free page hit counter
19.1 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ΄ΕΘΝΙΚΗ - 5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΓ' ΕΘΝΙΚΗ

Σταυριανός: «Ο ΠΑΟ Ρουφ πανέτοιμος και για τη Σούπερ Λιγκ 2»

Ο τεχνικός του πρωταθλητή ΠΑΟ Ρουφ, Ισίδωρος Σταυριανός  ήταν καλεσμένος στην αθλητική εκπομπή «Στρογγυλή Θεά» με τον Αντώνη Σαριδάκη και δήλωσε τα παρακάτω:
Για το τελευταίο παιχνίδι με τον ΑΟΑΝ που «κλείδωσε» την πρωτιά:
«Γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλοδουλεμένη ομάδα, που διεκδικούσε και αυτή το πρωτάθλημα πριν δύο αγωνιστικές. Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε στο μυαλό μας ότι βολευόμαστε με δύο αποτελέσματα. Σε κάθε παιχνίδι η ομάδα μπαίνει για να κερδίζει. Είχαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο που δουλεύαμε στη διάρκεια της εβδομάδας, και ήμασταν προετοιμασμένοι για οτιδήποτε συνέβαινε ούτως ώστε να «ξεκλειδώσουμε» το ματς. Τελικά φέραμε το παιχνίδι ακριβώς στα μέτρα μας. Τα παιδιά ήταν πολύ συγκεντρωμένα. Ανοίξαμε το σκορ στο δεύτερο μέρος, και τότε τα πράγματα έγιναν πιο απλά για εμάς. Δεν είχαμε μπει στη διαδικασία ότι θα μας βόλευε η ισοπαλία»
-Για τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι:
«Έβγαλα μια πίκρα και μια στενοχώρια. Είναι άδικο για τους ποδοσφαιριστές μου και για τη προσπάθεια που έχουν κάνει σε όλη την χρονιά. Υπάρχει τεράστιος σεβασμός από όλο τον κόσμο προς τον Πανιώνιο. Ήθελα όμως να υπερασπιστώ τους ποδοσφαιριστές μου, γιατί αυτοί μπαίνουν στο γήπεδο και αγωνίζονται, και δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να τους στερήσει την προσπάθεια που κάνουν».
-Για την κατάκτηση του τίτλου στον 7ο Όμιλο:
«Αν αναλογιστούμε ότι είχαμε σαν αντίπαλο μας τον Πανιώνιο, μια από τις ιστορικότερες ομάδες στην Ελλάδα καταλαβαίνετε την αξία που παίρνει η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ΑΟΑΝ ήταν επίσης μια σπουδαία ομάδα σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο».
-Για την εξέλιξη της πορείας του Ρουφ στη διοργάνωση:
«Η ομάδα χτίστηκε από την αρχή με έναν και μόνο σκοπό να κάνει πρωταθλητισμό, χωρίς καν να γνωρίζουμε σε ποιο όμιλο επρόκειτο να πάρουμε μέρος. Στις συζητήσεις που έγιναν με τη διοίκηση οι απόψεις μας ταυτίστηκαν.
Υπήρχαν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές. Οι ομάδες φτιάχνονται όμως μέρα με τη μέρα μέσα από την καθημερινή δουλειά.
Θέλαμε να υπάρχει εξέλιξη, και να μπορεί ο Ρουφ να διεκδικήσει στο γήπεδο αυτό που του αναλογεί.
Όταν μάθαμε ότι εμείς και ο Πανιώνιος θα είμαστε στον Όμιλο με τις κρητικές ομάδες, δεν αλλάξαμε καθόλου τη φιλοσοφία μας. Η σταθερότητα που δείξαμε μας έδωσε τελικά τον τίτλο.
Σε όλο το πρωτάθλημα κάναμε μια ήττα την δεύτερη αγωνιστική με τον Αλμυρό, τέσσερις ισοπαλίες και δεκατρείς νίκες. Η πρώτη θέση είναι η δικαίωση για τα παιδιά και όσους εργάστηκαν για αυτήν την ομάδα»
-Για το πώς επηρέασε η ήττα από τον Αλμυρό στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος:
«Δεν παρεκκλίναμε καθόλου από τον στόχο μας. Σίγουρα όμως μας θορύβησε αρκετά η ήττα και με αυτό το βαρύ σκορ. Και τότε είχα πει ότι δεν επρόκειτο να αλλάξει τίποτα, αλλά θα έπρεπε να μείνουμε όλοι μαζί προσηλωμένοι στο στόχο μας.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζει και η διοίκηση. Ο Γενικός Αρχηγός Γιάννης Λαγκαδινός που ήταν πάντα δίπλα μας, ο πρόεδρος Θοδωρής Κουνάδης, ο Δημήτρης Κρητικός. Έδειξαν πίστη σε αυτήν την ομάδα»
-Για τα καθοριστικότερα σημεία στην πορεία προς την πρώτη θέση:
«Ήταν η σταθερότητα και η εξέλιξη που έδειχνε η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι.
Καθοριστικά παιχνίδια ήταν απέναντι σε ΑΟΑΝ και Αλμυρό εντός έδρας. Και στα δύο βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή και να κερδίσουμε. Θεωρώ ότι ήταν τα δύο κομβικά ματς που η ομάδα έδειξε ότι έχει μέταλλο, έβγαλε αντίδραση και έδειξε ότι έχει την δυνατότητα να κατακτήσει το πρωτάθλημα»
-Για τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του ΠΑΟ Ρουφ:
«Πλεονεκτήματα για μας είναι ότι έχουμε στην ομάδα μας ποδοσφαιριστές που έχουν παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Αυτό είναι πολύ δυνατό σημείο. Όπως επίσης η οργάνωση, και ο σχεδιασμός που υπάρχει. Ο ΠΑΟ Ρουφ είναι μια οικογένεια και αυτό φαίνεται σε κάθε προπόνηση. Χαιρόμαστε να πηγαίνουμε στο γήπεδο, και να περνάμε χρόνο μαζί. Τελειώνει η προπόνηση και κανείς δεν φεύγει. Καθόμαστε και μιλάμε για τα πάντα. Έχουμε γίνει μια παρέα και αυτό φαίνεται κάθε εβδομάδα και κάθε μέρα, και αυτό είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα»
-Για το πόσο βοήθησαν οι ατομικές εξάρσεις ποδοσφαιριστών με προσωπικότητα που υπάρχουν στο ρόστερ:
«Όταν έχεις ένα σύνολο που λειτουργεί καλά, τότε κάποια παιδιά στα οποία έχεις επενδύσει μπορούν να βγάλουν την προσωπικότητα τους πιο εύκολα στο γήπεδο.
Όταν δεν υπάρχει δυνατό σύνολο, δεν μπορεί κάποιος να μπαίνει συνέχεια μπροστά και να παίρνει συνεχώς την ομάδα στις πλάτες του.
Εκεί που χρειάστηκε πάντως, κάποια παιδιά με εμπειρία όπως ο Βαγγέλης Μάντζιος, ο Ζερόμ, ο Μπάμπης Οικονομόπουλος, βοήθησαν να βγάλουμε αυτήν την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Δουλεύαμε όλοι για όλους, και όλοι για έναν.
Όλα τα παιδιά έχουν την ποδοσφαιρική τους αξία, αλλά κάποιοι έχουν παραστάσεις σε υψηλότερο επίπεδο.
Θέλω να σταθώ όμως ακόμα μια φορά, στο ότι πίσω από όλο αυτό βρίσκονται συγκεκριμένοι άνθρωποι.
Ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας Γιάννης Λαγκαδινός που είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για αυτήν την επιτυχία που ήρθε στον ΠΑΟ Ρουφ, και έχει την στήριξη της διοίκησης που του έδωσε το ελεύθερο για να είναι υπεύθυνος στο ποδοσφαιρικό τμήμα»
-Για τις αδυναμίες του ΠΑΟ Ρουφ:
«Αδυναμία μας ήταν ότι ήμασταν μια καινούρια ομάδα. Μπορέσαμε όμως πολύ γρήγορα και φτιάξαμε ένα δυνατό σύνολο. Από εκεί και πέρα η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν έχει αδυναμίες. Δεν της λείπει τίποτα. Είναι ικανή για τα πάντα, και μπορεί να τα καταφέρει. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στα μπαράζ. Χρειάζεται ακόμα πάρα πολύ δουλειά. Δεν έχει τελειώσει κάτι για μας, ούτε θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη του. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι όπως δουλεύουμε από την αρχή της χρονιάς, ο ΠΑΟ Ρουφ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν»
-Για τα στοιχεία που θα ήθελε να δει από την ομάδα στους αγώνες μπαράζ:
«Τα στοιχεία που θέλω να δω και περιμένω να δω από την ομάδα μου, είναι αυτά που βλέπω κάθε εβδομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος.
Δουλεύουμε συγκεκριμένα για κάθε παιχνίδι, στοχευμένα για τον αντίπαλο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε Κυριακή, και με γνώμονα πάντα να είμαστε καλύτεροι»
-Για το που χαρίζει την επιτυχία:
«Στην οικογένεια μου»
-Για την ευρύτερη φιλοσοφία του ΠΑΟ Ρουφ:
«Ο ΠΑΟ Ρουφ έχει μια Ακαδημία από τις καλύτερες στην Αθήνα, με περίπου 250 παιδιά, που δουλεύουν πολύ καλά, με άξιους διπλωματούχους προπονητές. Έχει τις εγκαταστάσεις του, το γήπεδο του, γήπεδο 8×8 που επίσης μπορεί να φιλοξενεί προπονήσεις. Τα γραφεία του είναι ανακαινισμένα. Δεν λείπει τίποτα. Η διοίκηση μπορεί να υποστηρίξει μια άνοδο στην Super League 2. Αυτή είναι και η φιλοσοφία που υπάρχει. Είναι πανέτοιμη και μπορεί να υποστηρίξει την ομάδα στην παραπάνω κατηγορία. Είμαστε προετοιμασμένοι από τώρα. Δεν έχει γίνει τίποτα στην τύχη. Όλα είναι προγραμματισμένα. Ο ΠΑΟ Ρουφ δεν είναι μια «φούσκα», ούτε θα είναι «ασανσέρ» μετά από ενδεχόμενη άνοδο. Υπάρχει η δυναμική και οι δυνατότητες για να καθιερωθεί στην Super League 2. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την άνοδο. Αν το καταφέρουμε, η διοίκηση θα είναι έτοιμη από την επόμενη κιόλας μέρα να αλλάξει σελίδα για να υποστηρίξει αυτό το εγχείρημα»
-Για τους αγώνες μπαράζ:
«Η δυσκολία του πρωταθλήματος ήταν τεράστια. Εύχομαι στον Πανιώνιο να βρει γρήγορα το δρόμο του προς τις μεγαλύτερες κατηγορίες γιατί εκεί του αξίζει να είναι. Λείπει από την Super League 1. Από εκεί και πέρα, εμείς περάσαμε το πρώτο σκέλος, και τώρα αρχίζει το δεύτερο. Τα δύσκολα δεν έχουν περάσει. Αρχίζει ένα μίνι πρωτάθλημα. Τα παιχνίδια θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος έχουν κι αυτές μεγάλη ιστορία. Η Παναχαϊκή, η Ηλιούπολη, κατά πάσα πιθανότητα η Προοδευτική. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα μπροστά μας».
-Για το ποιο στοιχείο έως τώρα κρατάει από την χρονιά:
«Είμαι πολύ περήφανος που συνεργάστηκα με όλα τα παιδιά φέτος. Καταφέραμε εκπληκτικά πράγματα. Οι χαρές ήταν περισσότερες από τις στενοχώριες. Έχω περάσει υπέροχα και αυτό θέλω να το συνεχίσουμε όλοι μαζί και να τελειώσουμε ευχάριστα την σεζόν.
Κρατάω την συνεργασία που είχα με όλους. Είμαστε όλοι μαζί μια πάρα πολύ καλή παρέα. Αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα».
-Για την παρουσία του στον ΠΑΟ Ρουφ:
«Σε όποια ομάδα εργάζομαι δίνω το 100% των δυνάμεων μου, για να βοηθήσω τα παιδιά. Ο ΠΑΟ Ρουφ είναι για μένα ένα ξεχωριστό κεφάλαιο και μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ».
-Για τις φιλοδοξίες του:
«Προσπαθώ να εξελίσσομαι και να γίνομαι καλύτερος. Μαθαίνουμε κάθε μέρα. Όπως στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο. Είμαι άνθρωπος που βάζω στόχους. Φιλοδοξία μου είναι να δουλέψω στο ψηλότερο επίπεδο που θα μπορέσω και θα μου δοθεί η δυνατότητα, και ελπίζω να έχω την τύχη να το υλοποιήσω»
-Για το αν η Γ’ Εθνική «προπαρασκευάζει» ποδοσφαιριστές:
«Αυτό έχει να κάνει με τους στόχους που βάζει κάθε ομάδα. Πιστεύω ότι μπορεί να τηρηθεί.
Εμείς φέτος φτιάξαμε ένα σύνολο και με μικρούς παίκτες σε ηλικία και με μεγαλύτερους. Καταφέραμε και το συνδέσαμε αυτό και μας βγήκε σε καλό.
Δεν ισχύει όμως στην παρούσα φάση το ότι η Γ’ Εθνική αναδεικνύει ποδοσφαιριστές ή ότι οι περισσότερες ομάδες χαρακτηρίζονται από χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.
Πρέπει να δοθεί έμφαση σε αυτήν την κατηγορία, και να υπάρξει διαφορετική προσέγγιση για να βοηθηθούν τα νέα παιδιά, και να μπορέσουν να προωθηθούν παραπάνω».
-Για τις ομάδες του Ηρακλείου:
«Ο Πόρος αν και δεν είχε καλό ξεκίνημα, έδειξε ένα πολύ δυνατό σύνολο. Διεκδικούσε όλα τα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας. Έβγαλε μια δυναμική σαν ομάδα. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, και δίκαια τερμάτισε ψηλά στην βαθμολογία.
Περίμενα κάτι περισσότερο από τον Γιούχτα. Δεν περίμενα ότι θα έφτανε στην προτελευταία αγωνιστική για να παραμείνει στην κατηγορία.
Ο Αλμυρός είναι μια ομάδα που έχει από τα καλύτερα ρόστερ στον Όμιλο. Με πολύ ποιοτικούς παίκτες. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος.
Για τον ΠΟΑ έχω να πω ότι είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες και στην Κρήτη και στην κατηγορία. Το ότι δεν κατάφερε να παραμείνει, δείχνει πόσο ανταγωνιστικός ήταν ο Όμιλος. Του εύχομαι να επανέλθει γρήγορα, γιατί του αξίζει να βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία»
-Για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟ Ρουφ:
«Ξαναλέω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν στέρεες βάσεις και ότι δεν έχει γίνει τίποτα στην τύχη. Υπάρχουν οι άνθρωποι που μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το εγχείρημα.
Η βοήθεια του κόσμου είναι επίσης πολύ σημαντική. Τους είχαμε μαζί μας στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια. Ακολουθούσαν την ομάδα με το καράβι. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ελπίζω να τους έχουμε μαζί μας και στα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν για τα πλέι οφ».

Related posts

Παναγιώτης Διακοφώτης: Μίλησε για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής

Γιώργος Ανανίδας

Μεταγραφή Πιπερτζή στον Κιλκισιακό!

Abola Team 2

Δύσκολες ώρες για τον πρόεδρο του Χαραυγιακού.!

Abola Team 2