσα από τα προημιτελικά ο Αστέρας Τρίπολης

Abola Newsroom

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 2-1: Βρίσκει ρυθμό (vid)

Abola Newsroom

Ιδανική αρχή για την ΑΕΚ, 2-0 τη Λαμία

Abola Newsroom