free page hit counter
15.4 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
Γ΄ΕΘΝΙΚΗ - 6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΓ' ΕΘΝΙΚΗ

Δείξιμος: «Τεράστια τιμή που είμαι μέλος της διοίκησης, μόνο νίκες για την ομάδα»

Ο Άκης Δείξιμος αποτελεί έναν εξαιρετικό μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή στην Ελλάδα και μάλιστα με πολλές επιτυχίες.

Ταυτόχρονα, υπηρετεί την πόλη του Μοσχάτου και την ευρύτερη περιοχή από το πόστο του Αντιδημάρχου Πολιτισμού με έργο αξιοθαύμαστο και ταυτόχρονα τιμά με την παρουσία του το πόστο του Αντιπροέδρου της Α.Ε. Μοσχάτου.

Ένας άνθρωπος ο οποίος εκτός από τη μουσική, λατρεύει και τον αθλητισμό. Στο εορταστικό περιοδικό της Α.Ε. Μοσχάτου, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου μίλησε ανοιχτά για πολλά, μεταξύ άλλων, για το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό και τη μουσική.

Η συνέντευξή του αναλυτικά:

Άκη είσαι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, ιδιαίτερα πετυχημένος σαν Αντιδήμαρχος και βέβαια Αντιπρόεδρος της ΑΕΜ. Πόσο σημαντικό είναι για σένα να είσαι μέλος της διοίκησης της ομάδας μας;

«Το θεωρώ τεράστια τιμή για μένα που είμαι μέλος της διοίκησης της ΑΕ Μοσχάτου. Είμαι γέννημα θρέμμα Μοσχατιώτης και θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια τον πατέρα μου να μας παίρνει με τον αδερφό μου στις ξύλινες κερκίδες του γηπέδου μας.

Κάποια χρόνια αργότερα κι εγώ και ο αδερφός μου (ο οποίος ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής στο Μοσχάτο μέχρι τα εφηβικά του χρόνια που είχε έναν τραυματισμό) είχαμε κι οι δυο δελτίο στα παιδικά τμήματα. Εύχομαι στην θέση που πλέον βρίσκομαι να ζήσω πολύ μεγάλες χαρές με την ομάδα και όλη την πόλη».

Ποια η σχέση σου με τον αθλητισμό;

«Αρχικά να πω ότι είμαι οπαδός της ομάδας μας και του Ολυμπιακού. Από παιδί όπως είπα, νωρίς το μεσημέρι ήμουν στο γήπεδο Μοσχάτου με τον πατέρα μου και τον αδερφό μου, και στο καπάκι στις τσιμεντένιες κερκίδες του τότε σταδίου Καραϊσκάκη. Η αλήθεια είναι ότι επειδή από πολύ μικρός ασχολιόμουν με την μουσική, έτρωγα ένα σχετικό bullying όποτε είχα την διάθεση να ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Σε μεγαλύτερη λοιπόν ηλικία με κέρδισαν οι πολεμικές τέχνες. Έκανα shotokan καράτε αρκετά χρόνια με τον φίλο μου Βασίλη Τσιτσιγκρώνη στον Πειραιά. Τώρα ασχολούμαι με το kick boxing στο Fighters Athanasopoulos στο Μοσχάτο».

Υπάρχει κάποια ποδοσφαιρική ιστορία που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

«Θα μπορούσα άπειρες ώρες να μιλάω για τα πολλά ταξίδια που έχω κάνει στο εξωτερικό με τον Ολυμπιακό. Κάνω αθλητικό τουρισμό κάθε χρόνο, όπου επιλέγω ένα ταξίδι μαζί με την ομάδα. Εδώ όμως θα αναφέρω την ιστορία όπου είχε περισσέψει ένα ταξιδιωτικό πακέτο στον Sport -fm το 2004 για Πορτογαλία, και μου το πρότεινε τελευταία στιγμή ο φίλος μου Δημήτρης Μαχαίρας. Για έναν ολόκληρο μήνα ζήσαμε έντονα όλο αυτό το θαύμα της Εθνικής Ελλάδας. Ξεκινώντας το ταξίδι για Πορτογαλία θυμήθηκα ότι το 1990 με τον αδερφό μου και την Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου (Μοσχατόπουλα όλα) είχαμε κερδίσει το πρώτο βραβείο σε διεθνές φεστιβάλ μικρών τραγουδιστών πάλι στην Πορτογαλία. Είχα πει λοιπόν στον Μαχαίρα πως όταν πηγαίνω Πορτογαλία η Ελλάδα θα βγαίνει πρώτη».

Η μάχη με τον Κορονοϊό

Νόσησες από τον Κορονοϊό και τον κέρδισες. Πως έζησες αυτή την εμπειρία;

«Είχα συμπτώματα με αρκετό πυρετό για πολλές μέρες. Ευτυχώς δεν έπεσε στην αντίληψη μου να έχω κολλήσει κάποιον άλλον. Το πιο όμορφο που θα θυμάμαι πάντα από την καραντίνα στην οποία βρισκόμουν για 14 μέρες είναι τα χιλιάδες μηνύματα, η επικοινωνία και η αγάπη που δέχτηκα από παρα πολύ κόσμο. Δίπλα μου φυσικά είχα την οικογένεια μου (από μακριά) και τον σκυλάκο μου τον Χρόνη (από πολύ κοντά) που με βοήθησε πολύ να περάσουν οι συγκεκριμένες μέρες σύντομα».

Η Πανδημία έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό όλους τους τομείς έτσι και τους Καλλιτέχνες.Σε έχουμε δει ιδιαίτερα ενεργό σε αυτό το θέμα. Πως το αντιμετωπίζεις;

«Η αλήθεια είναι πως μου έχει λείψει να τραγουδάω σε κοινό. Από την άλλη δουλεύω αρκετά χρόνια, είμαι επαγγελματίας μουσικός και τραγουδιστής και έχτισα μια καριέρα από την οποία ζούσα αξιοπρεπώς. Κοντεύουμε να κλείσουμε έναν χρόνο περίπου, και φοβάμαι ότι θα κρατήσει περισσότερο όλο αυτό, όπου και εγώ δεν μπορώ να κάνω το επάγγελμα μου πλέον, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι που ασχολούνται με την τέχνη, βρίσκονται ήδη σε πολύ κρίσιμο σημείο, και παλεύουν πλέον για την επιβίωση τους. Στους χώρους εστίασης που έκανα κάποια live το καλοκαίρι, ο κόσμος καθόταν σε αποστάσεις, ανά 6άδες όπως έλεγε ο νόμος. Θεωρώ ότι η διασπορά του ιού συνεχίζει να γίνεται κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως και σε άτακτες άλλες συγκεντρώσεις και φυσικά ο τόσος καιρός που περνάει στην δεύτερη καραντίνα και τα κρούσματα δεν πέφτουν, έχει αποδείξει πως ούτε η εστίαση, ούτε τα εμπορικά καταστήματα ήταν αυτά που έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στην εξάπλωση του ιού».

Τι σημαίνει Μοσχάτο για εσένα;

«Μοσχάτο είναι η πόλη μου, την οποία λατρεύω, και στην οποία σκοπεύω να ζήσω όλα τα χρόνια της ζωής μου όπως έχω ζήσει μέχρι σήμερα. Θεωρώ πως οι γειτονιές μας είναι τόσο φιλόξενες, που μπορούν και κάνουν Μοσχατιώτες φανατικούς ακόμα και ανθρώπους που έρχονται από άλλες περιοχές να μείνουν εδώ».

Τι είναι πιο εύκολο. Η Αντιδημαρχία ή το να γράφεις τραγούδια;

«Φυσικά το να συνθέτω και να τραγουδώ μου είναι πολύ πιο εύκολο. Είναι κάτι το οποίο ξεκίνησα από παιδική ηλικία, το έχω σπουδάσει και ασχολούμαι με αυτό πάρα πολλά χρόνια. Η ενασχόληση μου με τα κοινά ήρθε πριν 6μιση περίπου χρόνια. Έζησα όλο αυτό τον καιρό διαδικασίες με μεγάλο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα όταν μέσω αυτών έβλεπα αποτελέσματα που είχαν αντίκτυπο στον Δήμο μας, και άλλες διαδικασίες που στην αρχή δεν σου κρύβω πως με ξένιζαν λίγο. (Ένιωσα πολλές φορές στην πρώτη μου θητεία πως έπαιζα μπάλα εκτός έδρας). Χρειάστηκα ένα διάστημα προσαρμογής λοιπόν. Είμαι ένα χρόνο και κάτι μήνες Αντιδήμαρχος και αυτό μου συνέβη επειδή με ψήφισαν πολλοί συμπολίτες μου. Έχω τεράστια ευθύνη λοιπόν όχι μόνο να μην τους απογοητεύσω, αλλά και να αφήσω με την σειρά μου έργο. Ο δρόμος λοιπόν ο συγκεκριμένος είναι πολύ δύσκολος αλλά θεωρώ πως τα καταφέρνω αρκετά καλά παρόλο που η πανδημία έχει επηρεάσει άμεσα κυρίως τον Πολιτισμό που είναι το αντικείμενο μου στον Δήμο μας».

Πως αισθάνεσαι ως μέλος της Διοίκησης της ΑΕΜ;

«Ευχαριστώ πολύ την ομάδα για την τιμή να είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, με την τιμητική θέση του Αντιπροέδρου.
Όνειρο όλων είναι να δούμε τον σύλλογο σε μεγαλύτερες κατηγορίες και να έχουμε υγεία,χαρά και μόνο νίκες».

Να περιμένουμε κάτι δισκογραφικά;

«Όσο δεν μπορώ να εργαστώ ως τραγουδιστής, δεν μπορώ να ετοιμάσω κάποιο νέο σινγκλ στο άμεσο μέλλον για εμένα. Ένα νέο τραγούδι, ακόμα κι αν το έχω συνθέσει εγώ, απαιτεί μία επένδυση αρκετών χιλιάδων ευρώ (από την παραγωγή του μέχρι και την προώθηση του) που τουλάχιστον όταν εργάζομαι μπορώ να κάνω απόσβεση και ίσως να κερδίσω και κάποια χρήματα. Επίσης μετά το σκάνδαλο με την ΑΕΠΙ ο δημιουργός τραγουδιών δεν είναι πλέον επάγγελμα. Τα λεφτά που μας δίνουν οι νέοι οργανισμοί πνευματικών δικαιωμάτων είναι μηδαμινά κι έτσι δεν σου κρύβω πως, μετά από μια πορεία χρόνων με περίπου 250 συνθέσεις μου, γράφω ελάχιστα πλέον. Ήταν το επάγγελμα μου και είναι απογοητευτικό που έχει πλέον πάψει να είναι επάγγελμα. Έτσι κάθε μέρα πλέον μπορεί κάποιος να με βρίσκει στο γραφείο μου στο Δημαρχείο, και εύχομαι σύντομα να μπορώ πάλι να τραγουδώ σε κόσμο, να το απολαμβάνω όπως έκανα πριν την πανδημία, και να πληρώνομαι από αυτό. Τότε θα έρθουν και νέα τραγούδια μου».

Μία ευχή για το 2020;

«Εύχομαι φυσικά η νέα χρόνια να μας βρει υγιείς όλους μας, και με ελπίδα για ένα πολύ καλύτερο αύριο από το δύσκολο σήμερα που ζούμε. Επίσης εύχομαι οι αγκαλιές και η ανθρώπινη επαφή να αποκτήσουν άλλη αξία μετά από αυτή την κρίση».

 

Πηγή: ae-moschato.gr

Related posts

Έπιασε διψήφιο αριθμό μεταγραφών η ΑΕ Μυλοποτάμου με την απόκτηση του Κέβιν Κατσόλι Σοκόλ

Abola Team 2

Σε ατμόσφαιρα πρωταθλητισμού η κοπή πίτας του Εθνικού

Abola Team 3

Επιστροφές στον Φωστήρα για το ματς με την Παλαιόχωρα

Abola Team 2