free page hit counter
21.4 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ΄ΕΘΝΙΚΗ - 6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΓ' ΕΘΝΙΚΗ

Ζορμπάς: «Υπάρχει πολύ ταλέντο στο Μοσχάτο, θα κάνουμε τα πάντα για να επανέλθουμε στις νίκες»

Ο Παναγιώτης Ζορμπάς παρέδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής της Α.Ε. Μοσχάτου (ανακοινώθηκε πριν ένα μήνα) νωρίτερα σήμερα (27/11).

Πρόκειται για έναν παίκτη με τεράστια εμπειρία και μεγάλη δυναμική στην καριέρα του που τη φετινή σεζόν επέλεξε το Μοσχάτο για τη συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Μία καριέρα που μετράει συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες με «παράσημο» 317 επαγγελματικές παρουσίες και 17 τέρματα με Κέρκυρα, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Παναιτωλικό, Νίκη Βόλου και στα τμήματα υποδομής των Λεβερκούζεν και Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ο Ζορμπάς “ξετύλιξε” αναμνήσεις αλλά και μία θέρμη για το ποδόσφαιρο που δεν μπορεί να διεξαχθεί λόγω της πανδημίας, του lockdown και των περιοριστικών μέτρων.

Αναλυτικά, η συνέντευξη που έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μοσχάτου ο 33χρονος μέσος:

Πως περνάει ένας ποδοσφαιριστής τον καιρό της Καραντίνας ειδικά μάλιστα για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες;

«Είναι μια δύσκολη στιγμή αυτό που περνάμε. Είναι δύσκολο να μην μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς. Εγώ περνάω τον χρόνο μου κάνοντας ατομική προπόνηση και βλέποντας πολλή μπάλα και καμιά σειρά η ταινία».

Πόσο δύσκολο είναι να επιστρέψετε σε καλή κατάσταση μετά από τόσο καιρό απουσίας;

«Είναι δύσκολο να μην υπάρχει ομαδική προπόνηση. Ο κάθε παίχτης έχει πάρει ατομικό πρόγραμμα για να κρατηθεί σε καλή φυσική κατάσταση ώστε να είναι πιο εύκολη η επανέναρξη στις προπονήσεις όταν τελειώσει όλο αυτό».

Επέλεξες να έρθεις στο Μοσχάτο. Ποιος είναι ο λόγος και ποιες οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«Ήθελα να γυρίσω στην Αθήνα μετά από 10 χρόνια σε νησιά. Να είμαι κοντά στην οικογένεια μου. Μίλησα με τον Ιωάννου που εκτιμάω πολύ και μου είπε τα καλύτερα για την ομάδα. Οι άνθρωποι στην διοίκηση αγαπάνε την ομάδα και θέλω να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και θα προσπαθήσω να ανταποδώσω μες στο γήπεδο».

Έχω δει πολλές συνεντεύξεις που έχεις δώσει και σε πολλές μου θυμίζεις ένα παίκτη που δεν χορταίνει να παίζει μπάλα. Τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για σένα;

«Το ποδόσφαιρο για μένα είναι η ζωή μου. Παίζω από τεσσάρων χρονών. Είναι μεγάλο πράγμα να έχεις για επάγγελμα αυτό που αγαπάς».

Ουσιαστικά, έμαθες μπάλα στη Γερμανία και τη Λεβερκούζεν. Πόσο διαφορετικά μαθαίνεις το ποδόσφαιρο στη Γερμανία ως νέος ποδοσφαιριστής και τι συμβουλεύεις τα νέα παιδιά;

«Μεγάλωσα στην Γερμανία και έπαιξα ποδόσφαιρο εκεί μέχρι τα 17 μου. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα. Το πιο σημαντικό που έμαθα είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις να σέβεσαι τους συμπαίκτες σου και να δουλεύεις πολύ για να βελτιώνεσαι κάθε μέρα».

Σε ένα τουρνουά ταλέντων πριν κάποια χρόνια αντιμετώπισες με τη Λεβερκούζεν τον Μέσι και του πήρες τον τίτλο του mvp. Μάλιστα, το όνομα σου είχε ακουστεί και για την Μπαρτσελόνα. Μίλησέ μας για αυτή την εμπειρία.

«Σε ηλικία 14-15 ετών είχα την ευκαιρία να παίξω με τον Μέσι και τον Φάμπρεγκας, ως αντίπαλοι. Πήγαμε στο τουρνουά της Μπαρτσελόνα, η οποία κάλεσε τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, σε επίπεδο ακαδημιών. Η Λεβερκούζεν ήταν και θα είναι πάντα σε ένα υψηλό επίπεδο πάνω σε αυτό.

Βγήκαμε πρώτοι με την Λεβερκούζεν στο τουρνουά αυτό, καθώς στον τελικό κερδίσαμε με 3-2 την Μπαρτσελόνα. Τις επόμενες ημέρες με ζήτησε η Καταλανική ομάδα, αλλά η Λεβερκούζεν δεν με έδωσε . Κάπως έτσι είναι με λίγα λόγια η ιστορία».

Πως βλέπεις το επίπεδο στην κατηγορία που παίζει το Μοσχάτο;

«Αυτό που είδα είναι ότι υπάρχει πολύ ταλέντο. Υπάρχουν νεαρά παιδιά που αξίζουν και μπορούν να παίξουν σε πιο ψηλό επίπεδο».

Το ωραιότερο γκολ της καριέρας σου ήταν με την Κέρκυρα… Το θυμάσαι;

«Έχω βάλει όμορφα γκολ στην καριέρα μου αλλά σίγουρα εκείνο στο ματς Κέρκυρα Ιωάννινα ήταν το καλύτερο και ένα από τα καλύτερα που έχουν μπει στην Ελλάδα. Ακόμα μου λένε πολύ τι γκολ έβαλες. Σίγουρα είμαι περήφανος για εκείνο το γκολ».

Ένα μήνυμα στον κόσμο.

«Θα κάνουμε τα πάντα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να επανέρθουμε στις νίκες και να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο γιατί δεν αξίζει η ομάδα να βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Related posts

Ο ΟΦ Ιεράπετρας 3-0 εκτός την ΑΕ Μυλοποτάμου

Abola Team 2

Ο Αστέρας Βάρης 2-1 τον Αήττητο στα Σπάτα

Abola Team

Αρναούτης: «Το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες»

Abola Team