free page hit counter
17.6 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Πέρασε από … σαράντα κύματα η Μαρκό

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα από την εφημερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» και τον συντάκτη της ΕΥΤΥΧΗ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ για την ιστορική άνοδο της Μαρκό στη Γ’ Εθνική

 

Η Μαρκό, το ποδοσφαιρικό καμάρι του Μαρκόπουλου, με την επιστροφή της στη Γ’ Εθνική σκόρπισε φρενίτιδα ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων της που απολαμβάνουν το … νέκταρ της επιτυχίας. Όμως ο δρόμος για τη νέα κατηγορία δεν ήταν στρωμένος με … ροδοπέταλα αφού η Μαρκό για να φτάσει στην πολυπόθητη άνοδο πέρασε από … σαράντα κύματα. Στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ μετά το μηδενισμό της στο ματς με την Σταμάτα και την αφαίρεση ενός βαθμού τερμάτισε στην τρίτη θέση, όμως στα πλέι οφ έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού.
Στα μπαράζ ανόδου με τους πρωταθλητές των άλλων Ενώσεων ξεκίνησε με δύο ισοπαλίες, έχασε στο τελευταίο παιχνίδι από τον Αετό Λουτρών με 1-0 αλλά αυτή ή ήττα ήταν … γλυκιά και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την ανώτερη κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι και την προηγούμενη φορά που η Μαρκό ανέβηκε στη Γ’ Εθνική (2019-20), στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας ήταν ο Πέτρος Τσιγκούλης όπως ήταν και τώρα και φυσικά αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά καταγράφεται στο ενεργητικό του έμπειρου κόουτς, ο οποίος θα οδηγήσει την ομάδα και στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Αυτή η σπουδαία επιτυχία θα παραμείνει ανεξίτηλη στην ιστορία του συλλόγου των Μεσογείων ακριβώς γιατί σημειώθηκε ύστερα από μεγάλο κόπο και προσπάθεια.
Παναγάκος: Άθλος αυτή η άνοδος…
Ο βασικός χρηματοδότης της Μαρκό, Δημήτρης Παναγάκος, χαρακτήρισε άθλο την άνοδο της ομάδας των Μεσογείων στη Γ’ Εθνική και τόνισε: «Συγχαρητήρια στο προπονητικό επιτελείο και στους ποδοσφαιριστές που έκαναν πραγματικότητα το όραμα της ανόδου στη Γ’ Εθνική. Τερματίσαμε πρώτοι στο ειδικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΑΝΑ με πολύ κόπο και στους αγώνες μπαράζ με τους πρωταθλητές των άλλων Ενώσεων, τερματίσαμε στη δεύτερη θέση, πίσω από τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Αθηνών, Άρη Πετρούπολης. Είναι άθλος
και επίτευγμα αυτή η άνοδος γιατί πέρσι υπήρχε ένα μόνο δελτίο στην ομάδα, αυτό του Γκεμίση Πήραμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές, δημιουργήσαμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και οδηγήσαμε την ομάδα στη μεγαλύτερη κατηγορία Τώρα χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια από όλο τον κόσμο από το Μαρκόπουλο, τη δημοτική αρχή και τους φιλάθλους. Η εξέδρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα πρέπει να γεμίζει και οι φίλαθλοι να γίνουν ο … δωδέκατος παίκτης του συλλόγου. Εγώ και η οικογένειά μου δεν ήρθαμε στη Μαρκό για να κερδίσουμε χρήματα. Μάλιστα βάζουμε χιλιάδες ευρώ και ξοδεύουμε αρκετές ώρες για την ομάδα. Θέλουμε να οργανώσουμε τις ακαδημίες, για να αθλούνται όλοι οι νεαροί αθλητές της περιοχής. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε γήπεδο στο χώρο του πάρκινγκ, αλλά συναντήσαμε την αντίδραση κάποιων ατόμων. Τώρα θα ξεκουραστούμε για λίγο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε το σχεδιασμό μας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Θα γίνουν κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, ώστε η Μαρκό και παρουσιαστεί ανταγωνιστική στην επιστροφή της στη Γ’ Εθνική»

 

 

Τσιγκούλης: Να οδηγήσω την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ 2…
Ο πρωτομάστορας της ανόδου της Μαρκό στη Γ’ Εθνική και προπονητής των «πράσινων» Πέτρος Τσιγκούλης έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος καθώς οι δύο θητείες του στη Μαρκό συνοδεύτηκαν από ισάριθμες ανόδους και σε δηλώσεις του τόνισε τα παρακάτω: «Αισθάνομαι θαυμάσια γιατί και οι δύο θητείες μου στη Μαρκό, συνοδεύτηκαν από ισάριθμες ανόδους στη Γ’ Εθνική. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2019-20 και η δεύτερη την σεζόν που ολοκληρώθηκε (2021-22). Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του συλλόγου, Δημήτρη Παναγάκο, τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τους ποδοσφαιριστές, καθώς και τους φιλάθλους, γιατί ο καθένας από το πόστο του βοήθησε ώστε να γίνει πραγματικότητα το όραμα της ανόδου. Ειδικά ο Παναγάκος στήριξε αυτό το εγχείρημα και από την πλευρά μου είμαι πολύ ευχαριστημένος που τον δικαιώσαμε. Ποτέ μία άνοδος δεν είναι εύκολη υπόθεση, γιατί όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρώτο. Από την πλευρά μου φιλοδοξώ μετά τις δύο ανόδους, να γίνω ο πρώτος προπονητής που θα καταφέρει να οδηγήσει την Μαρκό στη Σούπερ Λιγκ 2. Είναι ένας κρυφός πόθος μου να δω το σωματείο ακόμη ψηλότερα και πιστεύω ότι το αξίζει αυτή η πόλη και ειδικά ο πρόεδρος, Δημήτρης Παναγάκος. Πιστεύω ότι αν γίνει σωστός προγραμματισμός, η Μαρκό μπορεί να πάει ακόμη ψηλότερα. Σύντομα θα έχω συνάντηση με την διοίκηση ώστε να γίνει ο σχεδιασμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο».
Παπασωτηρίου: Είμαστε μία οικογένεια…
Ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων» Δήμος Παπασωτηρίου, με αφορμή την άνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική, τόνισε: «Η Μαρκό επανήλθε στη θέση που της ανήκει. Αυτή η επιτυχία πιστώνεται προσωπικά στον πρόεδρο, Δημήτρη Παναγάκο, ο οποίος ήταν συνεχώς κοντά στην ομάδα και έδινε λύσεις σε όλα τα προβλήματα, καθώς και στη συνοχή του τεχνικού τιμ με τους παίκτες. Η ομάδα λειτούργησε ως μία αγαπημένη οικογένεια και αυτό ήταν το μεγάλο μυστικό της φετινής επιτυχίας μας».
«Έχουμε μέταλλο πρωταθλητή»
Στις δηλώσεις του ο γενικός αρχηγός Σπύρος Καλιανιώτης είπε ότι η Μαρκό έχει μέταλλο πρωταθλητή και πρόσθεσε: «Τα εύσημα ανήκουν στον υπέροχο πρόεδρο, Δημήτρη Παναγάκο, στο τεχνικό επιτελείο με επικεφαλής τον Πέτρο Τσιγκούλη, στους ποδοσφαιριστές και στους φιλάθλους μας. Τώρα απολαμβάνουμε αυτή την επιτυχία μας και άμεσα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η Μαρκό έχει μέταλλο πρωταθλητή και έχει τα φόντα να εκπροσωπήσει επάξια το Μαρκόπουλο και στη Γ’ Εθνική».
«Έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι»
Ο αναλυτής των αγώνων Κώστας Χατζησταματίου δήλωσε: «Η άνοδος της Μαρκό είναι μία εμπειρία που δεν έχω ξαναζήσει. Είχα άψογη συνεργασία με τον τεχνικό, Πέτρο Τσιγκούλη και πιστεύω ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι σ’ αυτή την επιτυχία της ομάδας. Σίγουρα η ανάλυση των αγώνων βοηθάει τόσο τους παίκτες όσο και τον προπονητή. Φυσικά σε μία ήττα έχω κι εγώ ευθύνη. Ευχή μου είναι να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής».
Γκεμίσης; Η ομάδα χτίστηκε για να ανέβει
Ο αρχηγός της Μαρκό, Νίκος Γκεμίσης, αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και βρίσκεται στο σύλλογο των Μεσογείων τα τελευταία τρία χρονιά και με αφορμή την άνοδο της ομάδας δήλωσε τα εξής: «Η ομάδα χτίστηκε για να ανέβει κατηγορία. Αποκτήθηκαν έμπειροι ποδοσφαιριστές και μαζί με αυτούς που υπήρχαν δημιουργήθηκε ένα ισχυρό σύνολο. Το συστατικό της επιτυχίας μας ήταν η διοικητική σταθερότητα, χάρη στην παρουσία της οικογένειας Παναγάκου. Δεν ήταν εύκολο αυτό που πετύχαμε γιατί ύστερα από μεγάλη διαδικασία καταφέραμε στα μπαράζ να πάρουμε την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Η έλευση του Πέτρου Τσιγκούλη ήταν καταλυτική και συνετέλεσε τα μέγιστα στην άνοδο καθώς επίσης και το υπόλοιπο προπονητικό τιμ. Στόχος μας είναι να καθιερωθούμε πλέον στη νέα κατηγορία και περιμένουμε όλους τους φιλάθλους στο Μαρκόπουλο να μας συμπαρασταθούν».

 

 

Φλώρος: Βγάλαμε αντίδραση…
Ο 21χρονος αριστερός αμυντικός των «πράσινων» Γιώργος Φλώρος στάθηκε στο γεγονός ότι η Μαρκό έβγαλε αντίδραση την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή στα μπαράζ ανόδου και πρόσθεσε τα εξής: «Η επικράτηση της Μαρκό στην Α’ κατηγορία ΕΠΣΑΝΑ ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Στα μπαράζ ανόδου η ομάδα έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση πίσω από τον πρωταθλητή του ομίλου Άρη Πετρούπολης. Τώρα η νέα κατηγορία έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις, αλλά η Μαρκό μπορεί να τα καταφέρει. Έχει έναν καλό κορμό και με κάποιες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της πιστεύω ότι θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική και στο νέο πρωτάθλημα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, στο τεχνικό τιμ και στον πρόεδρο Δημήτρη Παναγάκο».
Λαμπρόπουλος: Δουλέψαμε σε επαγγελματικά πρότυπα…
Από την πλευρά του ο πολύπειρος αμυντικός, Γιώργος Λαμπρόπουλος είπε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην άνοδο της Μαρκό στη Γ’ Εθνική. Είναι όμορφο όταν βάζει μία ομάδα στόχους και ειδικά όταν τα όνειρα παίρνουν σάρκα και οστά. Στην περίπτωσή μας αξίζουν συγχαρητήρια όλα τα μέλη της διοίκησης και ειδικά ο βασικός χρηματοδότης του συλλόγου, Δημήτρης Παναγάκος. Ήταν κύριος σε όλες τις υποχρεώσεις του και δεν είναι υπερβολή να πω ότι η Μαρκό λειτουργούσε σε επαγγελματικά πρότυπα. Πολλά μπράβο και στους συμπαίκτες μου, καθώς και στον τεχνικό μας Πέτρο Τσιγκούλη και τους συνεργάτες του, γιατί φέραμε σε πέρας μία αρκετά δύσκολη αποστολή. Ευχαριστώ επίσης και τους φιλάθλους μας και περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια στη Γ’ Εθνική. Τώρα απολαμβάνουμε αυτή την επιτυχία μας»
Τσίκλος: Άδικη η διαδικασία των μπαράζ…
Ο κεντρικός αμυντικός της Μαρκό, Θοδωρής Τσίκλος έχει πανηγυρίσει με την Μαρκό δύο ανόδους στη Γ’ Εθνική. Η πρώτη ήταν την χρονιά 2019-20 και η δεύτερη η φετινή και φυσικά έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος. Ο έμπειρος παίκτης για το φετινό επίτευγμα της ομάδας δήλωσε τα εξής: «Είμαι συγκινημένος για τον άθλο που πετύχαμε όλοι μαζί. Αξίζουν συγχαρητήρια παίκτες, διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και φίλαθλοι, γιατί ο καθένας από το πόστο του έδωσε τη δική του μάχη. Φυσικά όλα τα εύσημα ανήκουν στον πρόεδρο της Μαρκό, Δημήτρη Παναγάκο, γιατί χωρίς αυτόν η ομάδα θα … βολόδερνε στις αλάνες της Ανατολικής Αττικής. Είχαμε δύσκολο έργο και η άνοδος στα μπαράζ κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική και αυτό τα λέει όλα. Η διαδικασία των μπαράζ των πρωταθλητών των Ενώσεων είναι άδικη γιατί στο τέλος κάποιοι πρωταθλητές δεν καταφέρνουν να ανέβουν στη μεγαλύτερη κατηγορία. Αυτή την αδικία πρέπει να αποκαταστήσουν οι άνθρωποι της ΕΠΟ. Η Μαρκό έχει μάθει από τα λάθη της και την δεύτερη φορά δεν θα είμαστε … περαστικοί από την Γ Εθνική».

Χρυσάφης: Νιώθουμε υπερήφανοι…
Το μέλος της διοίκησης της ΕΠΣΑΝΑ, Σταύρος Χρυσάφης, ήταν παρών στη φιέστα της ομάδας και απένειμε το κύπελλο στον αρχηγό της ομάδας, Νίκο Γκεμίση. Με αφορμή την άνοδο της Μαρκό, δήλωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην άνοδο της Μαρκό στη Γ’ Εθνική. Πολλά μπράβο στους παίκτες, στο τεχνικό τιμ με επικεφαλής τον Πέτρο Τσιγκούλη, σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και σαν Ένωση νιώθουμε υπερήφανοι που η ομάδα των Μεσογείων θα εκπροσωπήσει την Ανατολική Αττική στη Γ’ Εθνική. Σαν Ένωση θα είμαστε κοντά στην Μαρκό, όπως και στα όλα τα υπόλοιπα σωματεία»

 

Καμαρώνει το … βουνό
Προπονητής τερματοφυλάκων στη Μαρκό είναι ο πρώην διεθνής άσος του Παναθηναϊκού, Γιόζεφ Βάντσικ. Ο 59χρονος Πολωνός είναι στο τεχνικό επιτελείο των «πράσινων» και είναι υπεύθυνος για την εκγύμναση των γκολκίπερ του συλλόγου. Φυσικά το «βουνό», όπως τον αποκαλούν, καμαρώνει για την άνοδο της ομάδας και νιώθει δικαιωμένος για την δουλειά του.
Στο τεχνικό επιτελείο της Μαρκό βρίσκονται επίσης ο Δημήτρης Τσίτος (γυμναστής), Κώστας Χατζησταματίου (αναλυτής αγώνων) και Μοχάμεντ Χάλεντ (φυσιοθεραπευτής)

 

Related posts

Απέκτησε τον Σοφοκλή Ράδη η Ζάκυνθος

Abola Team 2

Και ο Νίκος Κούστας στο τεχνικό τιμ του Αγ. Ιεροθέου

Abola Team 3

Πισωγύρισμα για τη Ρόδο η ήττα από το Λουτράκι

Abola Team 2