free page hit counter
24.2 C
Αθήνα
24 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ABOLA PLUSΔΙΕΘΝHΚΟΡΩΝΟΪΟΣΥΓΕΙΑ

9ο κρούσμα Κορονοϊού στην Ελλάδα – Νέα έκτακτα μέτρα

Νέα μέτρα ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορονοϊού μετά και το 9ο κρούσμα που νοσηλεύεται στην Πάτρα.
Πιο συγκεκριμένα, τα έκτακτα μέτρα αφορούν τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου ώστε να μην μεταδοθεί ο ιός, όπως εξέδωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κος Σωτήρης Τσιόδρας για το επόμενο 48ωρο (5 – 6 Μαρτίου) και αυτά είναι:
  • η αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων, σχολείων και πανεπιστημίων και
  • η αναστολή μαζικών συναθροίσεων, θεάτρων, αθλητικών κέντρων, κινηματογράφων και μουσείων
Σημείωσε επίσης ότι θα υπάρξει επανεξέταση των μέτρων το επόμενο διάστημα.

 


Για το ένατο κρούσμα στη χώρα μας:
Πρόκειται για έναν 67χρονο,  ο οποίος βρισκόταν σε εκδρομή στο εξωτερικό και πρωτοεμφάνισε τα συμπτώματα του Κορωνοϊού την Κυριακή.
Στην αρχή προσήλθε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας απ’ όπου και παραπέμφθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών μέχρι και τη Δευτέρα για νοσηλεία.
Ο ασθενής πλέον νοσηλεύεται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.
Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Related posts

Ουγγαρία – Πορτογαλία 3-3

Abola Newsroom

Ο ελληνικός λαός έδωσε αποστωμοτική απάντηση σε κυβέρνηση και άλλους για το Μακεδονικό-Καταγγελίες πολιτών στο Abola.gr για κλείσιμο των διοδίων στα Μάλγαρα

Abola Team 3

Οι Iron Maiden έβαλαν «φωτιά» στη Μαλακάσα (vids)

Abola Team 2