free page hit counter
18.5 C
Αθήνα
19 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
Β΄ ΕΠΣΑ - 3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΒ' ΑΘΗΝΩΝΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

Α.Ε. Μεταμόρφωσης: Η συμμετοχή της στον διάλογο με Αυγενάκη και τα θέματα που πραγματεύτηκε

Στη διαδικτυακή συνάντηση διάφορων αθλητικών σωματείων με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη συμμετείχε νωρίτερα σήμερα, η Α.Ε. Μεταμόρφωσης, με θέμα συζήτησης το «Αθλητισμός 2021 – Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση».

Σε αυτήν, εκπρόσωπος του συλλόγου δεν ήταν άλλος από τον πρόεδρο, Χρήστο Λέφα ο οποίος κλήθηκε να εκφράσει τις προτάσεις, τις απόψεις και τους προβληματισμούς της ομάδας, σχετικά με την κατάσταση στον αθλητισμό την εποχή του κορονοϊού.

Μάλιστα, στην ενημέρωση που έγινε από την Μεταμόρφωση για το γεγονός, ανέφερε και επιγραμματικά τα όσα πραγματεύτηκε στη συζήτηση με τον κ. Αυγενάκη, ο κ. Λέφας.

Αναλυτικά, η ενημέρωση της Α.Ε.Μ:

«Σήμερα ο Πρόεδρος Χρήστος Λέφας πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με τον Υπουργό Αθλητισμού Κο Λευτέρη Αυγενάκη στο πλαίσιο διαλόγου με θέμα «Αθλητισμός 2021-Συμπαίχτες στην Μεταρρύθμιση».

Προσκληθηκε το σωματείο μας να εκφράσει τις απόψεις,τις προτάσεις,και τους προβληματισμούς σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του αθλητισμού και για την επερχόμενη αθλητική μεταρρύθμιση.

Σε γενικές γραμμές ο Πρόεδρος του Δ.Σ ανέφερε τα εξής:

– Ο αθλητισμός/σωματική άσκηση για όλους αποτελεί το αθλητικό κίνημα της σύγχρονης ζωής που υπαγορεύει την συνειδητή επιλογή της κίνησης για υγεία, ευεξία καλή φυσική κατάσταση,ψυχικη υγεία, ψυχαγωγία, κοινωνική ένταξη και κοινωνική συνοχή. Το δικαίωμα των πολιτών στην άθληση αποτυπώνεται σε αρκετά νομοθετικά κείμενα ως πολιτική και ηθική δέσμευση των κρατών της Ευρώπης.

– Αθλητικές δημοτικές εγκαταστάσεις έχουν προβλήματα προσβασιμότητας κυρίως σε ΑΜΕΑ και πολλές χωρίς άδεια λειτουργίας.

-Να υπάρξει αυστηρό θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων του κάθε αθλητή.

– Το ιδιότυπο καθεστώς λειτουργίας των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων αφήνει περιθώρια σε επιτήδειους να μετατρέπουν την ενασχόληση τους με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε διέξοδο επαγγελματικής αποκατάστασης.

-Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τα κριτήρια παραχώρησης αθλητικών χωρών στα σωματεία από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές καθώς δημιουργούνται μεγάλες αδικίες και εξυπηρετούνται πολιτικά συμφέροντα.

– Πλήρης διαχείριση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων από το Υπουργείο Αθλητισμού.

Ήδη αποστείλαμε ηλεκτρονικά πολυσέλιδο υπόμνημα για όλα όσα συζητήσαμε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου,όπως μας ζητήθηκε».

Related posts

Άνετη νίκη η Άμιλλα Περιστερίου (2-0)

Abola Team

Πήρε τον βαθμό ο ΑΟ Τραχώνων (0-0)

Abola Team

Ο Χρήστος Σκεύης είναι η πρώτη μεταγραφή του Α.Ο. Κολωνού

Τάσος Ζαφειρίου