free page hit counter
21.5 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ABOLA PLUSΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κοροναϊός: Επτά παραμένουν τα κρούσματα στη χώρα μας – Εξιτήριο πήραν οι επαναπατρισθέντες

Επτά παραμένει ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από το νέο κοροναϊό στη χώρα μας.
Τα άτομα που συνεχίζουν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς, είνα σε καλή κατάσταση, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (03/03/2020), ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
Σε σχέση με τα 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ιχνηλατήθηκαν με επιτυχία 270 επαφές.
Οι δύο επαναπατρισθέντες από την Ιαπωνία πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο «Σωτηρία». Τα δείγματα ήταν αρνητικά σε όλους τους ελέγχους που έγιναν, κατά το διάστημα που παρέμειναν σε καραντίνα.
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι ο περιορισμός της διάδοσης του νέου κοροναϊού είναι ατομική και συλλογική ευθύνη και είναι υποχρέωση όλων μας, να προστατεύσουμε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, με την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων.
Πολύ σημαντικό βήμα για τον περιορισμό διάδοσης της νόσου, είναι να καταφέρουμε να περιορίσουμε το 70% των μεταδόσεων, τόνισε ο καθηγητής. Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνονται πρόσθετα προληπτικά μέτρα όπως τα περισσότερα από 1 εκατ. ενημερωτικά μηνύματα τα οποία απέστειλε η ΑΑΔΕ, καθώς και το κλείσιμο των 30 περίπου σχολείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.
Προς το παρόν, δεν κρίνεται απαραίτητη η λήψη πιο αυστηρών μέτρων, ωστόσο αυτό θα επανεξεταστεί εφόσον η Ελλάδα μπει στη δεύτερη φάση μετάδοσης του ιού, όταν δηλαδή θα υπάρξουν κρούσματα για τα οποία δεν θα μπορεί να ιχνηλατηθεί η πηγή της μετάδοσης.
Πηγή: Newsbomb.gr

Related posts

Survivor: Ποιον προβλέπουν οι celebrities για νικητή

Abola Team 2

Οι κυβερνήσεις υπογράφουν μνημόνια και περικοπές και προχωράνε σε συμφωνίες για τα Εθνικά θέματα, η Χρυσή Αυγή φταίει για όλα!!!

Abola Team 3

ABOLA LIVE: Γ’ Εθνική – Κυριακή 22/9

Abola Team