free page hit counter
21.4 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣΑΝΑ

Επιστροφή στην Α’ ΕΠΣΑΝΑ η Άνοιξη, τεσσάρα ο Παθιακάκης, νίκες για Βουλιαγμένη, Μάχη Μαραθώνα, ισοπαλία τα Καλύβια

Ιστορική στιγμή για τον δημοφιλή Άνοιξη του Θαλή Τσιριμώκου, αφού σφράγισε και μαθηματικά την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια της ΕΠΣΑΝΑ, στην μεγάλη κατηγορία της Ανατολικής Αττικής!

Η ομάδα του Θαλή Τσιριμώκου, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής επικράτησε 1-0 του ΑΟ Άρτεμις, με τον Κώστα Τσεβά να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα χάρη σε εκτέλεση φάουλ. Αυτό το τρίποντο εξασφαλίζει και τυπικά στους «πράσινους» την άνοδο στην Α’ κατηγορία και πλέον απομένει να δούμε αν θα βγουν και πρωταθλητές, έχοντας βεβαίως στα χέρια τους την πρώτη θέση, αφού βρίσκονται στο +2 από τον δεύτερο Παθιακάκη, δύο… στροφές πριν το φινάλε.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Άνοιξη ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπαλας στο μεγαλύτερο διάστημα. Βέβαια και ο ΑΟ Άρτεμις του Διονύση Γεωργουλά στάθηκε αρκετά καλά, ήταν ανταγωνιστικός και έδειξε με καλή εικόνα την ποιότητα που διαθέτει. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την Άνοιξη που απείλησε στο 17′ με σουτ του Οσμανάι, ενώ λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Τσουκαλά (τον πρόλαβε σωτήρια ο Μουλάς) και ζήτησαν πέναλτι στο 18′ για μαρκάρισμα στον Τσουκαλά. Η Άνοιξη στο 18′ άγγιξε το γκολ με σουτ – άουτ του Τσιούμα, ενώ είχε δοκάρι στο 26′ σε βολέ του Κεφάλα!

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έχοντας το κίνητρο ανέβασαν την πίεση τους, ενώ η είσοδος του Τσεβά έκανε ακόμα πιο επιθετική και απειλητική την Άνοιξη. Η ομάδα του Θαλή Τσιριμώκου στο 71′ είχε μεγάλη ευκαιρία, όταν σε κεφαλιά του Οσμανάι, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Η λύση, εν τέλει, δόθηκε από τον Κώστα Τσεβά, ο οποίος στο 83′ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο τείχος, άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπλάνα για το 1-0 που έμεινε μέχρι τέλους. Αυτή η νίκη σφράγισε και μαθηματικά την άνοδο της Άνοιξης στα μεγάλα σαλόνια.

Η διοίκηση του ΑΟ Άρτεμις ευχαρίστησε τους γηπεδούχους για την άψογη φιλοξενία, τους συνεχάρη για την άνοδο ενώ ευχήθηκε καλή συνέχεια τη νέα σεζόν στην Α’ κατηγορία

Διαιτητές: Βλάχος Αντ., Τζαφόλιας Β., Χόικας

ΑΝΟΙΞΗ: Μουλάς, Γεωργούσης (56′ Τσεβάς), Τρακάκης, Κυριάκης, Κεφάλας (83′ Ελούνα-Αμπέλε), Ράλλης (63′ Μπαξεβάνης), Οσμανάι, Τσιούμας, Δρακόπουλος, Δρόσος, Δαρζέντας.

ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ: Μπλάνας, Μπαταβάνης (81′ Βεντούρης), Καζάλας, Διαμαντης, Καδίτης, Σαντίγκου, Τσουκαλάς (57′ Τσούκας), Κολάγκι, Μητσώνης (80′ Βασιλείου), Ράσα, Φυτιλής.

 

Ακόμα πιο κοντά στην άνοδο και στα μεγάλα σαλόνια της ΕΠΣΑΝΑ βρίσκεται ο δημοφιλής Παθιακάκης! Η ομάδα του Γιάννη Παπασταματίου, την Κυριακή (30/4), στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής επικράτησε εύκολα 4-0 του Διονύσου και πλέον ετοιμάζει… βαλίτσες για την άνοδο στην Α’ κατηγορία. Στα του σημερινού αγώνα, οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι, έπαιξαν κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο και δεν άφησαν περιθώρια στον αντίπαλο να αντιδράσει.

 

Ο Παθιακάκης, μάλιστα, προηγήθηκε νωρίς-νωρίς, όταν στο 12′ ο Ρόμπολας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ζακόπουλος άθελα του με αυτογκόλ από κοντά πέτυχε το 1-0. Με την συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα ήλθε και το δεύτερο τέρμα… Δημιουργός και πάλι ήταν ο Ρόμπολας, που αυτή την φορά με κάθετη πάσα βρήκε τον Ιορδανίδη και ο έμπειρος φορ με άψογο τελείωμα έγραψε το 2-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου. Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη με τον Παθιακάκη αν ελέγχει απόλυτα το ματς, να κυκλοφορεί την μπάλα και να πιέζει στο μισό γήπεδο τον Διόνυσο, που πάντως στο 50′ είχε καλή στιγμή με προσπάθεια του Μαυροκεφαλίδη, τον οποίο σταμάτησε με δύσκολη επέμβαση ο Παπαδόπουλος.

Η Μάχη Μαραθώνα νίκησε με σκορ 3-1 τον Νικολακάκη.

Η ομάδα της Μάχης Μαραθώνα προηγήθηκε στο 25′ σε ωραία εκδηλωμένη αντεπίθεση, όταν ο Παπαδόπουλος βγήκε φάτσα με τον Κολιάκη και με άψογο πλασέ έκανε το 1-0. Το δεύτερο γκολ ήλθε λίγο αργότερα με τον ίδιο παίκτη, όταν με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 2-0. Ο Νικολακάκης προσπάθησε σε εκείνο το διάστημα να αντιδράσει και είχε μια καλή στιγμή ενδιάμεσα με τον Πιτσούνη, που στο 27′ σταματήθηκε από τον γκολκίπερ Παππά. Το 2-0 ήταν, εν τέλει, σκορ ημιχρόνου.

 

Στην επανάληψη το παιχνίδι άνοιξε ακόμα περισσότερο, είχε ρυθμό και φάσεις. Η Μάχη πιο ουσιαστική ως ομάδα, ωστόσο, πέτυχε τρίτο γκολ στο 64′, όταν ο Παπαδόπουλος βγήκε τετ-α-τετ με τον Κολιάκη, ανετράπη από τον αντίπαλο γκολκίπερ και κέρδισε πέναλτι. Ο Νταής από τα 11 βήματα ήταν εύστοχος για το 3-0. Στο 70′ οι αριθμητικές ισορροπίες στο ματς άλλαξαν όταν αποβλήθηκε για την Μάχη ο Καραλής με δεύτερη κίτρινη, ενώ ο Νικολακάκης που πίεσε στο τελευταίο τέταρτο μείωσε στο 85′ με κοντινό σουτ του Εγιουρούμ. Λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία και για δεύτερο τέρμα, αλλά ο Παππάς με δύσκολη εξ επαφής επέμβαση σταμάτησε τον Μαβίδη και το 3-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

 

MVP ο Παπαδόπουλος, καθοριστικός με τις επεμβάσεις του ο Παππάς, δεν υστέρησε κανείς για την Μάχη ***Μπήκαν και έδειξαν καλά στοιχεία οι νεαροί Φλώρος και Σιδέρης

 

Διαιτητές: Καρράς, Κουτζιακουτζίδης, Μπαλαγκά

ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Παππάς, Σένε Κες, Τσέλα, Βούσουλας (75′ λ.τρ. Μουρούτης), Παρούσος, Καραλής, Ραπτογιάννης (60′ Σιδέρης), Νταής, Σένε Άντι, Μίχας, Παπαδόπουλος (80′ Φλώρος).

 

ΑΠΟ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ: Κολιάκης, Δαμιανίδης, Κουμουλίδης, Πεΐδης, Πάσσαρης, Μαβίδης, Καλέρης (70′ Εγιουρούμ), Καλογήρου (75′ Σταύρου), Καβάσης (60′ Παπαδόπουλος), Πιτσούνης, Μουκάνης.

 

Ο ΠΑΟ Καλυβίων του Θανάση Πετούρη έμεινε στο 1-1 στο ματς με τον Παμπαιανικό.

 

Τα Καλύβια μπήκαν καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και διατηρούσαν μια ελαφρά κατοχή, χωρίς να έχει υπάρξει η φάση του γκολ μέχρι και το 20′. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι πίεσαν κι άλλο και στο 24′ άνοιξαν το σκορ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζατσελάρι από τα αριστερά και κοντινή κεφαλιά του Κρασσά. Δύο λεπτά αργότερα τα Καλύβια θα μπορούσαν να μεγαλώσουν το προβάδισμά τους, σε τετ α τετ του Αλεξίου, που έπιασε ο Τσουνάκης. Στο 35′ υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες γαι πέναλντι από τους φιλοξενούμενους σε ανατροπή του Λαγού μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον Αντιπαριώτη να λέει «παίζετε». Το 1-0 παρέμεινε ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και όλα παρέμεναν ανοικτά…

 

Στην ανάπαυλα του παιχνιδιού ήταν σειρά του Παμπαιανικού να μπει καλύτερα και με… δυνατό παιχνίδι να βγάλει λίγο από τα νερά τους τα Καλύβια. Έντονα μαρκαρίσματα και παιχνίδι πάνω κάτω, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ικανές να αλλάξουν τις ισορροπίες και είτε το προβάδισμα να μεγαλώσει για τους γηπεδούχους, είτε να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια οι παίκτες του Ηλία Τριανταφύλλου…Στο 74′, αυτό που διαφαινόταν έγινε πραγματικότητα, καθώς ο Παμπαιανικός ισοφάρισε με τον Κατσικώστα που εκμεταλλέυτηκε την ασταθή απέκρουση του Γαλανάκη και κοντινή προβολή έφερε το παιχνίδι στα ίσια. 

 

Κρασσάς, Χριστόπουλος και Αλεξίου ξεχώρισαν για τα Καλύβια.

Χατζής, Παπασωτηρίου και Κατσικώστας διακρίθηκαν για τον Παμπαιανικό.

 

Διαιτητές: Αντιπαριώτης, Γκόντα, Παπαδιώτης.

 

ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ: Γαλανάκης, Πασχάλη, Τσομπανάκης (86′ λ. τρ. Καραγιάννης), Χριστόπουλος, Κρασσάς, Κετέογλου, Απέργης (56′ Μάτι), Αλεξίου, Ντίνος, Μποτσιβάλλης, Ζατσελάρι (65′ Οικονομίδης).

 

ΑΠΟ ΠΑΜΠΑΙΑΝΙΚΟΣ: Τσουνάκης, Λάβδας, Χατζής, Πήττας, Παπασωτηρίου, Γκομπλιάς, Λαγός (63′ Γιαμάς), Δούβος (77′ Αντονόπουλος), Κατσικώστας, Τσιγαράς (80′ Φράγκου), Δημητρόπουλος.

 

Ο Παθιακάκης, αφού είχε χάσει και εκείνος τρεις-τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες, πέτυχε τρίτο γκολ στο 60′: Ήταν ακόμα μια στημένη μπάλα με εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπολα, με τον Κωστή να σουτάρει για το 3-0. Το κερασάκι στην τούρτα ήλθε στο 85′ με τον νεαρό Γερογιάννη να σκοράρει με κεφαλιά, από την τρίτη ασίστ στο ματς του εκ των κορυφαίων Ρόμπολα!

 

Διακριθέντες για τον Παθιακάκη οι Αρβανιτάκης, Ασημακης, Τάσιουδης και Ρόμπολας. Ο Γιάννης Παπασταματίου χρησιμοποίησε επίσης τους Φωτίκα – Γερογιάννη που έχουν γενν. το 2000 με τον δεύτερο να σκοράρει κιόλας, ενώ έπαιξε και ο Αναστόπουλος (ετών 16) με καλή εικόνα

 

Διαιτητές: Πανούτσος, Γουρνιάς, Κάλλης

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΘΙΑΚΑΚΗΣ: Παπαδόπουλος, Ασημάκης, Κάτζος, Κωστής, Τσίγκος, Τασιούδης, Αθανασόπουλος (82′ Γερογιάννης), Ρόμπολας, Ιορδανίδης (75′ Φωτίκας), Γιώτης, Αρβανιτάκης (78′ Αναστασόπουλος).

 

ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Πολεμίτης, Δήμτσας, Πάλιουρας, Ζακόπουλος, Κώνστας, Ευαγγέλου, Σκαφίδας, Ελευθερίου, Ντόρης, Αγαπητός, Μαυροκεφαλίδης. Αγωνίστηκαν επίσης: Αναστασίου, Αλεξανδρής, Καμπερίδης.

 

Με τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Μανώλη Καπίρη, πανηγύρισε ένα τρίποντο που ισούται με «χρυσάφι», που την φέρνει ένα βαθμό πίσω από την τρίτη προνομιούχο θέση και τα Καλύβια! Για το πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής, πιο συγκεκριμένα, η Βουλιαγμένη κέρδισε με 1-0 τον Αετό Πικερμίου, πατώντας το… «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο και πανηγυρίζοντας ένα πάρα πολύ σημαντικό τρίποντο.

 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες δεν παρουσίασαν κάτι αξιόλογο στο πρώτο ημίχρονο, με την Βουλιαγμένη να διατηρεί την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να διασπάσει τον καλά αμυντικά στημένο Αετό. Η μοναδική ευκαιρία για γκολ από την πλευρά των γηπεδούχων με τον Σωτηρόπουλο, στο πρώτο μέρος, αποδεικνύει το μοιρασμένο παιχνίδι και δικαιολογεί απόλυτα το 0-0.

 

Στην ανάπαυλα του παιχνιδιού, οι παίκτες του Μανώλη Καπίρη που ήθελαν, όσο τίποτα, τη νίκη ανέβασαν τις γραμμές του, πίεσαν τους παίκτες του Κώστα Τσίχλη και δημιούργησαν 3-4 καλές ευκαιρίες, πριν την επίτευξη του χρυσού, όπως αποδείχθηκε, γκολ! Στο 70′ η πίεση της Βουλιαγμένη απέδωσε και μετά τον ωραίο συνδυασμο των Πουλάι -Ταγγούλη- Παφίτη, ο τελευταίος με όμορφο σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 78′, οι γηπεδούχοι πέτυχαν δεύτερο γκολ με τον Παφίτη, που ακυρώθηκε όμως για παράβαση σε χέρι του Παφίτη. Το 1-0 δεν άλλαξε και η νίκη πήγε στους γηπεδούχους που εκμεταλλεύτηκαν, σε απόλυτο βαθμό, το στραβοπάτημα των Καλυβίων.

 

Άρεσαν οι Ταγγούλης, Καρδαμίτσης, Πουλάι, Παπαβασιλείου και Παφίτης για την Βουλιαγμένη.***Κορυφαίος του αγώνα ο Φανούρης Βοργιάς.

 

Οι Κονταρίνης Αλεξ., Καλογραιάκης και Γκιτίδης διακρίθηκαν για τον Αετο Πικερμίου!

 

Διαιτητές: Βλάχος, Λάμπρου, Πολυχρονιάδης.

 

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Παπαχριστόπουλος, Ταγγούλης, Χαλκιάς (83′ Μπακούρος), Ζακόπουλος, Αντωνόπουλος, Καρδαμίτσης, Πουλάι, Παπαβασιλείου, Βοργιάς (64′ Παφίτης), Σωτηρόπουλος, Μαντακίδης Π. (71′ Χαντάτ).

 

ΑΕΤΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: Βοτσίδης, Κονταρίνης Αγγ. (85′ Μποζίνης), Κονταρίνης Αλέξ., Φρίγγης (72′ Τσαγκαράκης), Καλογραιάκης, Γκιτίδης, Παναγόπουλος, Αρβανιτίδης, Καραβατάκης, Μουλλάκης, Ιωάννου.

 

 

 

Related posts

Με την παρουσία του Δημάρχου Γρ. Κωνσταντέλλου η τελετή λήξης των ακαδημιών του Άρη Βούλας (Ολόκληρο το ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Abola Team 3

Παλικάρι ο ΑΠΟ Νικολακάκης το πάλεψε στο Κύπελλο-Αποκλείστηκε δύσκολα από την Θύελλα Ραφήνας με σκορ 2-1

Abola Team 3

Τι έγινε σήμερα (4/10) στην ΕΠΣΑΝΑ

Abola Team