free page hit counter
12.8 C
Αθήνα
19 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗΕΠΟ

ΕΠΟ: Στις 11 Απριλίου η οριστική επανέναρξη σε Γ’ Εθνική και Α’ Εθνική Γυναικών!

Συνεδρίασε σήμερα (5/4) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, για πρώτη φορά στην εποχή Θοδωρή Ζαγοράκη και πάρθηκε η οριστική απόφαση για σέντρα την Κυριακή 11 Απριλίου τόσο στη Γ’ Εθνική, όσο και στο Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Γυναικών.

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα συνεχιστεί από την αγωνιστική που σταμάτησε και θα ολοκληρωθεί μόνο ο πρώτος γύρος.

Εν συνεχεία, οι δέκα πρωταθλητές των ομίλων θα χωριστούν σε δύο ομίλους των πέντε ομάδων (η κάθε ομάδα θα δώσει από τέσσερις αγώνες, δύο εντός και δύο εκτός) και τέσσερις ομάδες συνολικά θα ανέβουν στην παραπάνω επαγγελματική κατηγορία.

Από τη διαδικασία προέκυψε επίσης, πως αναλαμβάνει αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Παναγιώτης Δημητρίου με 16-1, β’ αντιπρόεδρος ο Στέργιος Αντωνίου και ταμίας ο Κλέαρχος Τζαφέρης.

Επιπλέον, τα χρέη του Εκτελεστικού Γραμματέα της ομοσπονδίας στη θέση του Αλέξη Δέδε, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος διευθυντής επικοινωνίας της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ, αναλυτικά:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην πρώτη της συνεδρίαση μετά τις εκλογές της 27ης Μαρτίου 2021, συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα ως ακολούθως.

Πρόεδρος: Θεόδωρος Ζαγοράκης

Αναπληρωτής Πρόεδρος: Παναγιώτης Δημητρίου

Α΄ Αντιπρόεδρος: Στέργιος Αντωνίου

Ταμίας: Κλέαρχος Τζαφέρης

Τα μέλη του προεδρείου εξελέγησαν με 16 ψήφους επί 17 ψηφισάντων.

Εκτελεστικός Γραμματέας ορίστηκε ο Ιάκωβος Φιλιππούσης με 11 ψήφους επί ισαρίθμων ψηφισάντων. Οι εκπρόσωποι της Super League 1 και Super League 2 δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία ελλείψει σχετικής εξουσιοδότησης από τις ΓΣ των συνεταιρισμών τους.

Αμέσως μετά τη συγκρότηση της ΕΕ σε σώμα, ο πρόεδρος κ. Θόδωρος Ζαγοράκης απηύθυνε καλωσόρισμα στα μέλη της νέας ΕΕ:

“Σας καλωσορίζω στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας. Θεωρώ ότι είμαστε ομάδα και θα λειτουργήσουμε ως ομάδα. Έχουμε πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε και να συνεισφέρουμε στην πρόοδο του ποδοσφαίρου, με τη βοήθεια και της ολιστικής μελέτης, η οποία περιέχει κάποιες καλές ιδέες. Ελπίζω στο επόμενο διάστημα να βρεθούμε κοντά και με τους 55 προέδρους των ΕΠΣ, ώστε να συνεργαστούμε για το καλό του ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα”.

Στη συνέχεια η ΕΕ έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

– Ενέκρινε την τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Ως ημερομηνία επανέναρξης ορίστηκε η 11η Απριλίου 2021. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν γύρο και θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη. Για την άνοδο στη Football League θα γίνουν αγώνες μπαράζ ως εξής: θα σχηματιστούν με γεωγραφικά κριτήρια δύο όμιλοι των 5 ομάδων, Βορρά και Νότου, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δέκα ομίλους της κανονικής διάρκειας. Οι όμιλοι αυτοί θα έχουν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός και δύο εκτός έδρας αγώνες. Οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης των δύο ομίλων θα προαχθούν. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ή δε δύναται να συνεχίσει, τα αποτελέσματα των αγώνων που θα έχει δώσει θα παραμείνουν ισχυρά και από κει και πέρα θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ.

– Αποφάσισε την έναρξη του Πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας Γυναικών στις 11/04/2021.

– Ενέκρινε την παράταση της μετεγγραφικής περιόδου για τα ερασιτεχνικά σωματεία έως τις 16/04/2021».

Related posts

Μεγάλο διπλό και δεύτερη θέση για το Αιγάλεω-Εκτός έδρας 1-0 την Παλαιόχωρα

Abola Team 2

Παίζει τα ρέστα του και τους κόπους μιας χρονιάς ο Άγιος Ιερόθεος

Abola Team 2

Ποδοσφαιριστές Γ’ Εθνικής: «Κύριοι, σας ενδιαφέρει περισσότερο ο τζόγος του αθλητισμού από τον ίδιο; Δεν θα σας περάσει!»

Γιώργος Ανανίδας