free page hit counter
18.8 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

Λυκερίδης: «Απαξιώνουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Παράγοντες, προπονητές, ερασιτέχνες παίκτες, βρίσκονται σε απόγνωση. Δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν μπορούν να υπηρετήσουν το χόμπι τους. Το κόστος, ηθικό και υλικό, τεράστιο.
Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες, όταν πάρθηκε η απόφαση διακοπής των διοργανώσεων, λόγω της διαμάχης που υπάρχει ανάμεσα στην ΕΠΟ και το Υπουργείο αθλητισμού, αναφορικά με το θέμα της αδειοδότησης των σωματείων. «Όποιο σωματείο δεν έχει πάρει άδεια αθλητικής αναγνώρισης δεν μπορεί να λάβει μέρος στις ερασιτεχνικές διοργανώσεις», λέει η Πολιτεία. «Αυτό θεωρείται αδιανόητο» τονίζει η ΕΠΟ.
Θύμα της διακοπής είναι και ο νεοφώτιστος στην Α’ ΕΠΣΑ Άρης Καλαμακίου. Η ομάδα του Μιχάλη Λυκερίδη επικράτησε εκτός έδρας του Βύρωνα με 2-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά στη συνέχεια δεν βρήκε ποτέ την ευκαιρία να φιλοξενήσει τον ιστορικό Αθηναϊκό στον Άλιμο στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της διοργάνωσης.
Στην επίσημη σελίδα του συλλόγου εκφράζεται σήμερα ο προπονητής Μιχάλης Λυκερίδης. Μας μεταφέρει την ταπεινή του γνώμη – που έχει μεγάλη βαρύτητα – μετά από 20 χρόνια στον χώρο ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και 25 ως προπονητής. Οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου θα πρέπει να τον ακούσουν γιατί εκφράζει την άποψη όλων εκείνων που εμπλέκονται στον ευαίσθητο, απαραίτητο και παραγωγικό αυτό χώρο.
«Είναι πολύ άσχημο αυτό που συμβαίνει. Μετά από δύο χρόνια αλλεπάλληλων διακοπών λόγω της πανδημίας – υποστηρίζει – το ίδιο συμβαίνει και τώρα, για άλλους λόγους, όχι αγωνιστικούς. Απαξιώνουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Προσβάλλουν τους μη επαγγελματίες παίκτες, τους μη επαγγελματίες προπονητές, τους μη επαγγελματίες παράγοντες, αυτούς όλους που με κίνητρο την διάθεση και τον χρόνο που διαθέτουν συντηρούν το άθλημα.
Όλοι αυτοί που αποφασίζουν – προσθέτει – ξεχνούν ότι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές μας, όλων των εποχών, ξεκίνησαν από ερασιτέχνες. Απαξιώνουν λοιπόν με τις αποφάσεις τους τους αιμοδότες του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκείνους που υπηρετούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Με ρωτούν κάποιοι – συνεχίζει – αν πρέπει σύντομα να βρεθεί μία λύση. Η λύση έπρεπε να έχει δοθεί χθες. Αλληλοκατηγορούνται το υπουργείο αθλητισμού με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ενώ θα έπρεπε να κάνουν ένα βήμα πίσω, ένα βήμα εμπρός, για να λύσουν το πρόβλημα. Σε μια φασαρία ποτέ δε φταίει μόνο ένας.
Κυρίαρχο θέμα – καταλήγει – είναι να εγκαταλειφθεί η άποψη ότι οι ερασιτέχνες πρέπει να κινηθούν σε επαγγελματικά πρότυπα.
Η ζημιά που γίνεται στα σωματεία είναι ανεπανόρθωτη. Εμείς σαν προπονητές και τα παιδιά ως παίκτες καλούμαστε να κάνουμε έναν νέο προγραμματισμό, μόλις δυο μήνες μετά την έναρξη της προετοιμασίας».

Related posts

Καλείται να επιστρέψει στις νίκες η Δάφνη Παλαιού Φαλήρου

abola10

Ανδριόπουλος: Βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο…

Abola Team

Τα αποτελέσματα του κυπέλλου ΕΠΣΑ!

Abola Team