free page hit counter
23.7 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
A' ΑΘΗΝΩΝΑ' ΕΠΣΑ - 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

Διάνα: «Μία τραγική πραγματικότητα, η επικρατούσα κατάσταση τρομάζει»

Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει τις ζωές όλων και μέσα σε αυτές φυσικά συμπεριλαμβάνεται και ο αθλητισμός.

Όσο δεν υπάρχει οριστική απόφαση σχετικά με το μέλλον των ερασιτεχνικών κατηγοριών, τόσο οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές θα αντιδρούν και θα αντιτάσσονται στην ασυνέπεια και την αδιαφορία που δείχνει να υπάρχει από τους υπεύθυνους στο πρόσωπό τους.

Μία από αυτές τις ομάδες, είναι και η Διάνα Ηλιούπολης.

Η ομάδα της Α’ ΕΠΣΑ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε την Τρίτη (5/1), εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και την απαισιοδοξία της, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως παράδειγμα το κείμενο που δημοσίευσε πρόσφατα ο ΠΣΑΠ στο οποίο “επιτέθηκε” στην Κυβέρνηση για την καθυστέρηση της επανέναρξης των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών (Super League 2 και Football League).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Η Ακαδημία ποδοσφαίρου της Διάνα βρίσκεται, για 6ο μήνα τους τελευταίους 12, κλειστή. Το γήπεδο, χώρος ψυχικής και σωματικής υγείας, είναι κλειδωμένο. Τα παιδιά δεν μπορούν να παίξουν.
Κλειστό είναι το γήπεδο και για τα παιδιά του ανδρικού τμήματος του συλλόγου μας που μετέχει του πρωταθλήματος της Α ΕΠΣΑ και κατέχει μάλιστα την πρώτη θέση στην βαθμολογία.
Πρόκειται για έναν πραγματικό «εφιάλτη». Το πιο ζοφερό στην συγκεκριμένη πραγματικότητα είναι ότι ουδείς ασχολείται και δεν δίνει μια προοπτική στο θέμα. Σήμερα , 6 Ιανουαρίου και κανείς δεν εκφράζεται για το τι μέλλει γενέσθαι.
Ο εφιάλτης έγινε ακόμη μεγαλύτερος την Τρίτη όταν ο ΠΣΑΠ, ο σύνδεσμος του εκπροσωπεί τους επαγγελματικές ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, προέβη σε μια ανακοίνωση κόλαφος για το επίσημο κράτος και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εν καιρώ πανδημίας.
Ο ΠΣΑΠ παρουσίασε μάλιστα και έναν πίνακα όπου αποδεικνύει ότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης γίνονται κανονικά τα πρωταθλήματα Β και Γ Εθνικής, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν τα ίδια ή ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα με την πανδημία! Σε όλα εκτός από την Ελλάδα!
Ο πίνακας και η επικρατούσα κατάσταση «τρομάζει» και δημιουργεί τεράστιες ανησυχίες για την τύχη του ερασιτεχνικού αθλητισμού (και ειδικότερα του ποδοσφαίρου), προβληματίζοντας όλους εκείνους που τον υπηρετούν.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ έχει ως εξής:

Οταν σε όλη την Ευρώπη ο επαγγελματικός αθλητισμός συνεχίζει κανονικά, στην Ελλάδα ακόμη παλεύουμε για το αυτονόητο και σήμερα, 5 Ιανουαρίου 2021, δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της Super League 2 & Football League για τη σεζόν 2020/21! Δυστυχώς η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της χώρας μας στο ποδόσφαιρο ισοδυναμεί με τη δολοφονία του. Χωρίς εισαγωγικά.
Πανδημία υπάρχει σε όλη την Ευρώπη αλλά μόνο στην Ελλάδα δύο από τα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα παραμένουν ανενεργά, παρότι έχει κατατεθεί το ίδιο ακριβώς υγειονομικό πρωτόκολλο με το μοναδικό ενεργό πρωτάθλημα, εκείνο της Super League 1.
Κύριοι της κυβέρνησης, το μοναδικό σκεπτικό της απόφασής σας είναι το «λάθος μήνυμα προς την κοινωνία», όπως και οι ίδιοι αποδέχεστε, γιατί επιδημιολογικά είναι πλέον ξεκάθαρο από όλους ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα διασποράς του κορονοϊού ή δημόσιου κινδύνου, σε ενδεχόμενο άνοιγμα των Super League 2- Football League. Είναι πέρα από κάθε λογική το να μην επιτρέπεται να ανοίξει κάτι στο οποίο κυριαρχούν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας και έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να λειτουργήσει.
Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό είναι το πραγματικό λάθος μήνυμα. Στις 02.12.2020, στην παρέμβασή μας στην υγειονομική επιτροπή, οι λοιμωξιολόγοι μας μετέφεραν με βεβαιότητα πως έχουν συμβουλευτικό ρόλο προς την κυβέρνηση και ποτέ δεν είχαν ή έχουν την εξουσία της απόφασης, κάτι που έγκεινται αποκλειστικά και μόνο σε εσάς, μαζί με όλη την ευθύνη για αυτό που θα ξημερώσει από εδώ και στο εξής.
Ακόμη και αν δεχτούμε ότι στις επόμενες μέρες θα μπορούν να ανοίξουν τα πάντα, πώς γίνεται να μην αντιλαμβάνεστε πως για εμάς δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί κάτι ανάλογο, αφού θα χρειαστούμε το λιγότερο ακόμη έναν μήνα ώστε να προετοιμαστούμε για τους επίσημους αγώνες;
Ακούμε να λέτε ότι μπαίνετε στα παπούτσια μας, πως μας νιώθετε και πως είστε κοντά στον αθλητισμό και τον αθλητή. Οχι κύριοι, δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει.
Ούτε μας νιώθετε, ούτε είστε κοντά μας. Απεναντίας κάνετε τα πάντα για να γκρεμίσετε όλα μας τα χρόνια, που με πολύ κόπο και αμέτρητες θυσίες αγωνιστήκαμε να γίνουμε αυτό που ονειρευτήκαμε από παιδιά.
Ενδεικτικά σας παραθέτουμε (στον πίνακα που εμφανίζεται στην ανάρτηση) που βρίσκονται τα πρωταθλήματα της 2ης και 3ης κατηγορίας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ώστε να γίνει ανάγλυφα αντιληπτό το μέγεθος της διαφοράς στην πολιτική που ασκείτε στον αθλητισμό σε σχέση με άλλες χώρες, όπου το επιδημιολογικό φορτίο βρίσκεται αν όχι σε πολύ χειρότερο επίπεδο από την Ελλάδα, τουλάχιστον σε αντίστοιχο”».

Related posts

Με κορυφαίους τους Γεωργόπουλο και Καριατλή και με πέναλτι του Μπερτσιά τα Πετράλωνα 1-0 το σπουδαίο Χαϊδάρι

Abola Team 3

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ-ΧΑΪΔΑΡΙ: Με δύο νίκες στον τελικό!

abola10

Μάνος Κινδιλίδης: Το ταξίδι ξεκινάει για την ομάδα της Αθηναϊδας

Abola Team 3