free page hit counter
21.1 C
Αθήνα
21 Σεπτεμβρίου, 2024
Abola.gr
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Είχε .. Τζούρτζεβιτς ο Ολυμπιακός!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και τοπ σκόρερ τον νεαρό Σέρβο φορ που πέτυχε και τα δύο τέρματα, ο Ολυμπιακός υπέταξε 2-0 τον Πλατανιά στο «Γ. Καραϊσκάκγης» και προκρίθηκε άνετα στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

 

 

Με εύκολη νίκη 2-0 επί του Πλατανιά, η οποία και σηματοδότησε την επισφράγηση της πρόκρισης στους «οκτώ» του Κυπέλλου Ελλάδας ξεκίνησε  η εποχή Όσκαρ Γκαρθία και… Μιραλάς στον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να φορτσάρουν έφτασαν πανεύκολα στην δεύτερη νίκη τους επί της ομάδας των Χανίων και μάλιστα με το ίδιο σκορ που είχαν επικρατήσει πριν από τρεις εβδομάδες στα Περιβόλια

Σκόρερ για τους πτρωταθλητές Ελλάδας, ο MVP  Ούρος Τζούρτζεβιτς που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του (68’, 92’)  σφραγίζοντας την πρόκριση της ομάδας του στους «8» του Κυπέλλου.

Τα βλέμματα, ωστόσο, έπεσαν καρφωμένα πάνω στον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο στην επιστορφή του στον Ολυμπιακό, έπειτα από πεντέμιση χρόνια θητεία του στην Έβερτον

Ο Όσκαρ Γκαρθία με το ντεμπούτο του στην ομάδα επέλεξε το 4-4-2, δείχνοντας έτοιμος να βάλει τη δική του φιλοσοφία με το… καλημέρα, ενώ ο Μιραλάς έδειξε μεγάλη όρεξη μεν στο δεύτερο ντεμπούτο του, αλλά έδειξε ότι θέλει αγώνες για να βρει αγωνιστικό ρυθμό, αφού έχασε ευκαιρίες για γκολ που για τη δική του κλάση ήταν εύκολες περιπτώσεις.

Ντεμπούτο για τον Ολυμπιακό έκανε και ο Χατζισαφί, που έδειξε ακριβώς τα χαρακτηριστικά που είχε δείξει και στον Πανιώνιο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς και στο 12’ ο Κέβιν Μιραλάς σε εκτέλεση φάουλ υποχρέωσε τον Κοκαλά σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ, ενώ στο 17’΄ο Βέλγος άσος έκανε την κοντινή προβολή, έπειτα από σέντρα του Σεμπά από τα αριστερά, με την μπάλα κα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει κατά κύματα και στο 23’ ήταν η σειρά του Ούρος Τζούρτζεβιτ να ααπειλήσει βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά έπειτα από μπαλιά ακριβείας 30 μέτρων του Σισέ, αλλα΄το πλασέ, που επιχείρησε, ήταν άστοχο.

Στο 36’ νέα κλασική ευκαιρία γι ατον Ολυμπιακό. Ο Σεμπά με τακουνάκι τροφοδότησε έξυπνα τον Τζούρτζζεβιτς, ο οποίος αφού γύρισε όμορφα το κορμί, στη συνέχεια επιχείρησε το σουτ, βρίσκοντας  σε ετοιμότητα τον Κοκκαλά.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν τον  ρόλο του αφεντικού και στην επανάληψη και στο 51’ έχασαν νέα τρομερή ευκαιρία με τον Μιραλάς, το πλασέ του οποίου έφυγε λίγο άτπουτ, για να ακολουθήσιε η προσπάθεια του Ζιλέ στο 53’΄που αποκρούστηκε πάνω στην γραμμή από τον Αγγελόπουλο.

Στο 58’ χάθηκε η πιο κραυγαλέα φάση για τους «ερυθρόλευκους». Σέντρα από τον Σεμπά κοντινή προβολή από τον Χατζισαφί, όμως ο Κοκκαλάς έδιωξε σε κόρνερ.

 

 

«Καθάρισε» ο Τζούρτζεβιτς

Η υπεροχή των «ερυθρόλευκων» καρποφόρησε στο 68’ Σέντρα του Μάρτινς από τα δεξιά ολιγωρία της άμυνας του Πλατανιά και ο Τζούρτζεβιτς με το κεφάλι άνοιξε το σκορ για οτν Ολυμπιακό.

Ο Σέρβος φορ των «ερυθρόλευκων» θα μπορούσε να είχε πετύχει λίγο νωρίτερα το δεύτερο προσωπικό του γκολ όταν στο 84’ το πλασέ, που επιχείρησε, βρ’ήκε σε ετοιμότητα τον Κοκκαλά, για να φτάσουμε στο 92’ όπου ο Μάριος Βρουσάι έκλεψε την μπάλα μοιράζοντας έτοιμο γκολ για τον Τζούρτζεβιτς, που εγραψε από κοντά το τλεικό 2-0

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πλατανιάς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπούντνικ στο 93’ με δεύτερη κίτρινη.

 

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Χουτεσιώτης – Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Χατζισαφί – Ανδρούτσος (69’ Μάριν), Ζιλέ (79’ Ταχτσίδης), Μαρτίνς, Σεμπά – Μιραλάς (85’ Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς

 

Πλατανιάς (Μάνουελ Ρόκα): Κοκκαλάς, Καρυπίδης (46’ Βάντερσον), Αγγελόπουλος, Πριντέτα, Μαλσά, Ζίκο (61’ λ.τ. Μπούντνικ), Πατράλης, Ουές, Στόιτσεφ, Κοροβέσης (46’ Ντουαλά), Πετρόπουλος

 

 

 

Related posts

Αναβλήθηκε το Λεβαδειακός – ΑΕΚ για το Κύπελλο

Abola Newsroom

«Ριπίτ τριάρας» και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

Kώστας Παλαιολόγος

Κύπελλο Ελλάδας: Οι αγώνες της 5ης φάσης

Abola Newsroom