free page hit counter
20.8 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
A' ΑΘΗΝΩΝΑ΄ ΕΠΣΑ - 2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΑ' ΕΠΣΑ - 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΒ΄ ΕΠΣΑ - 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΒ΄ ΕΠΣΑ - 2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΒ΄ ΕΠΣΑ - 3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΒ' ΑΘΗΝΩΝΓ' ΑΘΗΝΩΝΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

Βαριά “καμπάνα” 500 ευρώ στην Ηλιούπολη

Γερό πρόστιμο θα καταβάλλει η Ηλιούπολη, όπως αποφάσισε η επιτροπή της ΕΠΣ Αθηνών.
Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύθηκε και στο σημερινό Πληροφοριακό Δελτίο της Ένωσης επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ στην Ηλιούπολη και για τα όσα συνέβησαν στην είσοδο του Δημοτικού γηπέδου Ηλιούπολης στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟ Ρουφ την περασμένη Κυριακή (9/2/20).
Πιο αναλυτικά, παρά το γεγονός πως ο συνάδελφος δημοσιογράφος από την εφημερίδα “ΦΩΣ” έδειξε την ταυτότητα που διαθέτει από τα αρμόδια δημοσιογραφικά όργανα της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ δεν του επετράπη η ελεύθερη είσοδος στο γήπεδο και αναγκάστηκε να πληρώσει εισιτήριο για να εισέλθει. Μάλιστα έκαναν και το ίδιο στον υπερπαρατηρητή του αγώνα και μέλους του ΔΣ της ΕΠΣ Αθηνών κύριο Γεράσιμο Λιβιτσιάνο, ο οποίος έδειξε ακόμα και την κάρτα της ελευθέρας εισόδου που διαθέτει από την ΕΠΣΑ, αλλά και πάλι δεν τον άφησαν να περάσει στο γήπεδο και αναγκαστικά πλήρωσε εισιτήριο!
Στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως και τα αυτονόητα, δεν είναι τελικά και τόσο…αυτονόητα, από τη στιγμή που υπάρχει ομάδα που ζητάει από δημοσιογράφους που διαθέτουν κάρτα ελευθέρας εισόδου, αλλά και από υπερπαρατηρητές του αγώνα να πληρώσουν εισιτήριο!
Ίσως το επόμενο βήμα είναι να πληρώνουν εισιτήριο και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται, τα προπονητικά τιμ και οι διαιτητές. Γιατί όχι;
Οι δημοσιογράφοι πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση παντού, προκειμένου να μπορούν να ασκούν το λειτούργημά τους και να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό. Η πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους είναι ελεύθερη σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, πόσω μάλλον στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων, όπου και έχουν απομείνει κάποιοι ελάχιστοι συνάδελφοι να ασχολούνται.

Η ελεύθερη πρόσβαση των δημοσιογράφων είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση. Όσοι ορθώνουν εμπόδια στην ενημέρωση παραβαίνουν τον νόμο και εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα.
Ας ευχηθούμε τέτοια απαράδεκτα περιστατικά να μην ξαναλάβουν χώρα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Ακολουθεί και η ανακοίνωση της ΕΠΣΑ:
“Χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ επιβλήθηκε στο σωματείο Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, γιατί στον αγώνα του προς το σωματείο Π.Α.Ο. ΡΟΥΦ την ΚΥΡΙΑΚΗ 09/02/2020 στο γήπεδο ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Α’: α) Δεν επέτρεψε την είσοδο στο γήπεδο, στο μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. ΑΘΗΝΩΝ και υπερπαρατηρητή του αγώνα, κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΛΙΒΙΤΣΙΑΝΟ αν και έδειξε την ταυτότητα ελευθέρας εισόδου για τους αγωνιστικούς χώρους που εκδίδεται από την ‘Ενωση και τους γνώρισε την ιδιότητά του, β) Δεν επέτρεψαν, επίσης, την είσοδο στο γήπεδο δημοσιογράφων που έδειξαν τη δημοσιογραφική τους ταυτότητα Ε.Σ.Η.Ε.Α. & Π.Σ.Α.Τ., όπως ρητά προβλέπεται στα άρθρα 14 και 29 του Κ.Α.Π. και στον Αθλητικό Νόμο”.

Related posts

Παπαρούνης: «Απόλυτα συγκεντρωμένοι και σοβαροί με Αγία Ελεούσα»

Kώστας Παλαιολόγος

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου (16/12 και 17/12) στην ΕΠΣΑ και της Τετάρτης (13/12)

Abola Team 3

Ανακοίνωσε μισή ντουζίνα μεταγραφών η Ηλιούπολη!

Abola Newsroom