free page hit counter
19.1 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗΕΠΟ

Γ’ Εθνική: Ολοκληρώθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο – Αποστέλλεται στην επιτροπή λοιμωξιολόγων

Ολοκλήρωσε την Τρίτη η ΕΠΟ (5/1) το υγειονομικό πρωτόκολλο για την επιστροφή των ομάδων της Γ΄ Εθνικής στις προπονήσεις και εν συνεχεία θα το αποστείλει στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, προκειμένου να εγκριθεί.

Όπως σας έχουμε ξανά αναφέρει, στις 10 Ιανουαρίου, η επιτροπή θα το συζητήσει και ακολούθως θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις για την επιστροφή των ομάδων της κατηγορίας στα γήπεδα.

Το πρωτόκολλο αυτό, θα είναι ανάλογο με εκείνο της Super League στα εννέα πρώτα σημεία του, τα πιο ουσιαστικά δηλαδή και θα θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη διενέργεια τεστ κάθε βδομάδα για τις ομάδες.

Από εκεί και πέρα, η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί θετικά ή αρνητικά για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής και με τη σειρά της η Κυβέρνηση, θα αποφασίσει αν είναι σε θέση να τηρήσει αυτό το οποίο προβλέπεται, δηλαδή να διασφαλίσει μέσω των τοπικών φορέων, την υποβολή τεστ για τις ομάδες δωρεάν.

Εξάλλου, κάτι τέτοιο εισηγήθηκε ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς και με βάση αυτό, η ΕΠΟ κίνησε τις διαδικασίες, ώστε να καταρτίσει υγειονομικό πρωτόκολλο και να το αποστείλει στην επιτροπή προς έγκριση.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΠΟ, έχει ολοκληρώσει την έρευνά της μέσω της επιτροπής εθνικών ομάδων και ξένων ομοσπονδιών και διαπιστώθηκε ότι σε πολλές χώρες της ευρύτερης περιοχής μας, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά και μόνο η Ελλάδα βρίσκεται στη θλιβερή θέση να μην έχει καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση ούτε καν της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

 

Πηγή: patragoal

Related posts

Σοκ με Παυλίδη στον Διαγόρα Ρόδου

Abola Team 2

Ο Φώτης Θανέλλας στην τεχνική ηγεσία της Τριγλίας Ραφήνας

Abola Team 2

Δανεικό στον Ήφαιστο Νίκαιας έδωσε ο Εθνικός τον Ζούπα

Abola Team 2