free page hit counter
21.4 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Στο Παγκρήτιο ο Εργοτέλης!

Οι Κρητικοί δήλωσαν ως έδρα στη Γ’ Εθνική το Παγκρήτιο. Άκαρπες οι προσπάθειες για τη Νέα Αλικαρνασσό.

 

Δεν έφεραν το επιθυμητό για τον Εργοτέλη αποτέλεσμα οι προσπάθειές του να χρησιμοποιήσει ως έδρα το στάδιο της Νέας Αλικαρνασσού, με αποτέλεσμα να δηλώσει ως έδρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής το Παγκρήτιο!

Μολονότι άπαντες στον Εργοτέλη επιθυμούσαν να είναι το γήπεδο του Ηροδότου η έδρα της ομάδας για τη νέα αγωνιστική χρονιά, αυτό δεν κατέστη δυνατό και έτσι οι κιτρινόμαυροι θα έχουν στο πρωτάθλημα ως πρώτη τους έδρα το Παγκρήτιο και ως δεύτερη το γήπεδο των Αρχανών!

Ο λόγος της μη επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στους δύο συλλόγους, δεν ήταν οικονομικός, καθώς υπήρχε συμφωνία ο Εργοτέλης να αναλάβει όλα τα έξοδα συντήρησης και αποκατάστασης του χλοοτάπητα, συν κάποιες άλλες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, τα οποία θα ξεπερνούσαν τις 20 χιλιάδες ευρώ, κάτι που έβρισκε τον Ηρόδοτο σύμφωνο. Στην περίπτωση που τα έξοδα τα αναλάμβανε ο Δήμος Ηρακλείου, τότε τα χρήματα θα δινόντουσαν στην ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού.

Τα έξοδα για τον Εργοτέλη όμως θα ξεπερνούσαν τις 25 χιλιάδες ευρώ, αν προστεθούν και τα λειτουργικά (security, πινακίδες, ηχητικά κλπ)

Τα θέματα στα οποία δεν κατάφεραν να βρουν λύση οι δύο πλευρές, παρά την προσπάθειά τους, ήταν αρχικά των ομάδων που θα χρησιμοποιούσαν το γήπεδο. Πέραν του Εργοτέλη και του Ηροδότου, για χρήση το γήπεδο θα χρησιμοποιούσαν τελικά και οι Νέοι Ηροδότου. Ο γεωπόνος που είχε εκπονήσει τη μελέτη για τη συντήρηση του χλοοτάπητα, ήταν ξεκάθαρος πως τρίτη ομάδα δεν θα μπορούσε να κάνει χρήση. Ακόμα και με δύο, η κατάσταση του χόρτου θα ήταν σε οριακό σημείο.

Άλλο πρόβλημα ήταν η ολική επανασπορά που θα γίνει το χειμώνα και μάλιστα προσώρας αναγκάζει και τον Ηρόδοτο να αναζητά «στέγη» για το διάστημα που θα χρειαστεί να παραμείνει το στάδιο κλειστό για τις εργασίες. Πάνω σε αυτό η πλευρά του Εργοτέλη πάντως τόνιζε πως θα μπορούσε να γίνει κάποια στιγμή που θα υπήρχε διακοπή στο πρωτάθλημα.

Το μικρότερο, αλλά υπαρκτό ζήτημα ήταν η μη διασφάλιση του ότι οι δύο ομάδες δεν θα έχουν όμοια Σαββατοκύριακα για τους αγώνες τους. Η διαφορά κατηγορίας που υπάρχει ανάμεσά τους, δεν επιτρέπει τη χρήση κλειδάριθμου και έτσι θα ήταν πιθανό το ίδιο διήμερο να υπάρχουν εντός έδρας αγωνιστικές υποχρεώσεις και για τις δύο ομάδες.

Μοιραία ο Εργοτέλης αναγκάζεται να καταλήξει στο Παγκρήτιο, καθώς άλλη εναλλακτική λύση δεν υπάρχει. Οικονομικά για τους κιτρινόμαυρους το κόστος είναι μεγαλύτερο από ότι είχε συμφωνηθεί για τη Νέα Αλικαρνασσό, όμως για τα δεδομένα του Σταδίου, η προσφορά που έγινε και αναμένεται να επικυρωθεί σύντομα ανάμεσα στην εταιρεία διαχείρισης του σταδίου και τη διοίκηση του Εργοτέλη, είναι αρκετά καλή…

Πηγή: grandsport

Related posts

Έφτασαν τα 12 γκολ Ετόφ-Βέρμπης στον 8 όμιλο της Γ’ Εθνικής

Abola Team 2

Μεταγραφές ως το τέλος…

Κωνσταντίνος Περούλης

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Εθνικού

Abola Team 3