free page hit counter
24.1 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ (13/8/2020 15:43)

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ (13/8/2020 15:43)
ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
2020-2021
Ενημερώνουμε τα σωματεία μας για τις νέες ημερομηνίες που προβλέπονται για την πραγματοποίηση των αποδεσμεύσεωνμετεγγραφώνεπανεγγραφών και αρχικών εγγραφών ποδοσφαιριστών τους:
  1. Οι  ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ γίνονται από 3  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 έως και  2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020  και από 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021  έως και 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021.
  2. Οι ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ γίνονται από έως και  2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020  και από 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021έως και 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021.]
  3. Οι  ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΕΣ) γίνονται από έως και  2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020  και από1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021έως και 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021.
  4. Οι ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ είναι ανοιχτές όλη την ποδοσφαιρική περίοδο, από έως και  30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 
  5. Οι ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ γίνονται από έως και  2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020  και από 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021έως και 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021.
  6. Οι  ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ είναι ανοιχτές όλη την ποδοσφαιρική περίοδο, από 3  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 έως και  30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021. 
  7. Οι ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ  είναι ανοιχτές όλη την ποδοσφαιρική περίοδο, από 3  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 έως και  30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Κάθε ομάδα δύναται να διατηρεί στη δύναμή της μέχρι πέντε (5) αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές άνω των δέκα οκτώ (18) ετών. Η ομάδα δύναται να αποδεσμεύει τους υπεράριθμους των πέντε (5) αλλοδαπούς αμέσως μετά την συμπλήρωση του δέκατου όγδοου (18) έτους της ηλικίας τους. Οι υπεράριθμοι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές που ενηλικιώνονται κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, δύνανται να παραμένουν στη δύναμη της ομάδας μέχρι τη λήξη της αυτής αγωνιστικής περιόδου, με δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημους αγώνες.
ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Επιτρέπεται η μετεγγραφή ορισμένου χρόνου (μέχρι τρία χρόνια), με υποχρέωση επιστροφής του ποδοσφαιριστή. Η μετεγγραφή θα συνοδεύεται από ιδιωτικό συμφωνητικό υπογεγραμμένο από τις δύο ομάδες και τον ποδοσφαιριστή, που θα προβλέπει ότι αυτός μετά την λήξη του χρόνου της μετεγγραφής θα επανεγγράφεται υποχρεωτικά στην ομάδα που ανήκε αρχικά. Το ιδιωτικό συμφωνητικό θα κατατίθεται στην ΕΠΟ μαζί με την αίτηση μεταβολών για την μετεγγραφή και είναι πλέον αναρτημένο, σε pdf μορφή, στο site της Ένωσης και συγκεκριμένα στην ενότητα “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΕΝΤΥΠΑ”.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ
Η υποβολή της αίτησης για την αποδέσμευση του ποδοσφαιριστή πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι αποδεσμεύσεις αυτές αφορούν αποκλειστικά και μόνο ποδοσφαιριστές που ανήκουν στη δύναμη της ομάδας μέχρι και την έναρξη της κάθε μετεγγραφής περιόδου.
** Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, που αποδεδειγμένα δεν χρησιμοποιήθηκε σε επίσημους αγώνες επί δύο (2) συνεχείς ολόκληρες ποδοσφαιρικές περιόδους ή επί δύο (2) πλήρη έτη, δύναται μετά από αίτησή του, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, να καταστεί ελεύθερος με απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ. Η διάταξη αυτή αφορά αποκλειστικά ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στην ομάδα ανδρών του σωματείου τους. Ο χρόνος τιμωρίας ή και στράτευσης ενός ποδοσφαιριστή, παρατείνει ανάλογα το απαιτούμενο, κατά τα ανωτέρω, χρονικό διάστημα για να καταστεί ελεύθερος.
** Οι ομάδες δύνανται με αίτησή τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προς την Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ να αποδεσμεύσουν ποδοσφαιριστές, υπό την προϋπόθεση ότι η δύναμη του σωματείου υπερβαίνει τους εκατό (100) ποδοσφαιριστές. Αυτές οι αποδεσμεύσεις θα κατατίθενται πλέον στην οικεία Ένωση και το παράβολο θα διευκρινιστεί και θα ανακοινωθεί, τις προσεχείς ημέρες.
Οι αποδεσμεύσεις αυτές αφορούν αποκλειστικά και μόνο ποδοσφαιριστές που ανήκαν στη δύναμη της ομάδας μέχρι την έναρξη της κάθε μετεγγραφικής περιόδου.
** Ποδοσφαιριστές των οποίων οι ομάδες στις οποίες ανήκουν, δεν δηλώνουν συμμετοχή στο οικείο πρωτάθλημα ή αποχωρούν ή αποβάλλονται από αυτό, δύνανται με αίτησή τους (που μπορεί να είναι και ομαδική εφόσον υπερβαίνουν τα πέντε άτομα), προς την Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ και βεβαίωση της οικείας ένωσης, να αποδεσμεύονται προσωρινά, προκειμένου να εγγράφονται για την αγωνιστική περίοδο αυτή, σε ομάδα της επιθυμίας τους, εξαιρουμένων των ομάδων των άλλων Ομοσπονδιών. Η αίτηση προσωρινής αποδέσμευσης και η αίτηση επαναγγεγραφής σε άλλο σωματείο δύνανται να υποβάλλονται έως την 28-2 εκάστου έτους. Μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου ο ποδοσφαιριστής εντάσσεται αυτοδίκαια στην ομάδα από την οποία προσωρινά αποδεσμεύθηκε.
** Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που (δεν έχει δελτίο ορισμένου χρόνου και) έχει συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας και κατά τις πέντε (5) προηγούμενες συνεχείς αγωνιστικές περιόδους ανήκει στην ίδια ομάδα, δικαιούται να ζητήσει την αποδέσμευσή του στην αρμόδια Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ, που υποβάλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
** Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, κατά τη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου, μπορούν να εγγράφονται μόνο σε τρεις (3), το ανώτατο ομάδες και να αγωνίζονται σε επίσημους αγώνες, μόνο για δύο (2) ομάδες, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στη διάταξη του άρθρου 5 παρ. 4 του ΚΙΜΠ.
** Απαγορεύεται σε ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που είναι τιμωρημένος με αγωνιστικό αποκλεισμό, να μετεγγραφεί σε άλλη ομάδα προκειμένου να εκτίσει την ποινή του και να επιστρέψει στο αρχικό σωματείο, Σε περίπτωση που το πράξει του επιβάλλεται, από την Πειθαρχική Επιτροπή της οικείας Ένωσης, επιπλέον ποινή τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ
** Η αίτηση μεταβολών του ποδοσφαιριστή πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη. Οποιαδήποτε έλλειψη ή διαγραφές, στίγματα, χρήση διορθωτικού υγρού, συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης.
** Η αίτηση μεταβολής, που υποβάλλεται στην ΕΠΟ μετά τις 24.00 της καταληκτικής ημερομηνίας της περιόδου κάθε μεταβολής (πρώτη εγγραφή, αποδέσμευση, μετεγγραφή, επανεγγραφή κ.λπ.), είναι εκπρόθεσμη.
** Κάθε ποδοσφαιριστής, η αίτηση του οποίου απορρίφθηκε, ή το σωματείο που υπέβαλε την αίτηση, δύναται να προσφύγουν ενώπιον της Ε.Ι.Π. εντός αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από την ημερομηνία απόρριψης της αιτήσεως από το Τμήμα Δελτίων της Ε.Π.Ο..
ΠΡΩΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
** Αίτηση μεταβολών ποδοσφαιριστή, καταλλήλως συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο.
** Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία πολύ καθαρή, ευδιάκριτη, χωρίς σφραγίδα και συρραπτικό.
** Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας του ποδοσφαιριστή και εάν δεν υπάρχει ταυτότητα, φωτοτυπία της βεβαίωσης κατάθεσης των δικαιολογητικών για την έκδοση της ταυτότητας από την οικεία αστυνομική αρχή.
** Για τους ποδοσφαιριστές που είναι κάτω από δώδεκα (12) ετών, απαιτείται Πιστοποιητικό Γέννησης.
** Κάρτα υγείας ετήσιας διάρκειας. Σε κάθε νέα μεταβολή του ποδοσφαιριστή θα υποβάλλεται επικυρωμένο αντίγραφο της (ετήσιας) κάρτας υγείας αθλητή εν ισχύ.
** Για τον ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας του, είναι απαραίτητη η συναίνεση κηδεμόνα.
** Δήλωση συναίνεσης για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.
ΠΡΩΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΥΠΗΚΟΟΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
** Φωτοαντίγραφο άδειας νόμιμης διαμονής αλλοδαπού στην Ελλάδα ή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για την έκδοση άδειας διαμονής, καθώς και οποιοδήποτε άλλο ισοδύναμο έγγραφο που παρέχει δικαίωμα νόμιμης διαμονής κατά το χρόνο εγγραφής, επικυρωμένο από Δικηγόρο ή Δημόσια Αρχή.
** Ασφαλιστικό βιβλιάριο υγείας δημόσιου ή ιδιωτικού ασφαλιστικού φορέα, εφόσον ο ποδοσφαιριστής ή ο έχων την γονική μέριμνα εργάζεται ή ασκεί επάγγελμα στην Ελλάδα ή Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας.
** Βεβαίωση φοίτησης σε Εκπαιδευτικό ίδρυμα, εφόσον ο ποδοσφαιριστής σπουδάζει στην Ελλάδα.
** Πιστοποιητικό αρμόδιας Αρχής του Κράτους του οποίου είναι υπήκοος, με επίσημη μετάφραση (εφόσον αυτό δεν έχει συνταχθεί στην αγγλική ή λατινική γλώσσα).
** Πιστοποιητικό υγείας από Ελληνικό κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα  που θα βεβαιώνει ότι ο υπήκοος τρίτης χώρας δεν πάσχει από νόσημα, το οποίο, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (Π.Ο.Υ), μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
** Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία πολύ καθαρή, ευδιάκριτη, χωρίς σφραγίδα και συρραπτικό.
** Φωτοαντίγραφο Κάρτας Υγείας, ετήσιας διάρκειας.
** Φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου, νόμιμα επικυρωμένο.
** Δήλωση συναίνεσης για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.
ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
** Υποβολή της αίτησης μεταβολών του ποδοσφαιριστή κατάλληλα συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο.
** Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία πολύ καθαρή, ευδιάκριτη, χωρίς σφραγίδα και συρραπτικό.
** Φωτοαντίγραφο Κάρτας Υγείας, ετήσιας διάρκειας.
** Δήλωση συναίνεσης για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, εάν δεν έχει κάνει.
** Για μετεγγραφή αλλοδαπού, φωτοαντίγραφο άδειας νόμιμης διαμονής αλλοδαπού στην Ελλάδα ή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για την έκδοση άδειας διαμονής, καθώς και οποιοδήποτε άλλο ισοδύναμο έγγραφο που παρέχει δικαίωμα νόμιμης διαμονής κατά το χρόνο εγγραφής, επικυρωμένο από Δικηγόρο ή Δημόσια Αρχή.
ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
** Υποβολή της αίτησης μεταβολών του ποδοσφαιριστή κατάλληλα συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο.
** Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία πολύ καθαρή, ευδιάκριτη, χωρίς σφραγίδα και συρραπτικό.
** Φωτοαντίγραφο Κάρτας Υγείας, ετήσιας διάρκειας.
** Δήλωση συναίνεσης για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, εάν δεν έχει κάνει.
** Για μετεγγραφή αλλοδαπού, φωτοαντίγραφο άδειας νόμιμης διαμονής αλλοδαπού στην Ελλάδα ή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για την έκδοση άδειας διαμονής, καθώς και οποιοδήποτε άλλο ισοδύναμο έγγραφο που παρέχει δικαίωμα νόμιμης διαμονής κατά το χρόνο εγγραφής, επικυρωμένο από Δικηγόρο ή Δημόσια Αρχή.
*** Για τυχόν περαιτέρω ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον Ιστότοπο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (www.epo.gr), στην ενότητα “ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ”.

Related posts

Τα σημερινά αποτελέσματα στην ΕΠΣΑ

Abola Team

Τα αποτελέσματα στα πρωινά Κυριακάτικα (28/1) παιχνίδια στην ΕΠΣΑ

Abola Team 3

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα λεπτά η κλήρωση για την Γ’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ, στα γραφεία της Ένωσης.

Ρένος Γιαμπουράς