free page hit counter
19.1 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ABOLA PLUSΔΙΕΘΝHΚΟΡΩΝΟΪΟΣΥΓΕΙΑ

Νέος κορωνοϊός Covid-19: Συμπτώματα – προστασία

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι αύξησε σε “πολύ υψηλό” το επίπεδο της απειλής που συνιστά ο νέος κοροναϊός, ο οποίος έχει προσβάλει 80.000+ ανθρώπους στη Κίνα και περισσότερους από 10.000 στον υπόλοιπο κόσμο.
Στην πόλη Wuhan, επαρχία Hubei, στην Κίνα, εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας. Στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κοροναϊού (2019-nCoV).
Ο νέος κοροναϊός ονομάζεται 2019–nCoV και αποτελεί ένα καινούργιο στέλεχος κοροναϊού, που δεν είχε ανιχνευθεί πριν από την πρόσφατη επιδημία στην περιοχή Wuhan στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019. Ο 2019–nCoV ανήκει στην ίδια οικογένεια ιών όπως ο ιός που προκαλεί Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS-nCoV), αλλά δεν είναι ο ίδιος ιός.

 


Συμπτώματα
Εάν ένα άτομο μολυνθεί από τον ιό, μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα τα οποία ποικίλλουν από ήπια, όπως αυτά του κοινού κρυολογήματος, έως και πολύ σοβαρά. Όπως και με τις άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, η λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό 2019–nCoV μπορεί να προκαλέσει ήπια συμπτώματα, όπως:
  • Καταρροή
  • Πονόλαιμο
  • Πυρετό
  • Βήχα
Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν σοβαρές εκδηλώσεις, όπως:
  • Πνευμονία
  • Δυσκολία στην αναπνοή
Σπάνια, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα) είναι περισσότερο ευάλωτοι στην εμφάνιση σοβαρής νόσου.

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες προστασίας από τον ΕΟΔΥ εδώ.

Μπορείτε να δείτε εδώ τον “χάρτη” με τα τρέχοντα ανά χώρα:  κρούσματα, θανάτους και αναρρώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE).

Related posts

Κρίσιμες ώρες για τον Θανάση Γιαννακόπουλο – Νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα υγείας

Abola Newsroom

Ο Μαραντόνα έγινε ξανά προπονητής… με 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο!

Abola Team 2

Νέα παράταση: Μέχρι τέλος Ιανουαρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Abola Newsroom