free page hit counter
22.3 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
A' ΑΘΗΝΩΝΑ' ΕΠΣΑ - 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

Διάνα: Οι φίλοι της ομάδας ψήφισαν «ΝΑΙ» στο άνοιγμα των γηπέδων

Ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΝΑΙ» έδωσαν οι φίλοι της Διάνα Ηλιούπολης, σε ψηφοφορία που έκανε ο σύλλογος στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για την ακρίβεια, το 96% των ανθρώπων που ψήφισαν απάντησαν «Ναι» στην ερώτηση «Τα παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία. Τα γήπεδα παραμένουν κλειστά. Να ανοίξουν;», ενώ μόλις το 4% είπε όχι.

Η επίσημη σελίδα του συλλόγου στο Facebook, έκανε μία ανάρτηση, ενημερώνοντας όσους δεν είχαν ήδη μάθει για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Μάλιστα, συνόδευσε την ανάρτηση με την εξής περιγραφή:

«Η ετυμηγορία των φίλων που ακολουθούν τις σελίδες της Διάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ξεκάθαρη στο ερώτημα που θέσαμε “εάν έφθασε η ώρα επιστροφής στο γήπεδο για τα μικρά και μεγάλα παιδιά του ποδοσφαίρου”.

Το 97% στο Instagram και το 96% στο Facebook υποστήριξαν ότι τα γήπεδα, χώρος σωματικής και ψυχικής υγείας, πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν.

Το ποσοστό που καταγράφηκε είναι ενδεικτικό της άποψης που έχει διαμορφώσει η κοινωνία αναφορικά με τα αμφισβητούμενα μέτρα αποκλεισμού των παιδιών από το φυσικό τους περιβάλλον.

Να σημειωθεί ότι οι Ακαδημίες ποδοσφαίρου (ανοικτοί χώροι) παραμένουν κλειστές εδώ και 6 ολόκληρους μήνες τον τελευταίο χρόνο προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές στην υγεία των παιδιών.

Το τραγικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ουδείς από τους ιθύνοντες (ΕΟΔΥ, Υπουργείο Αθλητισμού και λοιμωξιολόγοι) έχουν εκφράσει δημόσια τους λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο του αθλητισμού, ενώ έως σήμερα καμία κρατική αρχή δεν έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα επιστροφής στις προπονήσεις και τους αγώνες.

Ο ιός παραμένει στην κοινότητα, η κοινωνία υποφέρει, τα μέτρα ασφαλείας αποτελούν προτεραιότητα, ουδείς πρέπει να εφησυχάζει, αλλά η απάντηση είναι γνωστή: Ο αθλητισμός (ειδικά σε ανοικτούς χώρους) είναι έκφραση σωματικής και ψυχικής υγείας.

Δεν μπορεί το παιδί να αθλείται στο Σχολείο του, στις πλατείες, στον δρόμο και όχι στο γήπεδο.

Οι κρατούντες οφείλουν μια πειστική απάντηση στην κοινωνία για το θέμα του αθλητισμού.

Ευχαριστούμε όλους εκείνους που μετείχαν στην δημοσκόπηση και σεβόμαστε τις απόψεις τους».

Related posts

“Σίφουνας” η Τερψιθέα (2-1)

Abola Team

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παραιτήθηκε ο Γκλεγκλές!

Abola Team

Θρίαμβος για την Κοψαχείλα!

Abola Team